A Kibriya uborkafajta leírása, termesztési jellemzői

A hibrid Kibriya F1 uborka a holland tenyésztők kísérleteinek eredménye. A leírás azt jelzi, hogy a növény meghatározatlan típusba tartozik, magassága eléri a 1,5 métert. A fajta különlegessége az ultra-korai érés. Az első uborka 1 hónap alatt lehetséges, mivel a mag vetése és az első gyümölcs eltávolítása után 35-45 nap telik el. A fajta magas hozama a növény kitűnő beállításának köszönhető.

A növényt az erős törzs és az oldalsó hajtások enyhe fejlődése jellemzi. A fő termőhely a fő szár. A közepes méretű uborkalevelek élénkzöld színűek. Az egyik levélszinusz 2-5 uborkát tartalmazhat. A fajta a partenokarpikus fajhoz tartozik, vagyis nem igényel beporzást.

Előnyök és hátrányok

A hibridnek gyakorlatilag nincs hátránya. A fajta egyetlen jelentős hátránya az ültetési anyag magas költsége. Ez az árnyalat akadályozhatja a kereskedelmi termesztést, de a legtöbb kertész számára ez nem tekinthető komoly hátránynak. A fajtának számos előnye van, amelyek száma jelentősen meghaladja a hátrányokat.

Az uborka előnyei:

hibrid hibák nélkül

 • kiváló ízminőség;
 • a gondozás egyszerűsége, mivel gyakorlatilag nincsenek mostohatestvér;
 • esztétikai megjelenés;
 • jó termelékenység;
 • erős immunitás;
 • sokoldalúság az alkalmazásban.

Az uborkafajta friss ételekhez használható, téli betakarításra is felhasználható.

ízminőség

Gyümölcsök és terméshozamok

Az uborkagyümölcs rövid, még ovális alakban is, kicsi gumókkal. Gyümölcs jellemző:

 • az átmérő és a gyümölcshossz aránya 1: 3,2;
 • súlya nem haladja meg a 70–90 grammot;
 • vannak kis világos árnyalatú csíkok a sötétzöld bőrön;
 • vannak olyan kis fehér tövis a felszínen, amelyek egyáltalán nem szúrnak.

átmérő aránya

A kertészek áttekintése az uborkapép lédúságáról, a keserűség és az üresség hiányáról szól. Az uborka minõsége hosszabb termés után is megmarad. Az első aratás időpontjától számított 2 hónap elteltével a Kibriya uborka ugyanolyan ízletes és ropogós marad. A gyümölcsök jól átélik a tárolási és szállítási nehézségeket.

Uborka A Cybria F1 az egyik legtermékenyebb hibrid típus. A termesztés és az ápolás szabályainak megfelelően a fajta hozama eléri a 19,3 kg / m2-t. A gyümölcsöket naponta kell betakarítani. Ha gyümölcsöket hagynak ki és kihagynak, a teljes hozam 20% -kal csökkenthető. Ha a keféket túlterhelik zöldségekkel, csúnya petefészek alakul ki. A szedéshez optimális méret 10–11 cm uborka.

kis tövis

Növekvő tulajdonságok

A Cybria F1 sokoldalú uborkás növényfajtának tekinthető, mivel üvegházban és nyílt területen termeszthető. A fajta üvegházakban egész évszakban történő termesztésre használható, így manapság széles körben használják a mezőgazdasági és agrotechnikai komplexumokban. A növény kis üvegházakban virágzik, és nyitott ágyakban is termeszthető.

A tapasztalt kertészek azt javasolják, hogy a fajta termesztésére a csemete módszerét alkalmazzák. Az ültetési anyag a vetőmag előzetes vetésen megy keresztül a csomagolás során a gyártó által, ezért a vetőmag előzetes előkészítésére nincs szükség. Az optimális talaj pH-ja 6.

 világos árnyalat

A termesztéshez vertikális módszer ajánlott háló vagy rács használatával. Ajánlott betartani az 1 méterenként legfeljebb 3 növény ültetési sűrűségét2... A hibrid kiváló életerővel rendelkezik, és gyors növekedési rátával jellemezhető, de ehhez rendszeres etetés szükséges. Az üvegházban történő termesztés ajánlott hőmérséklete 22 és 26 közöttiC.

A növény szerény gondozással rendelkezik, tökéletesen felépül a stressz után, képes ellenállni a magas páratartalomnak és az alacsonyabb hőmérsékleteknek. Szélsőséges hő és nem elegendő öntözés esetén a levelek és a petefészek kiszáradnak és leesnek. A növény tökéletesen ellenáll az uborka hagyományos betegségeinek, de hajlamos a gyökérrothadásra. A következő betegségekkel szemben ellenálló:

kibriya uborka

 • lisztharmat;
 • cladosporiosis;
 • olajbogyó folt;
 • általános mozaikvírus.

A növénynek gondoskodnia kell a rendszeres öntözésről és az időszakos táplálkozásról vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

olajfolt

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök