Receptek paradicsomkonzerv almával télen nyalni fogják

A konzerv paradicsom kiváló önálló snack, de sok más összetevővel is jól megy. Egy csodálatos étel - paradicsom almával télen. Ezeket a gyümölcsöket tökéletesen kombinálják a paradicsommal házi készítésű készítményekben, kiegészítve és kiemelve számos snack ízét. Ne félj különféle fűszereket és fűszereket az üvegekbe adni: fokhagyma, paprika, cékla, szegfűszeg és fahéj.

Javaslatok az alma és a paradicsom kiválasztására

Az alma hozzáadható mind a piros, mind az éretlen paradicsomhoz. A zöld gyümölcs az egész darab érdekes fűszeres ízét adja. Valaki ezt jobban értékeli, mint az érett paradicsom édességét. Tartósítson paradicsomot különféle zöldekkel, fiatal fokhagyma szegfűszeggel, aromás lavrushka-val, mindenféle paprikával és szegfűszeggel. Az öntéshez használt só ecetet tartalmazhat, vagy anélkül lehet forralni.

A konzervkészítéshez használt paradicsomnak közepes méretűnek kell lennie, hogy az edényből történő eltávolítása ne legyen nehéz. Szükségünk van egészséges, erős paradicsomra, foltok nélkül. Ha nincsenek kicsi paradicsom, akkor nagy, erős mintákat vehet és több darabra vághat.

A megőrzéshez felhasznált alma nem lehet nagy. Ideális lehetőség a kicsi édes-savanyú alma. A felületen nem lehetnek sérülés jelei.

Nincs szükség a gyümölcsök szigorú kiválasztására, mert szeletekre vághatók. Az egész konzerv alma azonban jobban néz ki. A fajtát illetően előnyben kell részesíteni az aromás, erős és enyhén savanyú fajtákat.

A legjobb megoldás az Antonovskie. Velük almával pácolt paradicsom jó ízű és varázslatos aromával rendelkezik.

Klasszikus főzési recept

Az almával készített paradicsom legegyszerűbb és ugyanakkor ismerős receptje télen nem ír elő követelményeket az összetevők készletére. A pácban lévő kis sómennyiség miatt az előétel megőrzi ízletes almaízét. Az előkészítés egyszerűsége garantálja, hogy még egy kezdő háziasszony is megőrizheti.

Receptek paradicsomkonzerv almával télen nyalni fogják

Paradicsom almával történő pácolásához szüksége van:

 • 1,5 kilogramm paradicsom;
 • fűszerek (preferenciától függően);
 • 0,5 kg alma;
 • 1,5 liter víz;
 • 2 evőkanál. evőkanál granulált cukor és azonos mennyiségű só;
 • 0,25 csésze ecet;
 • fekete bors.

A főzés folyamata a következő:

paradicsom pác

 1. Mossa ki az almát, hagyja érintetlenül a kicsiket, a nagyokat pedig szeletekké alakítsa.
 2. Szárítsa meg az előzetesen sterilizált üvegeket.
 3. Helyezze az első rétegként a gyümölcsszeleteket az aljára.
 4. Helyezze a paradicsomot az almára, majd a gyümölcsöt és a zöldséget felváltva kell felváltani.
 5. Fűszerek használata esetén azokat rétegek közötti üvegedénybe kell helyezni.
 6. Töltsük meg az edény tartalmát forrásban lévő vízzel, hagyjuk mindezt egy ideig, amíg a víz 20-25 ° C hőmérsékletre lehűl.
 7. A lehűtött vizet egy serpenyőbe engedjük, adjunk hozzá tömeges összetevőket, és forraljuk fel, ezáltal forraljuk a sóoldatot.
 8. Adjon hozzá ecetet (kanál) a munkadarabhoz.
 9. Tekerje le a forró pácmal töltött lemezeket.

A lezárás után a tartósítószert meleg takaró alá kell helyezni, hogy lassan lehűljön.

Paradicsom almával és fűszerekkel

paradicsom a recepthez

Télen a konzerv paradicsom almával, fűszerekkel és gyógynövényekkel díszíti az ünnepi asztalokat. A recept végrehajtásához egy három literes üvegenként el kell készítenie:

 • paradicsom;
 • 3–5 közepes méretű alma;
 • 3–4 gerezd fokhagyma;
 • 1 evőkanál. egy kanál asztali só;
 • 5-6 evőkanál granulált cukor;
 • 0,05 liter ecet (9%);
 • 3 fekete bors;
 • néhány friss szál petrezselyem és kapor;
 • két levél lavrushka;
 • 2 szegfű rügy;
 • őrölt fahéj (ízlés szerint 1 - 3 teáskanál).

Megtartunk egy bizonyos sorrendben. Helyezze a paradicsomot az üveg aljára, az alma a tetejére. Helyezze a fokhagyma felét az aljára, a többi a gyümölcs tetejére. A petrezselyem és a kapor jobban néz ki, ha függőlegesen, hosszirányban az edény oldalához illesztik. A gyümölcsbe szegfűszeg, bors, babérlevél hozzáadása szükséges. Az összes fűszernek és gyógynövénynek ne legyen egy helyen az edényben, egyenletesen kell eloszlani a tartalmukban.

A főzés következő lépése a tartály tartalmának forrásban lévő vízzel való feltöltése. A paradicsomot és az almát 10 percig kell infuzálni. Ezután a lehűtött vizet öntsük egy serpenyőbe, és hozzáadjuk fahéjjal, sóval és cukorral. Az összes kristályt alaposan fel kell oldani. Ne lepődj meg, amikor a víz barna színűvé válik a fahéj feloldása után.

Amikor a keverék felforrósodik a tűzhelyen és forrni kezd 5 percig, adjon hozzá ecetet és vegye le a tűzoltó edényből. A pácot a lehető leghamarabb üvegekbe kell önteni, amíg a folyadék lehűl. A tartály feltöltése után a bezárási folyamat sterilizálás nélkül folytatódik, és a konzerválást meleg takaróval befedik. Ebben az állapotban az almás paradicsom addig marad télen, amíg teljesen lehűl.

Konzerv ecet nélkül

Paradicsomot almával főzhet télen ecet nélkül. Így a sózás lágyabb, finomabb, az íz természetes lesz.

paradicsom almával

Az egyetlen olyan árnyalat, amelyet figyelembe kell venni főzés előtt, ezen ízesítés nélkül, a sterilizálás szükségessége. Ha azonban az ecetet a test nehéz elviselni, vagy az íze túl erős, tolakodónak tűnik, ezt a problémát egyszerűen az anyagnak a receptből történő eltávolításával oldhatja meg.

Ecet nélküli almás paradicsomkonzerválás esetén a következő összetevők elkészítéséről kell gondoskodnia:

 • paradicsom - mielőtt egy három literes üveget kitöltne;
 • 2 kis alma;
 • 1 - 2 hüvely forró bors;
 • 2-3 kapor esernyő, egy kis petrezselyem;
 • 3. st. l. durva só és granulált cukor.

Az ecet nélküli zöldségféléket és gyümölcsöket ecet nélkül a következő sorrendben pácolhatja:

 1. A paprikát, a kaporot, az almaédeket és a paradicsomot gondosan be kell helyezni az üvegedénybe.
 2. Öntsük a munkadarabot a széléhez 5-7 percig forralt vízzel.
 3. A folyadékot engedje egy nagy edénybe, adjon hozzá cukrot és sót, forralja 5 percig.
 4. Öntsük a pácot üvegekbe és tekercseljük fel.
 5. Az edényt negyed órán át sterilizálni kell, mivel a pácban nincs ecet.

A sterilizálás befejezése után a tartósítószert be kell csomagolni valamilyen meleg anyagba, és hagyni teljesen lehűlni. Az idő eltelte után az almás pácolt paradicsomot sötét helyre helyezik hosszú távú tárolás céljából.

A konyha egy olyan hely, ahol folyamatosan végeznek kísérleteket. A hagyományos recepteket különféle alapanyagokkal, például mustárral egészíthetik ki. Az almán kívül a karfiolot, az uborkát, a tököt, a sárgarépát és a paprikát a paradicsomhoz adhatják hozzá. Ezeknek a zöldségeknek a darabolási formái nagyon változatosak lehetnek, mindenki számára ismert csíkoktól és köröktől kezdve a szokatlan formáig. A háziasszony megvalósíthatja fantáziáit egy speciális eszköz segítségével. Kiderül, hogy paradicsommal és almával télen, receptekkel fényképeket készít, amelyekkel nyalni fogja az ujjait.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök