Egy finom recept uborkával készült pácolt tök előállításához télen

Uborkával pácolt squash nagyon ízletes és ugyanakkor könnyen elkészíthető étel, ideális mind ünnepi eseményekre, mind rendes otthoni vacsorára. Annak érdekében, hogy az előétel ropogós és ízléses legyen, alaposan ki kell választania az összetevőket, be kell tartania a főzés árnyalatait és ismernie kell a zöldségek pácolásának összes trükköjét.

A tök pácolás finomságai

A Patissons egy csészealj alakú tök fajtája. Számos recept teszi lehetővé ízletes ételek elkészítését úgy vagy úgy - a termék sózható, pácolt, különféle alapanyagok és adalékanyagok felhasználásával.

A zöldség a francia "pástétól" kapta nevét, amely "pite" -t jelent, és közvetlenül kapcsolódik a termék megjelenéséhez.

Mivel a tök szerkezete és íze szinte teljes egészében egybeesik a tökkel, a zöldség megőrzéséhez használhatja a tökös receptjét. A fiatal növények a legmegfelelőbbek a főzéshez, míg az érett gyümölcsöket ajánlott hozzáadni a salátákhoz. Ha érett zöldségeket vásároltak pácoláshoz, akkor azokat részekre kell osztani. A túlérett tököt egyáltalán nem javasoljuk, mivel nagyon kemény és már nem rendelkezik korábbi szokatlan ízével.

pácolt tök uborkával

A héját tartósítás előtt egyáltalán nem kell eltávolítani, mivel a héj nagyon vékony és könnyen feldolgozható. Fontos azonban a higiéniai szabályok betartása - alaposan öblítse le a termék bőrét kefével. A szárokat el kell távolítani.

pácolt tök uborkával

A zöldségkonzerválás magában foglalja a blanszírozást. Ennek az eljárásnak köszönhetően a zöldség ropogós marad. A lényeg az, hogy a squash-t forró vízzel 5-10 percig feldolgozza. Alternatív módszer az, ha forrásban lévő vizet öntsünk a termékre, vagy egy ideig tartsuk benne. Az arany színárnyalat megőrzése érdekében kontrasztzuhanyt használnak - forró feldolgozás után a zöldségeket hideg vízbe merítik.

pácolt tök uborkával

Összetevők listája

Az uborka savanyúságos pácolásához a szokásos recept szerint a következő összetevőkre lesz szükség:

 • tök - 1 kilogramm;
 • uborka - 3 kilogramm;
 • fekete bors - 12 darab;
 • szegfűbors - 10 darab;
 • kapor - 4 esernyő;
 • babérlevél - 4 darab;
 • fokhagyma - 6 szegfűszeg;
 • torma - egy lap;
 • só és cukor - egyenként 60 gramm;
 • ecetsav - 30 ml;
 • tiszta víz - 2 liter.

Szüksége lesz üvegedényekre a konzervek tárolására. Megfelelő eredmény elérése érdekében a tartályt szorosan le kell zárni.

A termékek kiválasztása és elkészítése

Ebben a szakaszban gondosan kell kiválasztania a termékeket a közelgő megőrzés érdekében, mivel az uborkás pácolt tészta íze és a snack eltarthatósága a zöldségek minőségétől függ. A zöldségeket az alábbiak szerint készítik:

 1. Válasszon kis fiatal gyümölcsöket. A benőtt tök túl kemény, ezért csak salátákhoz használható.
 2. Ne távolítsa el a bőrt, hanem alaposan mossa le puha sörtével.
 3. Távolítsa el a szárot. Ebben az esetben a vágási hely körének nem szabad meghaladnia a két centimétert.
 4. A termék sózása és tartósítása elõtt a tököt elválasztják. Az eljárás elősegíti a termék szöveteinek lágyítását.
 5. Közvetlenül a kivilágítás után a gyümölcsöket merítik jeges vízbe. Ennek köszönhetően a héja megtartja sárgás árnyalatát.
 6. Az uborkát 3 órán át hideg vízben áztatják, mielőtt megőriznék.

A konzerveknek a lehető leghosszabb ideig friss és ízletes tartása érdekében steril üvegtartályokban kell tárolni őket. A sterilizálást gőzön vagy más módon (például mikrohullámú sütőben) végezzük.

Hogyan főzzünk uborkát tökkel télen?

A zöldségek sózására szolgáló szokásos recept megkönnyíti és gyors elkészítését a kiváló ropogós snack elkészítésében. Ezenkívül ez a lehetőség a téli betakarításra is alkalmazható. A konzervfolyamat a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Az előre kiválasztott és gondosan feldolgozott zöldségeket felére vágják.
 2. A fűszereket a tartály aljára helyezzük.
 3. A zöldségeket a tetejére egy üvegedénybe gyűjtik.
 4. Forralunk vizet, adjunk hozzá sót, cukrot, majd töltsük meg az üvegeket és hagyjuk, hogy a tartalom 15 percig főzzön.
 5. A zöldségtál felmelegedése után a vizet egy serpenyőbe kell engedni és újra felforralni, ecetsav hozzáadásával.
 6. Öntsön forró sós oldatot egy tartályba, és csavarja be szorosan.
 7. Várjon, amíg a tartalom hőmérséklete el nem éri a szobahőmérsékletet, majd tegye a tárolóedényeket pincébe vagy más megfelelő helyre.

A konténerek nem használhatók sterilizálás nélkül. A fő növényi összetevőkön kívül sárgarépa, paradicsom, citrom is használható kiegészítőként.

Hogyan és mennyit tárolhat?

A takarókat a pincében, a szekrényben vagy az üvegezett erkélyen 12 hónapig tárolják. Fontos, hogy a hőmérsékleti mutatók 15-18 fok között legyenek. A közelben nem lehet fűtőberendezés vagy más hőforrás.

A maximális tárolási idő 2 év, feltéve, hogy a helyiség mindig száraz és rendszeresen szellőző.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
A tartály minősége befolyásolja a tárolási időtartamot is - a kannáknak sterilnek és légmentesnek kell lenniük.

A savanyított tök uborkával kiváló snack-lehetőség minden alkalomra. A konzerv- és tárolási szabályok betartása lehetővé teszi, hogy hosszú ideig élvezze a ropogós zöldségeket.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök