Recepte a vörös és fekete ribizli lekvárból banánnal télen

A helyi bogyók jól működnek a tengerentúli gyümölcsökkel. Nagyszerű példa a banánnal feketeribizli lekvár receptje télen. A lekvár gyönyörű sötét lila színű, csodálatos aromával és élénk ribizli ízvilággal, egy-egy kis banán illattal. Még a legszeszélyesebb gyermek számára is nehéz lesz elutasítani egy ilyen desszertet.

Fekete és piros ribizli lekvár télen történő előállításának jellemzői

A feketeribizli lekvár kevésbé érdekes színű, mint a piros bogyós lekvár, ám hasznosabbnak tekintik. A nagy gyümölcsű fajták alkalmasak neki, mivel a nagy bogyók sokkal gyorsabban mennek keresztül a feldolgozási folyamaton. Ezen túlmenően figyelembe kell venni a bogyók bőrének sűrűségét és vastagságát. A dzsemekhez a vékony bőrű ribizli lesz a legmegfelelőbb.

A fekete ribizli lekvárának elkészítésének számos módja van. Például, ha meg akarja őrizni a gyümölcsben található összes vitamint, akkor jobb, ha nyers bogyót készít őrlésével és cukor hozzáadásával. Ha teljes értékű lekvárt kell beszereznie, akkor jobb, ha a bogyós gyümölcsöt forraljuk cukorral (vagy anélkül), és üvegekbe gördítjük.

Annak ellenére, hogy a fekete ribizli hasznosabbnak tekinthető, a piros bogyó nagy mennyiségű vitamint és nyomelemet is tartalmaz. A nagy gyümölcsű fajták a főzéshez leginkább megfelelőek. Ez lehetővé teszi az élvezet optimális állagát és kifejezettebb ízét.

A piros ribizli lekvárát kihagyhatja, mivel pektint tartalmaz.

De ha úgy dönt, hogy a bogyókat hőhatásoknak teszi ki, akkor a főzési folyamatnak minimálisnak kell lennie. Mivel a piros ribizli meglehetősen savanyú, hozzá kell adnia egy kicsit több cukrot, mint a feketéhez.

kész lekvár

Szükséges termékek

A jó lekvár készítéséhez klasszikus receptet fogunk használni. A következő összetevőket tartalmazza:

  • fekete ribizli - 0,5 kg;
  • banán - 0,5 kg;
  • cukor - 0,5 kg.

Összetevőkészítési szabályok

A főzés megkezdése előtt el kell készítenie az összetevőket. Ehhez el kell távolítani a gallyákat, törmeléket a bogyókból, és ki kell választania az elrontott gyümölcsöket. Ezután öblítse le a ribizli folyó víz alatt és szárítsa meg. Enyhén éretlen gyümölcsöket nem lehet eldobni, és főzés közben több cukor adható hozzá. Érett banánt, meghámozva és apró kockákra vágva.

ribizli bogyók

Hogyan készítsünk egy tartályt?

Azonnal el kell mondani, hogy az alumínium edények nem használhatók bogyós desszertek készítésére, mert amikor savak érintkeznek az anyaggal, az emberi testre ártalmas anyagok képződnek.Az edényeket zománcozni kell.

Ezenkívül az üvegeket, amelyekbe a lekvárt beleöntik, alaposan meg kell mosni és sterilizálni.

A fémmel lakkozott kannák fedeleit fel kell forralni. Ne felejtsük el a főzéshez használt eszközöket. Javasoljuk, hogy csak műanyag vagy fa szerelvényeket használjon.

üres dobozok

Főzési folyamat

A lekvár előkészítésének folyamata több szakaszból áll:

  1. Keverjük össze a mosott és szárított bogyókat a cukorral, és keverjük egy turmixgépben, amíg teljesen fel nem oldódik.
  2. Helyezze a hámozott és apróra vágott banánt egy turmixgépbe.
  3. Keverje hozzá az összetevőket és alaposan verte.
  4. Öntsük a lekvárt a sterilizált üvegekbe és zárjuk le az előre főtt fedéllel.

főtt lekvár

A kezek további tárolása

A lekvárt kivételesen hidegen kell tartani, például a pincében vagy a hűtőszekrényben. Ajánlott tárolási hőmérséklet +12 ° C-ig. Ha ez a feltétel teljesül, a terméket legfeljebb másfél évig lehet tárolni.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök