Uborkareceptek a saját gyümölcslevekbe télen, sterilizálás nélkül, nyalni fogják az ujjaikat

Még a legfontosabb gondozás mellett sem mindig lehet elkerülni az uborka túlnövekedését. Ebben az esetben a tapasztalt háziasszonyok nem adják fel, hanem uborkákat szüretelnek saját gyümölcslükbe télen sterilizálás nélkül, sikeresen nem megfelelő színű zöldekkel. Vannak egyszerű és gyors receptek a téli készítményekhez.

Jól ismert, hogy az uborka milyen gyorsan és bőségesen képes gyümölcslevet adni, elegendő a sózás. Sőt, ha egy reszelővel, zöldségmaróval vagy húsdarálóval darabolja vagy darálja. Így alakítják a deformált és benőtt uborkákat lédús, aromás alapréteggé különböző receptek készítéséhez.

A Zelentsy saját levével erjesztve készít ínycsiklandó salátákat, hideg ételeket, levesek félkész termékeit, savanyúságot, pácot. Aromás gyógynövények, fűszeres, fűszeres adalékok segítségével megváltoztatják az uborkakészítmény ízét. Kiderül, hogy nagyszerű harapnivalók, csak nyalja az ujjait.

Az összetevők és az ízesítők felsorolása nagyban függ a személyes preferenciáktól. Hagyományosan használt mustármag, mindenféle bors, kapor, zeller, petrezselyem, bazsalikom, ribizlilevél. Mindegyik adalékanyag nemcsak megváltoztatja a konzervált uborka aromáját, semleges ízét, hanem egyúttal hasznos vitaminokat is hoz az étel összetételéhez. Az uborka saját levében történő betakarításának alapvető receptjének felhasználásával az alacsony színvonalú termést finom snackré alakíthatja.

Lepje meg barátait és családtagjait szokatlan kulináris felfedezésekkel.

Hagyományos recept

A recepthez frissen szedett uborkát kell vennie. A Zelentsyt válogatják, így az erős példányok romlásuk jele nélkül maradnak. A kisméretű gyümölcsöket külön-külön összehajtogatva, egészként felhasználva

A saját gyümölcslében lévő uborka receptje nagyon egyszerű. Körülbelül 1,5–2 kg kis uborkát és kb. 1 kilogramm benőtt zöldséget választunk a gyümölcslé készítéséhez. A közönséges só tartósítószerré válik a sózáshoz. Kiválasztjuk a fűszereket ízlés szerint.

uborka a saját juice egy tégelyben

Hozzávalók:

 • uborka - 2,5 kg;
 • só - 100 g;
 • fokhagyma - 6 szegfűszeg;
 • szegfűbors, fekete bors - 4-5 db .;
 • szegfűszeg, babérlevél, tormalevél, kapor esernyő - 2 db .;
 • forró piros paprika választható.

Lépésről lépésre főzési recept:

 • az uborkát 3-4 órán át áztatjuk hideg vízben, mossuk;
 • apróra vágott nem megfelelő színű gyümölcsöket. Ezt megteheti úgy, hogy áthalad egy húsdarálón, durva reszelőre rácsavarja, vagy egyszerűen több darabra darabolja;
 • öntsük a kapott uborkatömeget sóval, hagyjuk teljes oldódásig és a juice 30 percig szabaduljon fel;
 • helyezzük a fűszereket, az uborkapürét és a kis uborkat rétegekben tiszta üvegedényekbe;
 • a penész elleni védelem érdekében tormalevelet helyezünk a doboz nyakába;
 • adjunk hozzá a fennmaradó levet, zárjuk be az üveget egy műanyag fedővel.
 • Néhány hét után a sózási folyamat befejeződik, az uborka kész. Hideg pincében vagy hűtőszekrényben 0-10 fok hőmérsékleten tárolják, legfeljebb 2 hónapig.

A télhez hasonló módon elkészített savanyú uborka saját gyümölcslében kellemes friss ízű, aromájú, ropogós textúrájú, a vitaminokat és a mikroelemeket gyakorlatilag változatlanul tartja.

Torma hiányában használjon 1/2 teáskanálot. mustármag, amelyet öntenek a tetejére, mielőtt lezárnák az üveget.

Főzés a savanyú uborka a saját gyümölcslé

A Zelentsy-t néhány órán át előzetesen áztatják és folyó víz alatt mossák. Ezen idő alatt el kell készítenie a tartályokat a konzervkészítéshez. Ezek általában üvegedények. Szódával mossuk, sterilizáljuk. Tartósítószerként asztali ecetet, cukrot, sót használunk.

A recept megköveteli:

 • uborka - 1 kg;
 • só - 1 evőkanál. l .;
 • cukor - 1 evőkanál. l .;
 • növényi olaj - 25 ml;
 • asztali ecet 9% - 50 ml;
 • fokhagyma - 5-6 szegfűszeg;
 • babérlevél - 3 db .;
 • piros bors ízlés szerint.

uborka saját juice-ban üvegekbe

Vágjuk az uborkát hosszirányban négy részre, nagyjából 8 részre, és tegyük egy mély tálba. Az összes hozzávalót hozzáadjuk hozzájuk, és hagyjuk 2 órán keresztül lé képződni, amelyben a pácolás zajlik. Az uborka tömegét keverjük össze néhányszor.

Amikor elegendő folyadék van, a vágott uborkát apró edényekbe töltjük, megtöltjük a kapott léval. A konzerveket kis dobozokban sterilizálják kb. 5 percig, és szorosan lezárják a fedelekkel. Helyezjük az üvegeket fejjel lefelé, és fedjük le valami meleg anyaggal a hosszabb lehűlés érdekében.

A konzerv uborkat szinte egész télen a saját gyümölcsleveikben tárolják egy pincében vagy hideg kamrában. A recept diverzifikálható úgy, hogy hozzáadja a kedvenc fűszereit, vagy egy kis paprikát, sárga és piros.

Pácolt uborka saját juice-ban mustárral

Ebben a receptben mustárt adnak a hagyományos összetevőkhez, amely baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik és megváltoztatja a készítmény ízét. Ennek eredményeként a savanyú uborkákat a saját gyümölcsléjükben kell eltartani, hosszabb eltarthatóságuk és kellemes új ízük legyen.

A mustárral ecetes uborka szükséges hozzávalói:

 • uborka - 4 kg;
 • só - 3 evőkanál. l .;
 • száraz mustár - 2 evőkanál. l .;
 • fokhagyma, kapor esernyő, szegfűborsó, egy kis darab tormagyökér, babérlevél, ribizli - ízlés szerint.

uborka a saját gyümölcslé, üvegekbe az asztalra

A páchoz szánt uborka felét nem dörzsölik durva reszelővel. A só és a száraz mustár feloldódik az uborkában. A fűszereket, a reszelt uborkat, az egész apró uborkat a pácoláshoz tartályba rakják, és így tovább, amíg a tartály megtelik. Az elnyomást tetejére helyezzük.

Az uborkával ellátott tartályt szobahőmérsékleten tároljuk a tejsav erjesztési folyamatának végéig. Időtartama a hőmérséklettől függ, és 10-15 napig tart. Ezt követően a sótartályt hidegre állítják át.

A saját gyümölcslében lévő uborka tárolási hőmérséklete a télben nem haladhatja meg az 1–3 fokot. A készterméket át lehet helyezni kisebb edényekbe és lezárni szokásos műanyag fedelekkel. Ebben az esetben a munkadarabot hűtőszekrényben tárolják.

Könnyen sózott uborkát főzünk a saját gyümölcslében

Az enyhén sózott uborkákat gyorsan és egyszerűen elkészítik. Kétféle módszer létezik az uborka pácolásra a saját juice-ban, a technológiában nagyon hasonló.

 1. Az első esetben az egész uborkát sóval töltött zsákba helyezik. Egy idő után a kiválasztott lé sós lesz. Ezt a módszert "lusta" -nak nevezhetjük, a főzéshez nem szükséges idő. A sózási folyamat több időt vesz igénybe.
 2. A második esetben a benőtt zöldeket összetörik és sóval kombinálják, sóoldatot kapva az uborka nagy részéhez.A sózási folyamat gyorsabb és jobb.

Mindenki kiválasztja a saját számára megfelelő módszert, hogyan lehet az uborkát sózni a saját léében. Nézzük közelebbről utóbbit.

uborka saját gyümölcslében egy 2 literes üvegedénybe

A 3 liter térfogatú kannához a következőkre lesz szükség:

 • uborka pácoláshoz - 10-12 darab;
 • burgonyapüré benőtt gyümölcsökből - 1,5 liter;
 • só - 3 evőkanál. l .;
 • adjon hozzá kapros, ribizli leveleket, torma, chili, fokhagyma, ha szükséges.

Óvatosan mossa le az uborkát. Nagy - őrölje húsdarálóban vagy reszelővel. Keverje össze őket fokhagymával és sóval. Vágja le a kis uborka hegyét a sózás egyenletesebbé tétele érdekében. Ha a savanyúságot tormával főzik, akkor annak gyökerét az üvegrész aljára, a leveleket pedig az összes uborka tetejére helyezik.

Rétegenként fűszerek, uborkapüré, egész uborka. A tartályt teljesen megtöltjük a fennmaradó lével. 5-8 óra elteltével a pácolt uborka ehető.

A sózott uborkát még gyorsabban lehet főzni, ha a töltést alacsony hőn előmelegítik. Ebben az esetben 4-5 órán belül megkóstolhatja a pácolt uborkát.

A házi készítés során recepteket használnak, amelyek lehetővé teszik a termés minimális veszteséggel történő feldolgozását. Természetesen a hagyományos uborkakonzerválás gyakoribb, és lehetővé teszi a termék nagyon hosszú ideig történő tárolását.

uborka a saját gyümölcslé egy üvegedénybe az asztalon

A téli hideg erjesztési készítményekben azonban sokkal több vitamint és mikroelemet tartanak fenn. Ezek az ételek sokkal egészségesebbek. Ha az összes szabálynak megfelelően készültek volna, akkor egész télen tárolják őket. Az ízjellemzők nagymértékben függenek a főzés módjától, milyen fűszereket kell használni, milyen recepteket választottak a saját gyümölcslében lévő uborkához a télre.

Vélemények
 1. Katerina Averina
  11.11.2017 18:52

  Két év alatt bőséges termést növesztöm egy növekedési aktivátoron, ez vonatkozik az uborkára is. Ezen a nyáron nem is volt időm követni őket, annyira nőtt a BioGrow-n. Bevettem ezt az üzletet... Ennek eredményeként be kellett gyűjtenem a benőtt növényeket. Saját lében konzervve, nagyon finom! Pikáns mennyiséget adtam hozzá különféle fűszerek hozzáadásával, nagyon tetszett neki száraz mustárpor. Az illat leírhatatlan!

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök