Receptek uborka pácolás almával a téli

A téli almával készült uborka sokszínűvé teszi a pincét. Ez egy nagyon eredeti recept ropogós, aromás uborkáiról. Az almával konzerv pácolt uborka nagyon jól néz ki egy edényben, még a kisgyermekek is kedvelik az ízét. Főzni őket nem nehéz, ehhez csak meg kell tanulnia a főzési technikát és a lépésről lépésre készített receptet.

Téli almával készült uborkareceptek megtalálhatók az otthoni főzésről szóló könyvekben vagy az interneten. A jobb tárolás érdekében sterilizálják őket. Ezek a savanyúság tökéletes burgonyával, rizzsel vagy tésztával, és örömmel szolgálják a vendégeket az ünnepi asztalnál.

A termékek száma kannánként

Konzerv savanyúság 3 literes üvegekbe. Tehát több jön be, és esztétikailag kellemesebbnek tűnnek.

Egyre szüksége lehet:

  • Körülbelül két kilogramm uborka;
  • Két közepes méretű édes-savanyú alma;
  • Fokhagyma 4 db;
  • Egy darab kapor vagy esernyő;
  • Ribizli vagy málnalevél, 3-4 dolog;
  • Lavrushka 4 levelek;
  • Néhány bors;
  • Cukor 5 kis kanál;
  • Só, 4 kis kanál, pácolás fűszer;
  • Egy kis ecet, könnyen savanyú.

alma uborkával

Jobb, ha kissé több cukorral, mint sóval keverjük hozzá a pácot. A zöld kapor mellett petrezselymet, zellert és torma lombozatot is hozzáadhat. Ha valaki egyáltalán ecet nélkül szeretne főzni, akkor hozzáadhat egy aszpirintablettát az üvegedénybe.

Az uborka közepes méretű, egész, erős és egészséges. Távolítsa el őket a foltoktól és a rothadástól. Ízesebb lesz a pattanásokkal. A fiatal, hibátlan zöldségek mindig ropognak az üvegedénybe.

Hogyan kell főzni lépésről lépésre

Az ilyen uborka almával történő konzerválásához szigorúan be kell tartani az előkészítés lépéseit. A recept nem igényel egyértelmű szakszerűséget, de fontos elkerülni a hibákat.

Az uborkat először mossuk. Alapját levágják, anyagon szárítják. Próbálja meg a zöldségeket ugyanolyan méretben tartani, foltok nélkül. Ha vannak apró hibák, akkor azokat ki kell vágni. Ezután alaposan ki kell öblíteni az almát. Vágja őket sok szeletre, eltávolítva a bőrt és a magokat.

pácolt uborka almával

A zöldeket, a ribizli leveleit szintén mossuk és szárítjuk. A sárga fűt el kell dobni, az uborkához nem alkalmas.

Aztán elkezdenek foglalkozni a bankokkal. Forró vízzel mossuk és gőzön tartjuk. A sterilizálás rendkívül fontos a sózott növények hosszú távú tárolása szempontjából. Amikor az üvegek teljesen szárazak a napfényben, elkezdheti az élelmiszerek behelyezését.

Először fektesse le a zöldet és a lombozatot. Ezután az uborkát szorosan meghamisítják. Az almát rájuk helyezik. Ezután adjunk hozzá fokhagymát, borsot, fűszerezzük. Az edény teljesen fel van töltve forró forró vízzel. Hagyja egy órán keresztül főzni, majd öntse egy serpenyőbe és kezdje el készíteni a sós oldatot.Amikor a víz felforr, adjunk hozzá sót, cukrot és ecetet. Ezután öntsük ezt a keveréket vissza az edénybe.

A fedeleknek is tisztanak kell lenniük és forrásban lévő vízzel kell leforrázni. Megfelelően becsavarodnak, a munkadarabot lefordítják, és hagyják lehűlni, és takaróval borítják. Az üvegeket az alagsorban, garázsban vagy hűtőszekrényben lehet tárolni. Egész télen édes pácokkal fognak örülni.

uborka almával üvegekben

Fontos szabályok a pácoláshoz

A tartósítás előtt meg kell tanulmányozni a pácolás és a sterilizálás összes követelményét. Ez segít elrontani a munkadarabokat.

A pácolás sterilizálást jelent. Ez garantálja a tökéletes ízét és a hosszú távú tárolást. Ha hosszú ideig frissnek szeretné tartani az uborkáját, akkor jobb, ha két-háromszor engedi el a vizet, mielőtt sót és cukrot adna hozzá. Só hozzáadása után tanácsos forgatni a csavarozat nélküli üvegeket, és csak ekkor parafazni.

Nem szükséges klasszikus ecetet használni, savanyúságot végezhet szőlővel vagy almaborral. Ez nem rontja az ízét, csak először meg kell tanulmányoznia az arányokat százalékban.

Annak érdekében, hogy az uborka ropogós maradjon az üvegedényben, előbb átitathatja őket hideg vízben, mielőtt egymásra rakná. Az almát egyszerű, kis méretű fajtákból veszik: Fehér töltelék, Semerenko, Strawberry Shortcake vagy Antonovka. Minél savasabb, annál jobb a páchoz.

pácolt uborka almával

Vélemények erről az üresről

Marina, 48 éves: Elolvastam a receptet, és úgy döntöttem, hogy az uborkát almával tartósítom. Nem bántam. Még az alma is lenyűgöző ízű ebben az előételben. Az uborka ropog. Íze van. Az egész család örül. Jövőre határozottan meg fogom csinálni őket.

A savanyú uborka édes almával valóban vonzó lesz az eredeti előételek rajongói számára. A kellemes édes-savanyú íz lehetővé teszi, hogy hozzáadja őket salátákhoz, és a sós sósavban található vitaminok mennyisége növeli az immunitást a hideg évszakban. Sikeres üres!

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök