A TOP 17 lépésről lépésre ismert recept arról, hogyan lehet otthon szárított paradicsomot télen főzni

Ez a mediterrán snack az olasz konyha rajongói körében népszerű. Drága vásárolni ezt az olasz terméket egy boltban, és nem mindig világos, hogy mely összetevőket használták fel annak előkészítésében, milyen körülmények között készültek. A napon szárított paradicsomot különféle módszerekkel lehet elkészíteni otthon, az egyes módszerekről részletesebben elmondjuk.

A napon szárított paradicsom főzésének jellemzői

Szárított paradicsomot sok receptben használnak. Nekik köszönhetően a kész edény egyedi ízét és illatát nyeri el. Ez a termék nemcsak ideális snackként szolgálhat, hanem bármilyen kész étel kiegészítőjeként. Meg kell jegyezni, hogy az ilyen feldolgozás eredményeként a paradicsom nem veszíti el tápértékét, a vitaminokat és a mikroelemeket, ugyanolyan mennyiségben őrzik meg őket, mint a friss paradicsomban.

Hogyan válasszuk ki és készítsünk zöldséget a folyamat megkezdése előtt?

A szárítási folyamat megkezdése előtt ki kell választania a megfelelő paradicsomot. Vásárláskor ügyeljen a déli paradicsomfajtákra, fontos, hogy ne legyenek túlérett vagy zöld, jobb, ha sűrű, húsos rostos gyümölcsöket választanak.

Hogyan készítsen magának otthon szárított paradicsomot

A gyümölcsöt felére vágják, és a középső részét egy normál kanállal veszik ki. Az eredmény egyfajta sűrű, rugalmas falú hajók.

érett paradicsom

A paradicsomot bármilyen kényelmes vagy kívánt módszerrel szárítani kell: sütő, nap, mikrohullámú sütő stb.

Egy egyszerű lépésről lépésre recept a télre

Városi környezetben a legjobb, ha ilyen nyersanyagot készít a sütőbe. A lépésről lépésre a következőképpen néz ki:

 1. A paradicsomot több darabra kell vágni.
 2. A szárítás előkészítéséhez a magvakat és a válaszfalakat el kell választani a falaktól.
 3. Ezután a paradicsomszeleteket egy sütőlapra helyezzük, feldaraboljuk.
 4. Megszórjuk a szeleteket a tetejére ízesített sóval és fűszerekkel (bazsalikom, fokhagyma, apróra vágott petrezselyem). Az ízlésen kívül a só elősegíti a paradicsom felesleges nedvességének eltávolítását és ezáltal csökkenti a szárítási időt.
 5. Helyezzen egy paradicsomrészecskés sütőlapot egy 80 ° C hőmérsékletű sütőbe. Az eljárás kb. 5 órát vesz igénybe.
 6. Szárítás közben a sütőlapot többször meg kell fordítani, hogy elkerüljék a darabokat.

napon szárított paradicsom

Recept Julia Vysotskaya-tól

A Julia Vysotskaya séf finom, napon szárított paradicsom elkészítésének receptje különösen népszerű az ínyencek és a mediterrán konyha rajongói körében.

Tehát hogyan kell főzni a paradicsomot Julia Vysotskaya receptje szerint:

 1. Vágja fel a paradicsomot felére és távolítsa el a magokat.
 2. Helyezze a kapott feleket szorosan egymáshoz sütőlapra, vágja fel.
 3. Készítse elő az öntettel. Ehhez keverje össze a fűszereket egy habarcsban: fekete borsot, szárított bazsalikomot, egy csipet durva tengeri sót, friss bazsalikomot és fokhagymát. A keveréket zúzóval homogén tömegűre őröljük.
 4. Minden paradicsomot kenje meg a kapott keverékkel.
 5. A szerző azt ajánlja, hogy az edényt Provencal-olajjal töltsék meg. A paradicsom felét nagylelkben öntözzük, 2/3-ra kell bemeríteni az olajba.
 6. Küldjük a paradicsomot a kemencébe, 190 ° C-ra melegítve, és várjunk legalább 3 órát.

napon szárított paradicsom

A sütőben

Az olajmentes recepthez vágja fel a paradicsomot felére, ha a gyümölcs kicsi, és négy szeletre, ha a paradicsom nagy. Ezután a részecskéket egy sütőlapra, sűrű sorokban, felfelé vágással szétszórjuk.

Keverje külön a sót, a borsot és a cukrot. Vegyünk 3 rész borsót és 5 rész cukrot.

Megszórjuk a keveréket a paradicsom gyümölcsére, az egyes részecskékre. Ezután megszórjuk száraz bazsalikommal. Helyezze a hámozott fokhagyma-szegfűszeg egy sütőlapra, körülbelül 4-6 főzőlapra. Ezután a sütőlapot egy 120 ° C-ra előmelegített kemencébe helyezzük 4-5 órán keresztül.

napon szárított paradicsom

Elektromos szárítóban

Ha van olyan készüléke, mint például elektromos szárító, akkor napon szárított paradicsomot is készíthet:

 1. Ehhez főzzük a paradicsomot, öblítsük le és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
 2. Helyezze a köröket a huzaltartóra és kapcsolja be a készüléket.
 3. Amíg a folyamat folyamatban van, elő kell készítenie az öntettel. Ehhez hámozzon meg két fej fokhagymát, és aprítsa meg őket. A kapott masszát külön tálba kell helyezni, megsórjuk sóval és keverjük össze. A második öntet Provencal gyógynövényeket tartalmaz.
 4. A szárított gyümölcsöket eltávolítják a szárítóból.
 5. A paradicsomot rétegekben, elkészített tartályban fektetik, felváltva öntettel. És egy kanállal összetörni. Ezután, amikor az edények megtelnek, öntse ki a tartalmát olajjal, és fedje le az edényt.
 6. A második üveget ugyanúgy töltik meg, de fokhagyma helyett mindegyik réteget sóval és provansai gyógynövényekkel meghintjük.
 7. A feltöltött tartályt olajjal feltöltjük és lefedjük.

napon szárított paradicsom

Az üres tartályokat a hűtőszekrényben tárolják. A teljes íz két héten belül megjelenik az edényben.

A mikrohullámú sütőben

A paradicsom főzése egy olyan eszközben, mint például a mikrohullámú sütő, így jár:

 1. A mosott és szárított paradicsomot kettévágják.
 2. A feleket a felvágással egy mély hőálló edénybe helyezzük.
 3. Ezután össze kell kevernie a fűszereket: fokhagymát, ízesítőket.
 4. Az ízesítést kis mennyiségű keverékkel meg kell szórni az összes szeletet, és meghintjük olajjal.
 5. Ezután a sütőt maximális teljesítményre kell állítani. A főzési idő 6 perc. Ezután nyissa ki az ajtót és hagyja a gyümölcsöt 15 percig.
 6. Adjunk hozzá egy kevés sót, engedjük le a levet (ha van) és küldjük a sütőbe további 2-3 percre.
 7. A ciklus végén küldje el a kész gyümölcsöket a tartályba.
 8. Meghintjük apróra vágott fokhagymával, és öntsük rá a korábban lecsepegtettett levet. A munkadarabot legalább 10 órán keresztül kell hűtőszekrényben tartani.

napon szárított paradicsom

Olasz recept

A szokásos módon készített paradicsomszeleteket egy speciális pergamentel borított sütőlapra kell összehajtani. Fűszerek: száraz bazsalikom, oregánó és zsálya, meghintjük paradicsommal. Sózzon és borsozzon egy kicsit, adjon hozzá cukrot és olívaolajat a gyümölcsrészecskékhez.

Ezután küldjük a paradicsomot a kemencébe, 100-120 fokra melegítve, és kapcsoljuk be a konvekciót.Amikor a szárított paradicsom elkészült, vegye ki őket, és fedéllel tegyük egy üveg edénybe, töltsük fel olajjal és tegyük a hűtőszekrénybe. Két nap után megkóstolhatja.

napon szárított paradicsom

Konvekciós kemencében

A napon szárított paradicsomot konvekciós kemencében kell főzni: úgy, hogy a folyamat során légáramlás történjen, különben a paradicsomot nem napon szárítják, hanem sütik.

Balzsamos ecettel

Napon szárított paradicsom balzsamos ecet hozzáadásával történő elkészítéséhez:

 1. Megszórjuk a paradicsomszeleteket só, cukor, bors, bazsalikom, provansai gyógynövények keverékével.
 2. A gyümölcsöket 6-8 órán át kell szárítani.
 3. A kész paradicsomot frissen apróra vágott bazsalikommal üvegedénybe fektetik. A rétegek felébrednek a próvaliai ízesítésekkel.
 4. Amikor az edény megtelt, öntse ki a paradicsomot olajjal és adjon hozzá egy kanál balzsamos ecetet.
 5. A munkadarabot a tárolóhelyiségben tárolják.

napon szárított paradicsom

Fokhagymával

Az elkészített gyümölcsöket 2-4 részre vágják, a paradicsom méretére összpontosítva. A középső részt eltávolítják a felektől. A kapott szeleteket egy olajban pergamentel borított sütőlapra helyezzük. Ezután a gyümölcsöket meg kell sózni, olajozni és gyógynövényekkel meghintni.

A munkadarabokat 50 ° C-ra melegített kemencében szárítják, az ajtó körülbelül 8-9 órán át nyitva van.

Bazsalikommal és fokhagymával

Először készítsen bazsalikom, apróra vágott fokhagyma és olívaolaj keverékét. Amikor a paradicsomszeleteket kemencében szárítják, konvekciós módban, helyezzék őket rétegekben üvegedénybe. Minden réteget olaj öntésével fűszerekkel kell kiömlni. A töltés befejeződött.

napon szárított paradicsom

Napon szárító paradicsom

Az elkészített gyümölcsöket 4 darabra kell vágni. Távolítsa el a magokat és az ereket. Ezután a szeleteket pergamentel borított sütőlapra rakják egymásra. Ezután meghintjük a paradicsomot ízesítők és só keverékével. Ezután többrétegű géllel kell borítani. A sütőlapot napfénynek kell kitenni. A szárítás több napot vesz igénybe.

Olívaolajban

Vágja az elkészített gyümölcsöket 2-4 darabra. Helyezze a kapott szeleteket egy pergamentel borított sütőlapra, sóval, és fűszerezze. Terjessze a fokhagyma darabokat a részecskék tetejére. Szárítsa meg a paradicsomot a kemencében 4-5 órán keresztül 110 fok hőmérsékleten. Helyezze a paradicsomot tiszta edényekbe, fedje le fokhagymával és meghintje provansai olajjal. Az ilyen növényi készítményeket 2-3 hónapig lehet tárolni.

napon szárított paradicsom

Napraforgóolajban

Szárítsa meg a paradicsomot bármilyen módszerrel. Ezután olajat kell főzni, ehhez tegye a fokhagyma darabokat egy serpenyőbe, öntse őket olajjal és melegítse alacsony lángon. Helyezze a paradicsomot egy üvegedénybe rétegekben, minden réteg fokhagymával. Ezután töltse fel a munkadarabot a kapott keverékkel. Körülbelül 4-5 hónapig tárolhatja ezt a tartósítószert.

Recepte Alla Kovalchuk-tól

Távolítsa el a héjat a paradicsomról, vágja két vagy több darabra. Vegye ki a magot a gyümölcsből, és tegye a szeleteket egy sütőlapra. Ízesítsen sóval, borssal, ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel és gyógynövényekkel. Ezután szárítsa meg a paradicsomot 100 fokos hőmérsékleten 1,5-2 órán keresztül. Az elkészített zöldségeket sterilizált üvegtartályba kell helyezni, és forró olajjal kell ömlni.

napon szárított paradicsom

Recepte Vincenzo Barba-tól

Az azonos módon szárított hámozott paradicsomot rétegekben üvegesen lerakják. Ugyanakkor fokhagymalemezeket kell lerakni, fűszerekkel meghintni és kalcinált olajjal megtölteni.

Az Isidri szárítóban

A szokásos módon elkészített paradicsomszeleteket az Isidri szárító tálcájára helyezik. A paradicsomot sóval és provansai ízesítők keverékével meghintjük. A gyümölcsöket kb. 6 órán át szárítani kell, a hőmérséklet 70 fok. A kapott gyümölcsöket melegített olajjal, fokhagymával és gyógynövényekkel (bazsalikom, kapor és petrezselyem) egy tálba helyezzük.

napon szárított paradicsom

Napon szárított cseresznye paradicsom

A cseresznye gyümölcsét két részre vágják. Nagyon lédús paradicsom esetén jobb, ha eltávolítja a közepét, különben nagyon hosszú ideig száradnak.A részecskéket pergamentel borított sütőlapra helyezzük és olajozzuk. Aztán meg kell sózni, és meg kell szórni fűszerekkel. Ezt követően a paradicsomot kemencében, 100 fokos hőmérsékleten kell szárítani. Kb. Két órát vesz igénybe a kiszáradás.

Mennyit és hogyan tárolnak a munkadarabok

Ha a gyümölcsöket napfényben szárították, akkor pamuttasakban vagy pincében kb. 6-8 hónapig tárolják. Ha a gyümölcsök nem túl szárazak, akkor szorosan becsiszolják az üvegáruba, és forró olajjal öntsék őket. Fedjük le fedéllel és hűtőszekrényben. Körülbelül egy éven keresztül tárolhatja ezeket. Ezen felül a szárított paradicsom csomagolható élelmiszer-minőségű polietilénbe és tárolható a fagyasztó kamrában.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök