9 legjobb recept konzerv uborka és hagyma számára télen

Az uborka nagyszerű kiegészítő a főételekhez. Hogyan lehet meghosszabbítani egy ilyen örömöt, minden háziasszony gondolkodik. A téli receptek megtalálása a hagymával való konzerv uborka számára nem jelent problémát. De szeretnék finom ropogós zöldségekkel zárni, amelyek az egész család számára örömöt nyújtanak. Fűszerek, adagolt só, cukor, ecet, amelyek megfelelnek az ízlésének, segít megoldani a problémát.

Az uborka hagymával történő téli betakarításának finomságai

A Zelentsyt hagymával kétféle módon készítik.

Sterilizálással

Az összes összetevőt feldaraboljuk, fűszereket, sót, cukrot, ecetet adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. A zöldségeket 3-4 órán át pácolták. Ezután a termékeket sterilizált üvegekbe tesszük, fedővel befedve. Készítsen egy nagy serpenyőt. Az alját puha ruhával borítják, a bankok fel vannak szerelve. Az időt forrásban lévő vízből számolják. A fél liter kannák 10 percig állnak. Ne hosszabb ideig tartsa - a ropogás eltűnik.

Sterilizálás nélkül

A konzervfolyamat ugyanaz, amíg a zöldségeket nem savanyítják. Ebben az esetben a serpenyőt ételekkel érintkezik a tűz. 10 perccel a forralás után a zöldségeket gyorsan üvegekbe helyezik, parafálják, és takaróval borítják.

A fő összetevők elkészítése

A fő termékek az uborka és a hagyma. A zöldségnek frissnek és sértetlennek kell lennie. Zelentsy - kemény bőrrel, sűrű pép, nem túlérett.

Hogyan készítsünk egy tartályt?

Az összes kannát szódaval mossuk és sterilizáljuk vagy kemencében feldolgozzuk.

befőttesüveg

Receptek az uborka betakarítása hagymával

Ha módosítja a klasszikus receptet, új recepteket kap különféle ízletes jegyzetekkel.

A klasszikus módon

Az uborka és a hagyma tartósításához a következő összetevőkre van szüksége:

 • uborka - 2 kilogramm;
 • hagyma - 400 gramm;
 • petrezselyem - egy csomó;
 • cukor - 1,5 teáskanál;
 • só - 2,5 halmozott teáskanál;
 • olaj - 5 evőkanál.
 • ecet - 8 evőkanál.

Előkészítés: vágja a hámozott hagymát félkarikákra. Zelentsy mosni, levágja a végeit mindkét oldalán, áztassa 2-6 órán át. Ez az eljárás minden recepthez szükséges. Ezután gyűrűkre vágjuk. Adjunk hozzá petrezselymet, sót, cukrot, ecetet és hagyjuk pácolni. 4 óra elteltével a zöldségeket üvegekbe tesszük és sterilizáljuk.

uborka hagymával

Sterilizálás nélkül

Az uborkák sterilizálás nélküli főzéséhez lépésről lépésre kell átmennie a klasszikus receptből, mielőtt az uborkát gyűrűvé vágják.

Töltse fel a serpenyőt; hagyja az összes terméket 10 perc forrás után. Rendezzük a zöldségeket konténerekben és parafaban.

Fokhagymával

Az egyedi ízű, ropogós zöld zöldek 2-3 feje fokhagyma hozzáadásával nyerhetők egy klasszikus recepthez.

A páchoz:

 • finomított olaj - 200 ml;
 • só - 100 gramm;
 • cukor - 180 gramm;
 • 9% ecet - 100 ml.

Apróra vágott zöldeket, hagymát, petrezselymet, fokhagymát öntsünk pácmal. 4 óra elteltével a zöldségeket sterilizálással készítjük el.

Ha hagyja a termékeket pácolni 12 órán keresztül, akkor az idő eltelte után tégelyekbe teszik, bedugják, hőkezelés nélkül hideg állapotba küldik.

recept a télre

Növényi olajjal

Az uborkát szeletekre vagy hosszanti részekre vágják a klasszikus recept szerint. A növényi olaj hozzáigazítja az ízét a kész edényhez. Ehhez a termékek pácolásához adjon hozzá 100 ml hozzávalót. Fedjük le a zöldségeket sterilizálás nélkül.

Kaporral

A klasszikus recept diverzifikálható úgy, hogy egy csomó kapor hozzáadásával az uborkát és a hagymát vágjuk. Készítsen salátát bármilyen módon. A varrat eltávolításra kerül.

Napraforgóolajjal

Adjon hozzá 100 ml növényi olajat az alaprecepthez fűszer hozzáadásához. Alapvetően finomított napraforgóolajat használnak. A gyűrűkbe vágott uborkákat pácral és vajjal öntsük.

uborka olajban

Uborka, hagymával

Darabokra vágott paradicsom csodálatos ízét fogja adni az alapvető recepthez.

Ecettel

Ha hagymával konzerv uborka eltérő ízt szerezhet, ha megváltoztatja az ecet és a cukor adagját. Az édes és savanyú íz elérése érdekében 2 evőkanál sóhoz 6 evőkanál cukrot, 50 ml ecetet adunk. A zöldségeket szeletekre vágják.

apróra vágott zöldségek

Éles

A pácolt uborka fűszeres hangot nyer, ha a szeleteléshez hozzáad egy 1 gyűrűsre vágott paprikát.

A nyersdarabok tárolásának feltételei és szabályai

Hagymával és a sterilizálással főtt uborkát szobahőmérsékleten legfeljebb 1 évig tárolják.

Sterilizálás nélkül a zöldségeket hűvös helyen tárolják 6 hónapig.

A konzervhideg hideg módszerével a kannákat 1-3 fok hőmérsékleten tárolják 3 hónapig.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök