A 10 legjobb recept a pácolt hullámok üvegekbe való elkészítéséhez télen

A vegyes vagy nyírerdők közelében élő emberek gyakran hullámokat gyűjtenek. Ilyen gomba betakarítása évente kétszer - júliusban és október végén. Az összegyűjtött gombákat sokan használják a főzéshez, és ízletes pácolt ételek készítésére használják. Mielőtt elkezdené készíteni ezeket az ételeket, kitalálnia kell, hogyan lehet a hullámokat megfelelően pácolni.

A hullámok jellemzői és azok hasznos felhasználása

Sokan úgy vélik, hogy a Volzhanki egyedülálló kompozícióval rendelkezik. Nagyon sok A-vitamint tartalmaznak, amely pozitív hatással van az emésztőrendszer működésére. A gombák tartalmaznak C-vitamint is, amely pozitív hatással van a tesztoszterontermelésre és a haj növekedésére. A hullámok kalóriatartalma kicsi és egyenlő 20 kilokalóriával. Ez az oka annak, hogy egyes táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy az ilyen gombafélékből készült ételeket hozzanak az étrendbe.


A Volzhanki fő előnye, hogy sok hasznos aminosavat tartalmaznak. Ennek köszönhetően a gombaételek sokkal gyorsabban felszívódnak, mint a fehérjét tartalmazó ételek. Az ilyen gombák azonban nemcsak a test számára jótékony hatással lehetnek, hanem árt is.

Ezért egyes orvosok nem javasolják a következő kóros betegségben szenvedő embereknek, hogy sok gombafalatot fogyasztanak:

  • késleltetett gyomornedv előállítás;
  • epehólyag-gyulladás;
  • súlyosbodott pancreatitis formája.

gomba

Ezenkívül a pácolt hullámokat el kell hagyni azok számára, akiknek zavara van az emésztőrendszer működésében. Az európai országok mikológusai senkinek sem tanácsolják ilyen gombák fogyasztását, mivel véleményük szerint mérgezőek. A nyugati szakértők szerint a gombák mérgező összetevőket tartalmaznak, amelyek emésztési problémákat okoznak. A hazai és a finn gombaszedők azonban tagadják a hullámok toxicitását, és az emberek számára teljesen biztonságosnak tekintik őket.

Hogyan tisztítsuk meg és készítsük el a hullámokat?

A Volnushki, mint a többi gombafajta is, gyorsan romlik. Ezért a begyűjtést követően azonnal megtisztítják. Először mindegyik gombát gondosan megtisztítják a fűtől, a talajtól és más törmelékektől, amelyek hozzátapadhatnak. A mosott Volzhanki-t nem szabad szűk tartályban hagyni, mivel azok sötétebbek és romlani kezdenek. Öblítés után ajánlott egy sima felületen szétteríteni és szétválogatni. A rózsaszín felületű gombaféléket a fehérekből válogatják, mivel külön készülnek.

gomba

A fehér fejű gombák gyenge pácolásúak, ezért csak pácoláshoz használják őket. Csak a rózsaszínű volzhankit választják a pácoláshoz.

A válogatás során figyelmet kell fordítani az egyes gombák általános állapotára. A károsodott, férges és rothadt példányokat azonnal megsemmisítik, mivel nem fogyaszthatók.

A válogatás befejezése után megkezdi a termékek tisztítását. Ehhez óvatosan távolítsák el a fejét. Ezután vágja le a gombacomb alsó felét, mivel durva és íztelen. A vágott láb kellemetlen ízét idézi elő a levélből, amelyből meg kell tisztítani a gombát. Ehhez sekély tartályba helyezzük, és tiszta vízzel megtöltjük. Ezután mossuk és újra kb. 20-30 percig áztatjuk vízben.

Hogyan pácolt gomba

Sok recept található a Volzhanka pácolásához. Azoknak, akik gomba snackek készítését tervezik, előre meg kell ismerkedniük velük.

gomba

Klasszikus recept

Amikor Volzhanoks télen készül, gyakran használják a klasszikus receptet. Ehhez 450 gramm hámozott és mosott gombát főzünk egy serpenyőben, és egy tálba öntjük, hogy kiszáradjon. Ezután sterilizálják az üvegeket, amelyekbe a kész snacket betekerlik. A varratfedőket 10 percig alacsony hőmérsékleten forraljuk, majd az edényt forrásban lévő vízzel sterilizáljuk.

Az üvegek fedéllel történő feldolgozása után sóoldatot készítünk a hullámok pácolásához. Ehhez keverjen össze öt liter vizet, 60 gramm sót, két babérlevelet és fekete borsot egy serpenyőbe. Az elegyet egy gáztűzhelyre helyezzük és 25 percig főzzük. Ezután főtt gombát adunk a folyadékhoz, forraljuk további 15 percig, és sterilizált tartályokba öntjük.

pácolt gomba

Forró pácolt

A gomba pácolás meleg módszerét a tapasztalt háziasszonyok kedvelik. A harapnivalók elkészítésének ezen módszerével az összes gomba serpenyőben fekszik, 4-5 liter vízzel öntjük és fél órán át főzzük. Forrás közben a hullámokat periodikusan keverik, és a habot eltávolítják a felületről. Ezután a főtt ételt egy szűrőedénybe öntik a folyadék kifolyásához.

Ezután forró pác készül, mellyel a hullámokat öntik. Ehhez keverjen össze egy csomó kapros, fekete bors, cukor és só öt liter vízben. A sóoldat forraljuk, majd gombát öntsünk bele és 30–40 percig főzzük. A főtt termékeket üvegekbe tesszük és forró sóoldattal öntjük.

pácolt gomba

Hideg módszer mustár hozzáadásával

A hideg módszerrel történő snack elkészítéséhez az összes gombát kb. Három napig hideg vízben áztatják. Ezután a varrófedőket és az üvegeket párra sterilizálják, amelyben a snack pácolásra kerül. Áztatás után a volzhanki-t minden egyes üvegedénybe lerakják, mustárral meghintik, megsózják és apróra vágott tormalevelekkel keverik össze. Ezután növényi olajat és ecetet adunk az összes tartályhoz.

A munkadarabot hűtőszekrénybe helyezik, vagy hűvös tárolóhelyiségbe helyezik. Egy ilyen harapnivalót nem azonnal esznek, hanem csak a forgatást követő 30–40 nappal.

pácolt gomba

Almaecettel

Annak érdekében, hogy a gomba snack ízletesebb legyen, adjon hozzá egy kis almaecetet. A pácolt gombák e recepttel való elkészítése nagyon egyszerű. Ehhez 400 gramm gombát áztassunk, két egyenlő részre vágjuk, egy serpenyőbe helyezzük és 15-20 percig főzzük. Az egész idő alatt az összetevőket időszakosan keverik.

A folyékony pácoláshoz két apróra vágott fokhagymafejet, babérlevelet és sót adnak a vízhez. A sóoldatot húsz percig forraljuk, majd a főtt hullámokat beleöntjük. Ezután öntsünk 100 ml almaecetet a forrásban lévő sós oldatba. Az elkészített keveréket üvegekbe öntjük, fedővel feltekerjük és a hűtőszekrénybe helyezzük tárolás céljából.

pácolt gomba

Fokhagymával

Egyes háziasszonyok fokhagymának adásával próbálják ízletesebbé tenni az ételeket. Ez az összetevő fűszeres és felejthetetlen ízt kölcsönöz a gombaételeknek.

A recept szerinti előétel elkészítéséhez az előkészített volzhankeket vízforralóba helyezzük és felforraljuk. Ezután a sóoldatot elkészítjük egy második serpenyőben. Ehhez forraljon fel egy liter vizet, és adjon hozzá szegfűszeg, két fej fokhagyma, bors és só. Amikor a gombák készen állnak, óvatosan üvegekbe teszik a további konzerválás céljából. Ezután növényi olajjal ecetet és két babérlevelet adunk a tartályhoz. Miután az összes összetevőt üvegekbe tették, forró pácmal öntik, és varrófedelekkel lezárják.

pácolt gomba

Fahéj

A fahéj, amelyet egyes háziasszonyok hozzáadnak a gombaételekhez, hozzásegítik, hogy egyedi íze legyen az előételnek. Az étel elkészítése előtt a gombát meghámozzuk és két órán át hideg vízben áztatjuk. Ezután egy tálba öntjük, vízzel öntjük és 40-45 percig főzzük. A főtt hullámokat egy tányérra helyezik, hogy megszáradjanak.

Ha keveréket készít gomba üvegekbe való pácolásához, töltsön fel egy öt liter serpenyőt félig vízzel. Ezután 10 percig forraljuk, majd szegfűszeg, fahéj, több csokor kapor, cukor és só hozzáadása a folyadékhoz. 15 perc elteltével öntsük a gombát a tartályba, és forraljuk fél órán át. A pácolt gombát üvegekbe öntik és hűtőszekrénybe helyezik.

pácolt gomba

Gyógynövényekkel

Gyógynövényekkel való előétel készítéséhez forraljuk a hullámokat egy kis edényben. Ezután a főtt gombát egy üres tálba helyezzük és elkészítjük a pácot. Hogy létrehozzon, adjon hozzá 80 gramm Provence-i gyógynövényt, 50 gramm sót, 15 gramm fűszereket és 85 milliliter ecetet egy víz serpenyőjéhez. A sóoldatot fél órán át forraljuk, majd gomba üvegekbe öntjük. Az összes harapnivalóval ellátott kannát egy pincébe helyezik, ahol legfeljebb hat hónapig tárolhatók.

Koreai fűszerezéssel

A koreai fűszereket gyakran adják hozzá az ételekhez, hogy azok fűszeres legyen. A koreai hullámok készítésének folyamata gyakorlatilag nem különbözik a tárgyalt receptektől.

pácolt gomba

Először a gomba sózott vízben forraljuk, több darabra vágjuk és üvegekbe tesszük. Ezután a kaporral és a fokhagymával ízesített koreai öntenek a tartályba. Az összes összetevőt összekeverjük, és hagyjuk, hogy beolvadjon. 2-3 óra elteltével az egyes üvegeket forralt vízzel megtöltjük, és fedelekkel lezárjuk.

Egy egyszerű recept ecetes esszenciával üvegekbe

Egyes háziasszonyok ecetsavot használnak a szokásos ecet helyett, mivel ez jobban megfelel a konzervkészítéshez. A recept szerinti előétel elkészítéséhez 400 gramm gombát hámozunk, aprítunk és 20 percig főzzük. Ezután a sóoldat elkészítésével foglalkoznak. Ehhez fél liter vizet forralunk, majd ecetsavot, borsot, babérlevelet és egy kevés cukrot adunk hozzá. Az összes összetevőt összekeverjük és fél órán át forraljuk. A főtt hullámokat tégelyekbe osztjuk és forró pácmal öntsük.

pácolt gomba

Zöldségekkel

Vannak, akik inkább gombaételeket főznek zöldségekkel, például sárgarépa, káposzta vagy répa. Az ételek elkészítése során a hullámfejeket megtisztítják a filmből, elválasztják a lábaiktól és főzik egy gáztűzhelyen. Ezután a zöldségeket felvágják és körülbelül 20 percig főzik. Amikor az összetevők készen állnak, elkezdenek létrehozni a sós oldatot. Ehhez forraljon vizet, és keverje össze fűszerekkel, cukorral, ecettel és sóval. A főtt összetevőket és a pácot üvegekbe tesszük és steril fedővel feltekerjük.

Hogyan tároljuk az üres lemezeket?

A pince ideális hely a konzervek tárolására. De nem mindenkinek van, és ezért soknak tárolnia kell a lakást. Ehhez válassza ki a legbiztonságosabb helyeket, hogy véletlenül ne sérüljön meg a bank.

A munkadarabok hosszú távú tárolására nagyszerű a hűtőszekrény, mivel az snack körülbelül két évig nem fog elrontani benne. Szobahőmérsékleten a tartósítószerek tárolási ideje jelentősen csökken.

Következtetés

Sok gombaszedő és háziasszony finom ételeket és téli készítményeket készít a hullámokból. Az ilyen gombafagyasztott ételek elkészítéséhez jobb, ha megismeri a hullámok pácolásának otthoni receptjeit.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök