Változatos ollók juh vágásához és hogyan válasszunk ki egy eszközt, mennyibe kerülnek

A juhnyíró segítségével nagyszerű eredményeket érhet el. Ennek az eszköznek a gazda arzenáljában kell lennie, ha állatokat gyapjú tenyésztésére használ. Az ilyen termékek először jelentek meg több mint 4000 évvel ezelőtt. Azóta azonban sok változáson ment keresztül. A modern eszközök segítenek a gyapjú gyors és hatékony vágásában anélkül, hogy állatokat megsérülne.

A hajvágás ollóinak típusai

A kézi ollót hosszú ideje találták ki. Ez az eszköz azonban továbbra is népszerű. A készülék olyan mezőgazdasági termelők számára alkalmas, akik minimális mennyiségű állatot tartanak. Nagy állományú állattenyésztőknek elektromos modelleket kell választaniuk.

Mechanikai

Ezt a hangszert az ősi idők óta ismerték. Az ősi eszközöket a legegyszerűbb kivitel jellemezte. Azóta jelentős változásokon mentek keresztül. A modern lámpatestek egy- és kétszemélyesek. Az első lehetőséget tekintik a leginkább megfizethetőnek. Ez egy megfelelő megoldás a legfeljebb 20 állatot tartó gazdálkodók számára.

Ezenkívül az ilyen termékek nem alkalmasak minden állattenyésztő számára. Nagyon keménynek tekintik őket, ezért sok erőfeszítést kell tenni a fodrász vágásához. Ezen felül számos készség szükséges a munkavégzéshez. Bármilyen gondatlan mozgás károsíthatja az állatot. Ezért ezek az eszközök csak tapasztalt gazdálkodók számára alkalmasak.

A kezdőknek előnyben kell részesíteni a dupla ollót, amely megjelenésében hasonló a rendes ollóhoz. 2 pengét tartalmaznak, amelyek az alapterületre vannak csavarozva. A termék szív alakú fogantyúval rendelkezik. Ez csökkenti az ujjak terhelését és megkönnyíti a vágást.

olló

A kettős olló speciálisan ívelt pengékkel rendelkezik, amelyek egyenletesebben vágják le a kabátot és megakadályozzák az állatok sérülését.

Elektromos

A nagyállat-állomány tulajdonosai számára az elektromos olló megfelelő. Ezek hasonlítanak a szokásos hajvágókhoz. A báránykészüléknek azonban különleges kései vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon még a hengerelt gyapjútól is.

Az elektromos gépek fő hátránya a magas költségek. Ezen felül, ha az eszköz meghibásodik, a tulajdonosának sok pénzt kell költenie a javításra. Ezenfelül az ilyen eszközöknek számos előnye van:

  1. Nagy teljesítményű. Ennek köszönhetően napi elektromos ollóval több mint 100 birka nyírható le.
  2. Kis súly. Ez segít elkerülni a túlmunkát.
  3. Könnyen gondozható. A kések vágáshoz és élezéshez könnyen eltávolíthatók a testből. Ha a készülék biztosítékkal van ellátva, ne félj, hogy eltörik.

Elektromos olló

Ezenkívül a készlet általában további alkatrészeket és késeket tartalmaz. Ezért szükség esetén javításokat is végezhet saját kezével.

Mit kell keresni vásárláskor?

A juhnyíró kiválasztásakor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

  1. A teljesítménynek legalább 500 wattnak kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy több birkát megszakítson megszakítás nélkül. Egy kevésbé nagy teljesítményű eszköz a túlmelegedés miatt meghibásodik. A vágónak állandó szünetet kell tartania a készülék hűtése érdekében.
  2. Vegye figyelembe a garanciaidő hosszát. Mivel a pengék állandóan unalmasak, fontos megérteni, hogy az eszköz valójában mennyi ideig tart.
  3. Sokkal jobb, ha a jól ismert márkák termékeit részesíti előnyben. Ez nem csak a magas minőségről tanúskodik, hanem lehetővé teszi a szerszám alkatrészeinek megvásárlását is.
  4. Érdemes megfontolni a termék súlyát. A nehéz eszköz hosszú ideig nem használható. Ezért érdemes előnyben részesíteni a legkisebb modellt.

Mennyibe kerülnek?

A vágó olló ára változó. A költségvetési modellek 5000 rubelért megvásárolhatók. Ezeknek a gépeknek a teljesítménye 300-350 watt, súlya 1-1,5 kilogramm. A megbízhatóbb termékek ára 2000-4000 rubel magasabb. Például egy 520 watt teljesítményű, 1,4 kilogramm tömegű és nyomást szabályozni képes gép 7000-8000 rubelt fog fizetni.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
Az ilyen eszközöket a hűtőrendszer jelenléte jellemzi. Ez segít hosszú ideig megszakítás nélkül dolgozni. Ebben az esetben a kés élezéséhez általában elegendő a 100 fej feldolgozása.

A kézi olló 700-2000 rubelt fog fizetni. A jó minőségű termékek 3000 rubelt fizetnek. A legkényelmesebb módja az, ha egy terméket interneten keresztül rendel meg, és kifizeti azt készpénzzel.

Használati és ápolási utasítások

Használat előtt javasolt a kéz olló élezése. A gép használata esetén érdemes új késeket ráhelyezni. Sokkal jobb, ha 2 rögzítőkészletet készít. Ez segít a vágás folytatásában, ha az egyik ruhadarab megszakad.

nyírás

Ezután javasoljuk, hogy készítse elő a helyiséget a munkához. Fontos, hogy könnyű és tiszta legyen. Törölje le a késeket alkohollal. Ez elősegíti a termék fertőtlenítését. Az eljárást javasoljuk a munka megkezdése és az új juhok vágása előtt. A munka során fontos betartani a biztonsági szabályokat. Minden egyes hajvágás után érdemes élesíteni az ollót. Ez legfeljebb 1 percig tart.

Javasoljuk, hogy a hajvágót a hajvágás befejezése után tisztítsa meg. Ebben az esetben érdemes eltávolítani a haj és a bolyha maradványait a késekből. Ezt egy ecsettel meg lehet tenni. Javasoljuk, hogy a mechanizmus többi részét puha ruhával törölje le.

A gép élettartamának meghosszabbítása érdekében ne használjon agresszív termékeket vagy oldószereket. A készülék egységeit gépi olajjal kell kezelni. Ez minden hajvágás után ajánlott.

Ha működés közben sok erőt kell alkalmazni, vagy ha a gép egyenetlen haladást hagy, akkor a vágófelületeket ki kell cserélni vagy élezni. A termék tárolására és felhasználására vonatkozó alábbi ajánlások betartása nem kis jelentőséggel bír:

  • a készüléket nem lehet magas páratartalom mellett tartani;
  • ne használja a készüléket más állatok nyírására;
  • A késeket ajánlott speciális burkolatokban tartani.

Manapság számos olyan olló és olló modell létezik, amely bárány nyírására használható. A megfelelő lehetőség kiválasztásához ajánlott tanulmányozni mindegyik jellemzőit.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök