Hogyan lehet megfagyasztani a cseresznyefagylaltot télen a hűtőszekrényben?

Mindenki meg akarja tartani tovább a cseresznye frissét. Ehhez különféle fagyasztási módszereket alkalmaznak. Annak érdekében, hogy a bogyók megőrizzék minden hasznos tulajdonságukat és étvágygerjesztő megjelenését, néhány egyszerű feltételt teljesíteni kell. Ezután nézzük meg, hogyan fagyaszthatja meggyét.

Lehet fagyasztva a cseresznye télen?

Megfagyaszthatja a cseresznye. De figyelembe kell venni a bogyók változatosságát és az alacsony hőmérsékleteknek a répára gyakorolt ​​hatását. Az összes cseresznyefajtát két típusra osztják: Moreli és Amoreli.

Az előbbek savanyúbb ízűek és sötétebb gyümölcsök:

  1. Shubinka;
  2. Lyubskaya;
  3. griot;
  4. Vlagyimirszkaja;
  5. Anadolskaya;
  6. Zhukovskaya.

Fagyasztva ezek a bogyók nem veszítik el az ízét vagy aromáját. A pép ugyanolyan gazdag színű, mint a friss. Az Amorelis (Melitopol desszert, Shpanka, Amorel rosea) rózsaszínű vagy halványpiros pépével és édesebb ízével rendelkezik.

cseresznye egy kosárban

Fontos! Télen a cseresznye a C-vitamin további forrását biztosítja. A, B, PP, K és E vitaminokat, ásványi sókat és szerves savakat tartalmaznak. Segít a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek a kálium, magnézium és folsav hiányának pótlásában.

Termékek kiválasztása és előkészítése

A legjobb a frissen szedett bogyók fagyasztása, így minden vitamin benne marad. Ajánlott csak érett cseresznye választani (éretlen vagy túlérett esetében nem lesz semmiféle előny vagy kellemes íz). A bogyókat nem kell meleg (és még inkább forró) vízben mossa. Csak jó. Fagyasztás előtt hagyja, hogy a nedvességtől jól megszáradjanak. A legoptimálisabb hőmérsékletet -18 és -23 ˚C közötti hőmérsékleten tartják. Ebben az üzemmódban a bogyók akár 8 vagy 12 hónapig tárolhatók.

doboz cseresznye

Fagyasztókészítés

A fagyasztónak tökéletesen tisztanak kell lennie. Nagyon kényelmes a szuperfagyasztó funkcióval rendelkező hűtőszekrények használata. Ezt a módot kb. 5 órával a gyümölcs fagyasztása előtt kell bekapcsolni.

Ha ki kell olvasztania a hűtőszekrényt, ügyeljen arra, hogy a bogyós edények ne olvadjanak meg. Ehhez csomagolja a tartályokat egy zsákvászonba pamutréteggel vagy régi takarókkal. Ez megakadályozza a hideg elvesztését.

mélyhűtő

Tanács! A szokásos műanyag zacskókban a bogyók nagyon deformálódhatnak. Jobb, ha azonnal lefagyasztjuk őket egy tálcán vagy egy lapos edényen, majd csomagoljuk zsákba, szorosan összekapcsolva. A pergamenpapírral bélelt sütőtálcák szintén megfelelőek. De érdemes emlékezni arra, hogy a cseresznye sajátossága az idegen szagokat elnyelő képessége.

Cseresznyefagyasztási módok otthon

A fagyasztási módszer attól függ, hogyan tervezi a cseresznye későbbi megsemmisítését. Ha cukrászati ​​termékek töltésére használják, akkor jobb, ha fagyasztva megszabadul a magoktól. Ha kompótot, zselét vagy zselét főznek belőle, akkor a csontok megmaradhatnak. Ez a bogyók létesebbé teszi.

Cukorral

A teljes bogyót jól kell mosni és szárítani. Ezt követően fagyasztóedénybe kell helyezni, cukorréteggel meghintjük rétegekben, le kell zárni és be kell helyezni a fagyasztóba. Abban az esetben, ha mag nélküli gyümölcsöket hasonló módon szüretelnek, az utóbbi eltávolítását követően a takarókat egy ideig hagyni kell, hogy a juice kiszivárogjon tőlük, és csak ezután cukorral meghintheti.

fagyasztó cseresznye

Csonttal

A meggyes cseresznye megfelelő fagyasztása érdekében a száraz bogyókat egyrétegűen kell lefektetni közvetlenül a fagyasztóba, és fagyasztani kell. Ezután ossza el konténerekbe és küldje vissza a fagyasztóhoz. Ha azonnal eldobja a bogyókat egy tartályba, akkor egy csomó darabig ragaszkodnak egymáshoz, és a későbbi leolvasztás után csúnya megjelenésűek lesznek. A cseresznye csak a következő 6 hónapban fogyasztható (ha az összes szabályt betartják) 8 hónapig.

fagyasztó cseresznye

Kimagozott

A mag nélküli bogyók szintén a legjobb, ha fagyasztva szárazak. Rendezzük a vágódeszkákra, megszórjuk cukorral a tetejére, és helyezzük a fagyasztóba. Ezután tegye a fent leírtak szerint. Műanyag tálakba csomagoláskor váltson egy bogyós labdát egy réteg granulált cukorral.

Tanács! Ha a család szereti a kompótot, lefagyaszthatja a bogyós tálcát. Tehát az ital íze érdekesebb és gazdagabb lesz.

Kombinálhatja cseresznye ribizli, szeder, málna vagy eper. Ez a módszer azért is kényelmes, mert a bogyókat főzés előtt nem kell megolvasztani.

cseresznye cseresznye

Cukorszirupban

Kiváló megoldás az édes fogak számára. Ehhez öntsünk egy liter vizet egy serpenyőbe, és adjunk hozzá 1,5 kg granulált cukrot. Forraljuk tűzön, időnként keverjük, amíg az összes cukor teljesen fel nem oldódik. Vegye ki a szirupot a tűzhelyről és hagyja lehűlni. Időközben a mosott cseresznyecseresznyeket adagolt tartályokba kell tenni. Öntsük teljesen a lehűtött szirupot. 2 órát vesz igénybe, amíg a bogyók átitatják a cukrot. Lefagyhat.

Koktélokhoz

Azok számára, akik szeretik finom koktélokkal kényeztetni magukat és szeretteiket, ez a módszer az ízlés szerint válik. Ezen felül a bogyók csodálatosak lesznek, mintha átlátszó üvegbe helyeznék.

fagyasztó cseresznye

Mossa meg a jégkocka-tálcákat, és törölje szárazra. Tegyen egy cseresznye minden cellába, és öntsön forralt vizet szobahőmérsékleten. Fedje le a formákat fedéllel (ha nincsenek ott, akkor a szokásos ragasztófólia megteszi). A víznek teljesen fagyni kell.

Cseresznyepüré

Az első lehetőség

A kívánt állagot húsdarálóval, szitával vagy turmixgéppel érheti el (keverő is megfelelő). Egy kis cukor fog menni: 200-300 g 1 kg bogyóra. Meg kell olvadni. Helyezze a kapott keveréket adagolt tálakba és tegye be a fagyasztóba.

fagyasztó cseresznye

Második lehetőség

Válasszuk el a harmadik részt egy kilogramm mosott, száraz pácolt cseresznyeből. Csiszolja ezt a részt az egész püréig. Keverjük össze a granulált cukorral. A kristályoknak fel kell oldódniuk. Helyezze a teljes bogyós gyümölcsöket a műanyag tartályok aljára és öntse burgonyapürét. A termék fagyasztásra kész.

Harmadik lehetőség

A cseresznye és a málna püré aromás és egészséges. Távolítsa el a magokat a mosott és száraz meggyről. Gondosan válogassa meg a málnát, és ezekből homogén masszát készítsen. Adjunk hozzá granulált cukrot (a keverék 1 kg-jára ½ kg cukor fog menni). Helyezze a cseresznye a műanyag edény aljára, és öntse a málnapürét. Szorosan zárja le a fedelet, és helyezze át a fagyasztóba.

fagyasztó cseresznyepüré

Konzerválható fagyasztott cseresznye?

A megfelelően fagyasztott bogyók érintetlenül maradnak, de felolvasztás után kissé deformálódhatnak.Ez az egyetlen pillanat, amely befolyásolhatja a háziasszony konzervkészítés iránti vágyát. Egyébként nincs korlátozás. A fagyasztott cseresznye hasznos lehet mind a kompótban, mind a lekvárban.

További tárolás

Fagyasztás előtt ossza meg a cseresznyeféléket külön-külön, legfeljebb fél kilogrammos adagokban. Használhat műanyag poharat vagy fedéllel ellátott tartályt.

fagyasztó cseresznye

Tároláshoz speciális porszívóval ellátott zsákokat használhat. Könnyű eloszlatni a bogyókat egy vékony rétegben. Tehát nem fognak megfojtani és megtartani alakjukat. Feltétlenül szabad levegőt engedni a táskából, különben a cseresznye tárolási ideje jelentősen csökken. Helytakarékosság érdekében rakja a zsákokat a fagyasztóba egymás fölé.

Hány fagyasztott bogyót tárolnak

A cseresznye meggy mindaddig tárolható, ahogy tetszik. A nagykereskedelem különleges kérdés. Úgy gondolják, hogy a csontok az idő múlásával hidrogén-ciansavat választanak ki. Ezért ajánlott egy évre csökkenteni az eltarthatóságot.

Leolvasztás szabályai

Úgy tűnik, hogy ennek a folyamatnak nem lehet problémája. De nem erről van szó. Megvan a saját sajátosságai is. A háziasszonyok gyakran sajnálják, hogy sok időt költenek ilyen egyszerű ügyre. Mikrohullámú sütőt, meleg vízben leolvasztást és más gyors módszereket használnak, amelyekből több káros, mint jó.

fagyasztó cseresznye

A hőmérséklet éles kontrasztja hatására a vitaminok és a hasznos mikroelemek elpusztulnak. A bogyók héja felrobbanhat, a pép elveszíti rugalmasságát és értékes gyümölcslét. Ebből a gyümölcs összezsugorodik és megváltoztatja alakját. Az ilyen gyümölcsök nem lesznek hasznosak, és etetésükből kevés esztétikai élvezet lesz.

Könnyebb azokkal a bogyókkal, amelyeket kompót és más italok készítéséhez szürettek. A fagyasztóból azonnal átviheti őket a serpenyőbe, és elkezdheti főzni.

Tanács! A fagyasztott cseresznye és a cseresznye ugyanúgy eszik, mint a friss. Belőle lekvárok, dzsemek, kompótok készülnek. Tökéletes pite és gombóc töltelékként, sütemények és sütemények díszítésére szolgál. Finom desszertet kapunk felvert túrósból cseresznye hozzáadásával. Biztonságosan készíthet különféle tinktúrákat, valamint érdekes mártásokat húsételekhez.

fagyasztó cseresznye

És ha egész meggyet akar enni, vagy hozzá kívánja tenni a kedvenc joghurtját, akkor étkezés előtt egy nappal vegye ki őket a fagyasztóból. A gyümölcstartót a kamrából a hűtőszekrény felső polcára helyezik. A hőmérséklet ott magasabb, de még mindig nem ugyanaz, mint beltéri. Ez a legmegfelelőbb döntés. Tegye meg még mielőtt mozaik vagy zselék készítését tenné.

És ha süt egy tortát? Itt kell foglalni. Mindenféle tészta esetében, a kekszek és a fagyasztott hüvelyek kivételével, a bogyók leolvasztás nélkül alkalmazhatók. Amikor nedvességcseppek jutnak bele, a keksz tészta nem fog működni, és a rakott lemez nem süthet be. Nagy siker az, ha télen fagyasztott cseresznye van az asztalon. Segítségükkel sokkal érdekesebb ételeket főzhetnek, és a napsütéses nyár ízlése alapján kérhetik otthonát.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök