Egy egyszerű recept körtelekvárral, citromsavval, télen

A körtelekvár és citromsav hozzáadásával készített receptek népszerűek még a tapasztalatlan szakácsok körében is. A csemege édesnek bizonyul, enyhe savanyúsággal, sűrűséggel és tele van vitaminokkal. Előállításának különböző variációi vannak, de a klasszikus recept a legjobban bevált. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki főzéséből, olvassa el az alábbi tippeket.

Körtelekvár citromsavval történő előállításának jellemzői

A gyümölcsöket meg kell hámozni, a magokat és a farkokat eltávolítani. A körte kockára vágható, de ha kicsi, ékké is. A granulált cukor helyett cukorpótlót vagy méhnektárt használhat.

Vegye az edényeket rozsdamentes anyagból.

körte lekvár citromsavval

Hozzávalók a recepthez

Körte- és citromlekvár készítéséhez a következő összetevőkre van szüksége:

  • körte - 3 kg;
  • cukor - 2,5 kg;
  • víz - 225 ml;
  • citromsav - 1 teáskanál.

Ezenkívül 0,5 fahéjat is elvihet.

Körte sav cukor egy asztalon

A fő összetevőkre vonatkozó követelmények

Javasolt az éretlen, kemény körte választása, mert főzéskor megtartják alakját. A fajta nem számít. Főzés előtt a gyümölcsöket egy kicsit elválasztani kell. A gyümölcsöket forrásban lévő vízzel öntjük, 15 percig ragasztva nyitott fedél alatt. A manipuláció javítja az ízt, a szilárd bázis felkészül a cukorszirup felszívódására. Hagyja a vizet a folyamat befejezéséhez.

A körte blanszírozása előtt áztassa a citromot egy oldatban, és 1 liter / liter mennyiségben készítse el. A manipuláció segít megakadályozni a gyümölcs túlzott feketedését.

A szirupot így állítják elő:

  • 1 kg körte esetében 1 liter vizet kell bevenni;
  • hozzáadott granulált cukor 1 * 1, édes terméket kap.

Forraljuk a szirupot alacsony lángon 15 percig, majd adjunk hozzá citromsavat (2 g / 1 liter), és az édes keveréket forraljuk újra.

körte lekvár

Konténer előkészítése

Válasszon tartályokat, amelyek nem tartalmaznak repedést, repedéseket, fedél lehet fém vagy nejlon. Öblítse ki az edényeket sütő szóda vagy természetes, nem vegyi mosószer segítségével. Ezután forrásban lévő vízben forraljuk 15 percig, fedővel.

Népszerű a sütőben történő fertőtlenítés módszere. A tartályokat hideg kemencébe helyezzük 20 percre 100 fokos hőmérsékleten. Ha a borítások gumiszalagok nélkül vannak, akkor azokat fel is helyezheti, különben a gumiszalagok deformálódnak. A sterilizálási időszak végén ne vegye azonnal ki a kannákat. Meg kell várni, amíg lehűlnek. Vegye ki, tegye fejjel lefelé egy tiszta törülközőre.

körte lekvár

Hogyan készítsünk körtelekvárt citromsavval?

A kimosott, apróra vágott vagy egész körtéket granulált cukorral borítják, és addig tartják benne, amíg a gyümölcs lé meg nem kerül.1 óra elteltével forraljuk fel a tömeget. Forraljuk alacsony lángon 5 percig, lehűtjük, 6 óra után ismét forraljuk. Az elegyet újrafőzés előtt lehűtni kell. Forraljuk a lekvárt 5 percig, alkalmanként keverve, adjunk hozzá citromsavat. Opcionálisan hozzáadhat fahéjat. Öntsön forrón egy tartályba, tekerje fel egy kulccsal. Fedjük le törülközővel, hagyjuk lehűlni 24 órán át.

körte lekvár citromsavval

Termék tárolási szabályok

Tartsa a körtelekvárt citromsavval egy pincében vagy alagsorban, hogy a napfény ne kerüljön oda. A levegő hőmérsékletének +20 foknak kell lennie. Megfelelő tárolás esetén 3 évig tart. A lekvár legfeljebb 2 hétig marad a hűtőszekrényben.

Amikor a termékek az alagsorban vannak, érdemes rendszeresen ellenőrizni a burkolatok állapotát. Ha penészesek, a lekvár gyorsan romlik. Azonnal használjon deformált fedéllel ellátott takarókat.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök