A keserű bors ültetése mellett kiválaszthatja a kertet a környéken

Nem minden kertész tudja, mely zöldségnövények kedvezően befolyásolják a bors növekedését és ízét, lehet-e a közelben olyan édes és keserű paprikát ültetni, amelyet egyáltalán nem tolerál, és miért rosszul növekszik. Ezt tudnia kell, mert néha éppen a közelben található növények befolyásolják a termést. Egyesek segítenek a növekedésben és a fejlődésben, mások megsemmisítik, károsítják a kártevőket és vesznek vitaminokat. Időnként néhány növényt nagyon távol kell ültetni egymástól.

Az álmaik a keserű paprika termesztése sok kertész, de kétséges, hogy helyet helyesen választott-e meg. Számos olyan árnyalattól függ, hogy pontosan meghatározzák, melyik forró paprika ültethető mellé, hogy ez ne károsítsa a többi növényt. Mindennek, amit nyárházakban ültetünk és termesztünk, jó hozamot kell hoznia.

Növekvő paprika

Az északi régiókban a paprikát általában magból termesztik, majd a palántákat meglazult talajban ültetik. Főleg meleg területeken nyílt talajon ültetik. A bors nagyon szereti a jól ásott talajt, a műtrágyákat és a jó minőségű öntözést. Annak érdekében, hogy jól növekedjen és gyorsan meghozza a gyümölcsét, mostohatestvér veszi át, levágják a tetejét, és szerves ásványi anyagokkal táplálják. A nyílt terepen az érés lassabb, a karbantartás alaposabb lesz. Chile a meleget részesíti előnyben.

A fő gondozás ugyanaz, mint az összes termofil növény esetében. Hetente kétszer meg kell gyomolni a gyomokat, permetezni, alaposan öntözni, és a szükséges műtrágyákkal is táplálni.

A forró paprikát szaporítják a magok és a hajtások. A apró hajtásokat levágják, vízbe helyezik, majd egy idő után gyökerekre nőnek. Sok ember ezt a kultúrát otthon növeli az ablakpárkányon. A magvak száríthatók és csírázhatók a következő évre.

A keserű paprikát nyár közepén vagy ősszel szüretelték. Nem kell megvárnia, amíg túlérett, hanem több zöld gyümölcs szedése. Télen tökéletesen tárolja, fűszerekhez használják, ételekhez és savanyúságokhoz adják. Előnyei az immunitás fokozásában és az anyagcserében. Nagyon sok C, A, B vitamint és vasat tartalmaz. Azt mondják róla, hogy az öröm hormonjait tartalmazza.

keserű bors a kertben

Kedvező szomszédok ehhez a fajtához

A paprikás édesség kedvelőinek nagyon fontos tudni, hogy mely növények kedvezően befolyásolják annak fejlődését, mely szomszédság javítja a gyümölcs növekedését és táplálkozását, és nem veszi el az összes levet. Kevesen rendelkeznek részletes információval arról, hogy mire ülteti ezt a forró zöldséget.

A legjobb a forró paprikát olyan palántákkal ültetni, amelyek kedvező hatással vannak rá. Az ellenségeivel ültetett paprika beteg, nem hord gyümölcsöt, kártevőkkel, marával borítja.

A jó szomszédok a forró paprika mellett különféle gyógynövények.Ennek nem szabad túl soknak lennie, a gyökérkoszorúk tápanyagokat húzhatnak az éjszakai gyökérzetből. És a gyomok ártalmasak, mivel betegségeket és rossz rovarokat terjesztnek. Ültethető egy kicsit a peremre vagy a bokrok közé. Lehet kamilla, menta, szárnyas, csalán, spenót, saláta. Erősen befolyásolják a gyümölcsök korai megjelenését.

A gyógynövények, például a bazsalikom, a kapor, a kakukkfű és a koriander is nagyon jól nőnek a közelben. Ezek befolyásolják a paprika további ízét. A legfontosabb dolog, hogy ügyeljen arra, hogy nincs sok árnyék, mivel a zöldség nem tetszik. Sokszor több meleg zöldségnek kell lennie, mint a többi zölden.

Nagyon hasznos a közelben paradicsomot ültetni. Úgy tűnik, hogy segítenek egymásnak a gyorsabb növekedésben. És ha egy kicsit fokhagymát ültet köztük, az eltávolítja az összes káros rovarot.

Az egyik üvegházban paprikákat ültethet a padlizsán mellé. Hasonlóak az érés, az ültetés és az ápolás szempontjából. És nem zavarják egymás fejlődését.

A jó környék a sárgarépa, a hagyma, a káposzta. A legközelebbi ágyakba ültethetők. Akkor ízletes, egészséges zöldségeket termeszthet.

Mit tilos ültetni?

Vannak olyan növények, amelyek teljesen összeegyeztethetetlenek a pirospaprikával. A negatív befolyás akkor is érezhető, ha a szomszéd a közeli kertben van. A bors néha károsítja más vele ültetett zöldségek ízét is.

keserű bors a szabadban

Ne ültessen édesköményt ezzel a fűszerezéssel. Ez először betegségeket okoz, a lombozat kiszárad, és a gyümölcsök nem képesek rendesen fejlődni, mivel az édeskömény mindent kiválaszt a fejlődéséhez.

A cékla sem túl jó barát. Nagyon gyorsan növekszik, eléri a napot, erejével elnyomja a gyökér nagy részét. Ezért fontos tudni, milyen távolságra jobb ültetni őket.

A bors nem barátságos a burgonyával. A gumók esetében jobb, ha az ország mindenkiétől távol helyezkedik el. Az összes ásványi anyagot és vitamint más növényekből veszi, mivel a fejlődéshez és a növekedéshez mindig sok ezekre van szüksége.

A keserű és az édes paprika nem szabad ugyanazon az ágyon nőni. Ha a közelben vannak, elkezdenek beporzni egymást, és utána sok keserűség lesz a paprikában, és az édességtől teljesen más íze lesz. Virágaik átadják a beporzást egymásnak, új fajokat eredményezve. Vagyis a szükséges ízesítés már nem a borsból származik.

Az édes, fűszeres paprika mellett elveszítik minden kedvező tulajdonságát, teljesen más fajtává válik, nem azelőtt. Ezért jobb, ha egy édes zöldséget egy másik üvegházba ültet, uborkával és paradicsommal együtt. A forró és a bolgár paprika elválasztásával jobb lesz a hozam és az íz.

Miután a növényeket ültették

Fontos szabály van: ügyeljen arra, hogy évről évre ne ültessen ugyanazokat a fajtákat, és ellenőriznie kell, hogy mely növények után vetheti ezt a fajtát. Valójában az alacsony hozam oka az, hogy azelőtt ellenséget a paprika helyére telepítették.

Nagyon fontos, hogy a palántákat pihentetett talajon ültessék, ami azt jelenti, hogy ezt megelőzően pontosan azok a fajták nőttek fel, amelyek nem károsítanák a zöldséget. A növényeket cserélni kell. Például a sárgadinnye és a tök. A dinnye, a görögdinnye, a cukkini, a padlizsán és a sütőtök olyan növények, amelyek után a chili egyenletes, ízletes gyümölcsöt ad.

Ugyanaz a téma az uborkával. Ezek után a föld a növekedés szempontjából legkedvezőbb. Ha az országban több üvegház található, akkor érdemes évről évre megváltoztatni a benne található ültetvényeket.

keserű bors nő a kertben

A föld a bab, borsó és bab után telített kálium- és foszfor-ásványokkal, ami nagyon hasznos a pikáns paprikában. Legjobban a komposztból, humuszból, káliumból, foszforból és magnéziumból származik. Tudnia kell, hogy milyen növényekből nyerik meg az vitaminizált talajt.

Ha tavaly a fűben nőtt a gerincen, akkor a föld pihenni fog, a gyümölcsök - élénk ízű tulajdonságokkal rendelkeznek.A gyógynövények elengedhetetlen ásványi anyagokat és humuszot szolgáltatnak a talajnak, ami nagyon fontos az éjszakáknál.

Ne ültessen paprikát paradicsom, padlizsán, répa, burgonya, paprika után. Ezek a növények ugyanabból a hálófaj családból származnak, ugyanazon faj káros hatással van a palántákra. Ugyanazokat a betegségeket szenvedik, ugyanolyan rovaruk vannak, hasznos anyagokat választanak el egymástól.

Fontos megjegyezni, hogy mely növényeket lehet ültetni a forró paprika mellé, és melyeket nem lehet ültetni. A zöldségnövények kompatibilitása nagyban befolyásolja azok növekedését. Időnként előfordul, hogy ő maga is megakadályozza más fajták megfelelő fejlődését. Ha helyesen készíti el a kertben történő ültetési tervet, gondoskodik a zöldségek kedvező környékéről, akkor soha nem lesznek hibák, ennek eredményeként kiváló aratás.

Vélemények
  1. Julia
    7.07.2018 09:40

    Ezeket a tippeket is használom, mivel egyszer egyszer mellé ültem édes és keserű paprikát, végül édesek maradtak) És a jobb növekedés érdekében mindig BioGrow, a hozam magasabb, és a növények nem betegnek.

    Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök