A 10 legfontosabb recept a paradicsom fagyasztására télen, egészben és darabolva

A paradicsom egész évben nem veszíti el értékét. Noha nyári zöldségnek tekintik őket, télen is igényesek. Télen az íze nem olyan hangsúlyos, mint nyáron, így az ügyes háziasszonyok nyárról télen paradicsomot szállítanak. A fagyasztás a paradicsom betakarításának általános módja. Minden háziasszony tudja, hogyan kell fagyasztani a paradicsomot a fagyasztóba télen.

Lehetséges fagyasztani a paradicsomot télen

Néhányan kíváncsi, hogy lehetséges-e egyáltalán fagyasztani a paradicsomot, ha nem veszítik el az ízét. A paradicsomot hagyjuk fagyasztani, és erre is szükség van. Igen, fagyasztva néhány tápanyag elveszíti erejét, de a fagyasztott zöldség a test számára sokkal egészségesebb, mint a konzervparadicsom.

fagyasztó paradicsom

A paradicsom rendszeres fogyasztása hozzájárul az emberi test pozitív változásaihoz:

 • a gyomor-bél rendszer normalizálódik;
 • a vér megtisztul;
 • a szív- és érrendszer működése stabilizálódott;
 • javul a test általános állapota;
 • a hatékonyság növekszik;
 • javul az immunrendszer működése;
 • a haj, a köröm, a fogak megerősödnek;
 • csökkent az onkológia kockázata;
 • az anyagcserét a megfelelő módon hajtják végre.

Fagyasztva egy zöldséget télen mindig lehetővé teszi az étel diverzifikálását, ízletesebbé és egészségesebbé téve.

egészben és darabonként

A fagyasztás jellemzői

A tanulmányok kimutatták, hogy ha az élelmiszer fagyasztva, elveszíti tápanyagjainak akár 30% -át. Ennek oka a fagyasztáshoz szükséges professzionális eszközök hiánya. A vállalatok a termékek sokkfagyasztását használják, amely lehetővé teszi számukra a maximális tápanyagok és vitaminok megőrzését.

A legtöbb fagyasztó nem biztosítja a gyors fagyasztást. Az élelmiszerek fagyasztási folyamata meglehetősen lassú, ami befolyásolja a benne lévő vitaminok és ásványi anyagok további tartalmát.

A fagyasztás jellemzői

Leolvasztáskor a termék elveszíti eredeti formáját, és az összes mikroelem vízzel elhagyja.

Annak érdekében, hogy valamilyen módon megőrizzük a zöldségek hasznos tulajdonságait, néhány tulajdonságot figyelembe kell venni a fagyasztás során:

minden nyomelem eltűnt

 1. Csak friss zöldségeket szabad fagyasztani. A paradicsom fagyasztás előtti, a kertből történő behozatala ideális ideje 6 óra.
 2. A paradicsom nem rohadt, gyűrött vagy egyéb módon megrongálódhat.
 3. A paradicsomot alaposan le kell mosni folyó víz alatt.
 4. A paradicsomot kis tételekben fagyasztani kell. Az egyik tartálynak egy adagot kell tartalmaznia.
 5. Az edénynek, amelyben a paradicsomot lefagyasztják, légmentesnek kell lennie, hogy a levegő ne kerüljön be.
 6. Szigorúan tilos a termék leolvasztása és újrafagyasztása. Ehhez írja alá a tartályt, amelyben a fagyasztott zöldségeket tárolni fogja, hogy szükség esetén a kívánt terméket megkapja a fagyasztóból.

Az üzletek polcain speciális zsákok vagy konténerek kerülnek értékesítésre, amelyek biztosítják a tárolás szorosságát és minőségét.

friss zöldségek

Megfelelő gyümölcs kiválasztása és elkészítése

Annak érdekében, hogy a fagyasztás kiváló minőségű legyen, gondosan kiválasztania kell a gyümölcsöket. A paradicsomnak frissnek és húsosnak kell lennie. Előnyben kell részesíteni a közepes érettségű paradicsomot. Ha túlérettek, akkor elveszítik sűrűségüket, amely a gyümölcs fagyasztásához szükséges.

A zöld paradicsom szintén nem alkalmas fagyasztásra, mivel nem rendelkeznek kifejezett íztulajdonságokkal, ráadásul keserű ízt adhatnak az ételhez.

Mielőtt egy bizonyos paradicsomfajtát vásárolna, válassza ki a paradicsom fagyasztási módját. A cseresznyefajta például alkalmas egész gyümölcs fagyasztására.

gyümölcsöt szedni

A kiváló minőségű fagyasztás attól is függ, hogy a zöldségeket gondosan elkészítik-e. A paradicsom elkészítése során számos egyszerű szabályt kell követni:

 • alaposan öblítse le a paradicsom gyümölcsét hideg víz alatt;
 • terjessze el a paradicsomot a törülközőn, hogy kiszáradjon;
 • válasszon fagyasztási módszert.

Amikor a paradicsomot a fagyasztóba helyezi, tegye rá más ételekre, hogy ne veszítsék el alakjukat.

jól szárítsa meg

A hűtőszekrény előkészítése

A fagyasztórekesznek meg kell őriznie az optimális hőmérsékletet a zöldségek fagyasztására. Először kötelező fagyasztva zöldségeket, felragasztva ragasztófólián, majd a paradicsomot osztott zsákokba osztva osztja el a zöldségek fagyasztására, és hosszú távú tárolás céljából elküldi a fagyasztóhoz.

Előkészítse fel a helyet a paradicsom fagyasztására. A zöldségeket más élelmiszerekre kell helyezni, hogy azok ne veszítsék el alakját.

A hűtőszekrény előkészítése

A paradicsom fagyasztásának legjobb módja otthon

Annak elkerülése érdekében, hogy a paradicsom fagy nélkül formává és íztelenné váljon, meg kell tanulnia, hogyan kell helyesen tárolni. A paradicsom otthoni fagyasztására sokféleképpen van lehetőség:

 1. Egész gyümölcs.
 2. Szelet héja nélkül.
 3. Pizza körök.
 4. Darabokban.
 5. Fagyasztott paradicsompüré formában.
 6. Töltött paradicsom.
 7. Fagyasztja meg a paradicsomot és a borsot.
 8. Paradicsomlé formájában.

íztelen, ha fagyott

Minden háziasszonynak megvan a maga módja a fagyasztáshoz. Fontos, hogy kiválassza a legmegfelelőbbet, amely segít diverzifikálni kedvenc ételét.

Egész gyümölcs

Az egész gyümölcs fagyasztása meglehetősen egyszerű. E fagyasztási lehetőséghez a cseresznye paradicsom és a krém fajtái megfelelőek.

Elég mosni a zöldségeket hideg víz alatt, és papírtörölközőn eloszlatni a nedvesség felszívására. Előzetesen lefagyaszthatja a paradicsomot. Ezután tegye a paradicsomot kifejezetten fagyasztásra tervezett zsákokba, és tegye a fagyasztóba tárolás céljából.

fagyasztási módszer

Szelet héja nélkül

A piros zöldséget a bőr nélkül is fagyasztják. Ezt a módszert használják, mert a héj fagyasztása után nehezebbé válik, néhányuknak nem tetszik.

A hámozott paradicsom megfelelő fagyasztásához tegye a következőket:

fagyasztó héja

 • alaposan mossa meg a zöldségeket;
 • távolítsa el a szárot a zöldségektől;
 • merítse fél percig a paradicsomot forrásban lévő vízbe, majd öblítse le hideg vízzel;
 • meghámozza a paradicsomot;
 • fektesse zöldségeket egy filmre, tetején celofánnal borítva;
 • előzetesen fagyasztja a zöldségeket a fagyasztóban 24 órán keresztül;
 • Csomagolja a fagyasztott paradicsomot részletekben zsákokban a fagyasztáshoz, küldje el a fagyasztóba további fagyasztás céljából.

A jövőben a fagyasztott zöldségeket felhasználhatják első fogások, saláták készítésére. És a töltelékhez is.

hideg víz

Pizza körök

A paradicsom szeletekre történő fagyasztása nagyon hasznos pizza, gyors szendvicsek készítéséhez. Ehhez a fagyasztási módszerhez elegendő a paradicsomot alaposan átmosni hideg víz alatt, és hagyni megszáradni. Ezután készítse el a szeleteket vékony szeletekben, tegye rá a fóliára a fagyasztóba. Az előfagyasztás után tegye a köröket speciális tasakokba a hosszú távú tároláshoz.

Pizza körök

Darabokban

A fagyasztási módszer ehhez kemény bőrű, húsos paradicsomot kell választania. A darabolást kockákra vagy vékony szeletekre készítik. Ha szeretné, meghámozhatja a paradicsomot. A zöldségeket azonnal kiosztják a fagyasztózsákokban. A fagyasztott paradicsomszeleteket közvetlenül az ételekhez adják, előzetes leolvasztás nélkül.

kemény bőr

Paradicsompüré, formákban fagyasztva

A fagyasztási módszerhez lédús, még enyhén túlérett paradicsomot is használnak. A paradicsomot darálják darálóban vagy turmixgéppel. A kész paradicsompürét konzervdobozokban lerakják. Az alkalmazott formák szokásos szilikon torta vagy jégformák.

A paradicsom kiszivárgásának megakadályozása érdekében ne öntse a pürét a szélére. A paradicsompürét 8-10 órán át fagyasztja, majd fagyasztott darabok formájában eltávolítja az öntőformákból és adagolt zsákokba helyezi.

fagyasztva formákban

Fagyasztott töltött paradicsom

A kemény fajtájú gyümölcsök töltésre alkalmasak. A paradicsom tömése a gyümölcs magjának vágásával kezdődik. A töltelékhez bármilyen tölteléket használnak, a háziasszony kérésére. Lehet hús, gomba, zöldség töltelék.

A töltött paradicsomot egy táblára helyezik, fagyasztóba helyezik, előre fagyasztva. Ezután a zöldségeket zsákokba helyezzük, és a további fagyasztáshoz a fagyasztóba helyezzük.

a gyümölcs szíve

A fagyasztóban, borssal

A paradicsom és a paprika nagyon finom ételkiegészítő lesz. Tölthetők és fagyaszthatók együtt a félelmetes főzéshez. A borssal ugyanazokat a műveleteket hajtják végre, mint a paradicsommal. Alaposan öblítse le, szárítsa meg, töltse fel és helyezze a fagyasztóba. Mivel a paprika textúrája sokkal nehezebb, mint a paradicsomnál, előbb nem kell fagyasztani.

A paradicsom paprikával történő fagyasztása előtt több lépést kell megtenni:

 1. Készítsen paradicsomlevet.
 2. Csiszolja meg a borsot.
 3. Keverje össze a borsot a paradicsomléval.
 4. Öntsön formákba.
 5. Helyezze a fagyasztóba tárolás céljából.

fagyassza össze

Paradicsomlé

A legtöbb leleményes háziasszony azonnal a paradicsomot paradicsomlévá alakítja és fagyasztja. Ehhez az egész paradicsomot folyó víz alatt alaposan lemossák, darabolják és darabolják. A kész levet formákba öntjük és befagyasztjuk.

A paradicsomlé tökéletesen diverzifikál minden ételt. Folyékony formában a paradicsom sokkal inkább megtartja a vitaminokat és a jótékony tulajdonságokat.

jótékony tulajdonságok

Mennyit és hogyan tárolnak fagyasztott paradicsomot

A zöldségek tárolási ideje teljesen függ a fagyasztó teljesítményétől és a benne tartott hőmérséklettől. A paradicsom hosszú távú tárolására az optimális hőmérséklet 18 fok alatti. Ez a hőmérséklet lehetővé teszi, hogy a fagyasztott paradicsom 10-12 hónapig tartson. Ha a hőmérséklet alacsonyabb, akkor az eltarthatóság 4–6 hónapra csökken.

A paradicsomot speciális zsákokban tárolják, ahol a levegőbe való belépés korlátozott.

a hatalomtól függ

Fagyasztott gyümölcs leolvasztása

A paradicsom leolvasztásának elve a fagyasztás módjától függ.A teljes fagyasztott paradicsomot szobahőmérsékleten felolvasztják. Miután a paradicsom kissé megolvadt, kényelmesen vághatja le.

Ha a paradicsom salátára készül, akkor nem kell megolvasztani. Elegendő vékony szeletekre vágni és hozzáadni a salátához.

egész gyümölcs

Ha hámozott paradicsomot szeretne hozzáadni az ételhez, akkor néhány másodpercre forrásban lévő víztartályba helyezze, majd a héját könnyen eltávolíthatja.

Más módszerekkel fagyasztott vörös zöldséget csak fagyasztott formában adnak az ételekhez, korábban nincs kiolvasztva.

nem előre leolvasztva

Mit tudsz főzni

A fagyasztott gyümölcsöket különféle finom ételek készítésére használják. Csakúgy, mint a friss paradicsom, a zöldségek fagyasztása minden étkezéshez hasznos lehet. Fagyasztott egész gyümölcsöt adnak az első fogásokhoz, zöldségsülthez, salátához és másokhoz.

Egy jó hideg zöldség snack a paradicsompüréből nyerhető, ha további cukkini és padlizsán kaviárt ad hozzá. A paradicsompürét szószként vagy ketchup helyett is használják.

főzhető

Az apróra vágott paradicsom kiválóan alkalmas pizza, tojásrántotta, forró szendvicsek és egyéb paradicsom alapú ételek készítéséhez.

Tehát a paradicsom nemcsak frissen, hanem fagyasztva is fogyasztásra alkalmas. Fontos, hogy válasszon egy kényelmes módszert a paradicsom fagyasztására, majd különféle kedvenc ételeihez használja őket. A paradicsomot elő kell készíteni a fagyasztási folyamathoz, megfelelően kell tárolni, kiolvasztani és finoman főzni.

A paradicsom olyan zöldség, amely gazdagítja a testet alapvető vitaminokkal és díszít minden ételt!

snack használatával

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök