A téli paradicsom pácolás körömvirággal és lépésről-lépésre recept egy liter üvegre

A zöldség érési szezonja forró idő a háziasszonyok számára, ahogyan a megőrzés megkezdődik. A ház elviselhetetlenül meleg az állandó vízforralás miatt. A téli körömvirágú paradicsomreceptet sokan már szeretik. Illatos virágok probléma nélkül megtalálhatók. Ha ezek a kedvenc paradicsomok, akkor évente több bokrot ültethet a kertjében. Nem csak a szemet kedvelik, hanem bizonyos típusú rovarokat is elriasztanak az ültetvénytől. Ősszel hasznosak lesznek a nyomatok készítésében.

Mit ad a körömvirág paradicsom megőrzésekor?

Több mint 30 körömvirág fajta létezik, amelyek egész nyáron nőnek és virágzanak. Ezek szerény virágok, így gyakran láthatók a városi virágágyásokban.

paradicsom tartósítása

A leveleknek és a virágzatnak jellegzetes szagú, fitoncid tulajdonságai vannak. Illóolajat, C, P, E vitamint tartalmaz. Nem sokan tudják, hogy virágokat lehet enni. Zöldségkonzervként használják őket. Csak azokat a virágokat kell kiválasztani, amelyek színe aranysárga.

A konzerv körömvirág rendkívüli aromát és ízét adja a paradicsomnak. Pozitív hatással vannak a testre: növelik az immunitást, megnyugtatják, csökkentik a vérnyomást.

Levelek és virágzat

Szükséges összetevők

A paradicsom körömvirággal történő főzéséhez a következő összetevőkre lesz szüksége:

 • Paradicsom - 1,5 kg.
 • Körömvirág - 5 db.
 • Só - 2,5 evőkanál l.
 • Cukor - 10 evőkanál l.
 • Fokhagyma - 1 fej.
 • Bors - 6 db
 • Ecet.

sárga virágok

Főzési módszer

A főzéshez kicsi és kemény paradicsomra van szüksége. A körömvirágot frissnek és fiatalnak kell szedni.

A munkadarab előkészítésének szakaszai:

szilárd paradicsom

 1. Rendezzük a paradicsomot, dobjuk el a sérült mintákat. Bő vízzel öblítsük le és törölközőn szétterítsük. Várja meg, amíg a zöldségek teljesen kiszáradnak.
 2. Készítsen elő kannákat a tartósításhoz. A legkényelmesebb 1 liter tartályokat használni. Öblítse ki jól a tartályokat vízzel és szódalommal. Sterilizáljon bármilyen kényelmes módon. A leggyakoribb a gőzölés. Ehhez gyűjtsön hideg vizet egy kis serpenyőbe, fedje le egy speciális lemezzel, amelynek tetején egy lyuk van, és tedd az üveget fejjel lefelé. Forrásban lévő víz után hagyjuk az üveget állni 3 percig. Ez eltávolítja a mikroorganizmusokat, baktériumokat és gombás spórákat. Ha kihagyja ezt a lépést, nagy a valószínűsége annak, hogy a munkadarab megsérül.
 3. Finoman átszúrja az egyes paradicsomokat fogpiszkálóval. Ez lehetővé teszi, hogy a levegő szépen elmeneküljön, és a zöldség nem repedhet. Töltse fel a tartályt a paradicsommal félig. Helyezzen 1-2 virág körömvirág, egy kis paprika, apróra vágott fokhagyma. Körülbelül 10 paradicsomot használunk egy liter kannához.
 4. Forraljon vizet egy nagy tartályban, és töltse fel az egyes üvegeket a tetejére.Hagyja állni 20 percig.
 5. A megadott idő elteltével fedje le az üveget lyukakkal ellátott fedéllel, és engedje le a tartalmat egy serpenyőbe. Távolítson el vizet az összes kannából.
 6. Ismételje meg az eljárást még egyszer.
 7. Menj a sós konyha előkészítéséhez. Adjunk hozzá 2 evőkanál cukrot és 1 sót egy liter folyadékhoz.
 8. Forraljuk a sóoldatot, és várjuk meg, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak.
 9. Öntsön egy evőkanál ecetet vagy egy teáskanál esszenciát egy üvegedénybe.
 10. Öntsön a sóoldatot a tetejére, és fedje le előre főzött fedelekkel.
 11. Hermetikusan parafa.
 12. Hagyja lassan lehűlni egy meleg takaró alatt. Helyezze fejjel lefelé a takarókat.

konzervdobozok

Mennyire és mennyi ideig tárolják a kitöltőket?

Ha a pácolt paradicsomot az összes megőrzési szabályok teljes betartásával bezárják és hermetikusan lezárják, akkor az eltarthatóság 2 év. A paradicsomot nylon fedéllel hat hónapig, hidegen tárolhatjuk. Jobban tegye őket hűtőszekrénybe vagy pincébe.

A hermetikusan lezárt paradicsom szobahőmérsékleten tárolható. A fő feltétel az, hogy távol legyenek a hőt kibocsátó eszközöktől. Néhány háziasszony alkalmazkodik ahhoz, hogy a konzerválást az erkélyen tartsa. Az egyetlen feltétel az, hogy az erkély szigetelve van, és a munkadarabok nem fagynak le súlyos fagyok esetén.

hermetikusan lezárt

további információ

Nem csak paradicsomot enni, hanem magukat a virágokat is fogyaszthatja.

A kannának kinyitásakor bizonyos hangnak kell lennie, amely jelzi a vákuum jelenlétét. Ez azt jelenti, hogy a paradicsomot az összes szabálynak megfelelően betakarítják és tárolják.

Ha az edény fedele domború és felfújt, akkor ez jelzi az erjesztés lehetséges kezdését az edényben. Nem szabad enni a nyerset.

Ez az eredeti előétel diverzifikálja mindennapi és ünnepi asztalát.

enni

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök