Az uborkafajták leírása: Mazai, Generalsky, Zena, ks 90, rmt, Taganay és mások

Oroszország és a szomszédos országok piacai szó szerint színes neveket tartalmaznak újfajta uborka... Közülük a Ks 90 f1 uborka, a Zena, a Mazai és sok más fajta. Minden bevezetett új hibrid jobb teljesítményben különbözik elődjeitől. Ez a tulajdonság a fajta nagy választékának köszönhető, ezért a tenyésztők megpróbálják fajtájuknak „lelkesedést” adni, amelynek köszönhetően az uborka igény lesz. Az alábbiakban új fajtákat tekintünk, amelyek számos "héjat" tartalmaznak.

Újfajta uborka

Mazai uborka - a közelmúltban jelent meg a piacon, és azonnal népszerűvé vált az agronómusok körében. Korai érés, sok petefészekkel a bokoron. Ezért egy növényből 5-6 kilogramm termést nyernek.

Partenokarpikus magas hozamú hibrid, békés érésű. Érési időszak - 41-46 nap. Termesztésre szánták az északi régiók fedett részén, a déli régiókban pedig a szabadban. Meghatározatlan bokor, hegymászó, közepes lombozat. Legfeljebb 4,5 méter hosszú. Ezért tanácsos függőlegesen termeszteni.

uborka leírása

A gyümölcs hengeres, néhány nagy gumóval. A szín sötétzöld, a virág közelében világos hosszanti csíkokkal rendelkezik. Az uborka hossza eléri a 13 centimétert és súlya 100-120 gramm. Íze fényes, édes, uborka keserűség nélkül. A pép könnyű, kevés vetőmaggal, üregek nincsenek.

Változatos az univerzális használatra. Magas kereskedelmi tulajdonságai, tárolási kapacitása, szállítható. A növény ellenáll a lisztharmatnak, a gyökérrothadásnak és a cladosporiosisnak. Ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak.

hengeres gyümölcsök

Uborka X 90 korai érés, zárt területeken történő ültetésre tenyésztik, ez az egyik legjobb korai hibride 2016-ban. A korai érés parthenocarpic hibridje köteg petefészekkel. Legfeljebb 5 savanyúság alakul ki a levél tengelyéből. A növény közepesen növekszik, az ostorokat függőlegesen kötik össze. Formációt igényel.

A gyümölcs hosszúkás, zöld színű, sok töviskel. A virágtól a gyümölcs egyharmadával világos csíkokkal van színezve. A gyümölcs kb. 10 centiméter hosszú. A pép szilárd, kis magkamrával. Kiváló íz. A pép édes, lédús és élénk uborka aromájú. Friss ételekhez és feldolgozásra használják.

érési időszak

A növény fokozott ellenállása a lisztharmatnak, szállítható és kiváló hozammal rendelkezik.

Uborka Athena f1 - holland tenyésztők által termelt és 2008-ban bekerült az oroszországi növénynyilvántartásba az ország északi területein termesztésre. A partenokarpikus egy meghatározatlan hibrid a korai termésből, amely nem igényel beporzást.A termés nagy részét a fő liana-ból nyerik, egy közepes hosszúságú bokor gyengült szempilláival.

fokozott tartósság

A gyümölcsök leírása - akár sötét, akár halványzöld, világos csíkokkal a közepéig. A hozam magas. Íze fényes uborka, keserűség nélkül, friss zöldségekből készült ételek készítésére szolgál. Jól tárolódik újrahasznosított formában.

Ellenálló olyan betegségekkel szemben, mint például a cladosporiosis, a lisztharmat és a gyakori mozaikvírus.

világos zöld

Sugárfajták

A General f1 egy szupernyaláb-hibrid, amelyet orosz tenyésztők tenyésztenek nyílt és zárt területeken történő termesztésre. Rövid idő alatt kiválóan bizonyította magát magas hozamának és kiváló ízének köszönhetően.

csokor fajták

Különbözik a gazdag termésből, különböző termesztési körülmények között. Hegymászó növények, magas, közepes méretű. Egy levél sinusban legfeljebb 11 petefészek alakulhat ki. Ellenáll a hideg bepattanásoknak. Az árnyékban tökéletesen alkalmazkodik, így ősszel termeszti. A csapás egyetlen szárba alakul ki. Az ajánlott termesztés legfeljebb két növény négyzetméterenként. Az elhalványult melléküregekben az első betakarítás és a nitrogénmegtermékenyítés után ismét petefészek alakul ki, ezért szezononként egy bokorról 2 növényt távolítanak el.

A Zelentsy szép, nagyon dombos, kicsi, 12 centiméter hosszú. Az íze kiváló. A General uborkát univerzális felhasználásra szánják.

termesztési feltételek

Az uborka-Xenának partenokarpikus beporzása van. Zöldség saláta célokra. Meghatározatlanul a magvakat üvegházak termesztésére használják. A gyenge hegymászás és a közepes növekedés lehetővé teszi, hogy 1 négyzetméterenként legfeljebb 3 növényt ültessenek be. Tartós meleg időjárási körülmények között, immunikus a népszerű betegségekkel szemben.

Az uborka hosszúkás, sötétzöld színű, hosszú gyümölcsű, sima, tövis nélkül. A Xena f1 hossza eléri a 15 centimétert és súlya akár 110 gramm is lehet.

parthenocarpic típusú

A Lisa egy korai érési hibrid hibrid hibridje nyílt talajon és üvegházakban történő termesztéshez. Magas hozammal és hosszú hozamidővel rendelkezik. A növekedési időszak 35–40 nap, legfeljebb 30 kilogramm növényt lehet betakarítani egy négyzetmétertől zárt üvegházakban, és legfeljebb 15 kilogramm növényt lehet betakarítani a nyílt területeken.

A növényzet színe halványzöld, az uborkának nagy dudorok vannak. 85-100 gramm tömeggel eléri a 9 centiméter hosszúságát. Univerzális használatra tervezték. Kiváló íz és aroma tulajdonságokkal rendelkezik. Sok betegségnek ellenálló. Termeszthető erkélyen és ablakpárkányon.

magas hozam

Dubrovsky - parthenocarpic uborka, azért termesztik eladásra, mert kiváló szállíthatósági tulajdonságokkal rendelkezik, megtartja a minőségét, pozitív árut mutatókkal rendelkezik.

Az üvegházakban és a szabadban történő tenyésztésre az axilokban 3-4 darabból álló csomó petefészek képződik. A gyümölcs hosszúkás, 13 centiméter hosszú. Zöld, fényes csíkokkal a végén, csomós héj.

Az uborka kiváló ízjellemzőkkel rendelkezik, a pép édes, lédús, keserűség nélkül. Általánosan használják, az íz nem rontja el a gyümölcs tartósításakor.

termelés üvegházakban

Korai érésű fajták

A PMT f1 kiváló fajta uborka és savanyúság előállításához, mivel csokor típusú petefészekkel rendelkezik, egyszerre akár 30 petefészke érhető el egy bokoron. Korai érés - 35-45 nap telik el az ültetéstől a csírázásig.

A főbokoron a zelentek eléri a 16 centimétert, az oldalsó pedig a legfeljebb 15 centimétert. Egy zöld levél súlya 120-146 gramm. A szín sötétzöld, a zöldségfélében sok gumó és könnyű tövis található.

csokor típusa

A zöldségeket a betakarítás után 10 napig forgalomképes állapotban tartják ellenőrizetlen tárolási körülmények között... Minden típusú feldolgozásra tervezték, nem hajlamosak az uborka betegségekre.

A Taganay f1 uborka nagyon korai érésű, 40 nappal az ültetés után megjelenik az első petefészekű virág. Zelentsy nagy gumókkal, sötétzöld, sima, gyönyörű hosszúkás ovális alakú.

uborka taganay

A zöldség 8-10 centiméter hosszú, ideális savanyúság és uborka szedésére. A szabadban történő vízszintes talajművelésre tervezték. A szár erős, erősen elágazó, ezért a fő szár növekedése korlátozott. Negatívan utal a települések megvastagodására.

A gyümölcsöket univerzális felhasználásra szánják, az uborka ízletessége friss és feldolgozott zöldségfélék esetén kiváló.

univerzális alkalmazás

Az összes új fajta tökéletesen alkalmazkodik az éghajlati szélességhez, ellenáll a kisebb hőmérsékleti változásoknak, és szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is képes gyümölcsöt hozni. Számos pozitív véleménynek köszönhetően a Mazay f1 uborka és más fajták népszerűek Oroszország és a szomszédos országok piacán. Az uborka kiváló ízlése nem hagyja közömbös professzionális agronómusokat és amatőr zöldségtermelőket. A fajtákat a normál nyári lakosok parcelláin is termeszthetik.

éghajlati szélességek

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök