Kedvező napok az uborka ültetésére a holdnaptár szerint, 2020 májusában

A nyári lakosok általában a hold kedvező elhelyezkedése alapján határozzák meg az uborka ültetésének a legjobb napját a kertben. Ezt már régóta megtették. Azok, akik tudják, mennyire fontos a holdnaptár szerint ültetni, takarmányozni, gyomnövelni, vizet készíteni, szigorúan minden évben teszik. Néhány kezdő kertész nem követi az uborka vetési szabályait. És gyakran hibás vetést végeznek.

Fontos számunkra, hogy megtudja, mi lesz kedvező nap az uborka ültetésére 2020-ban. Ehhez érdemes megvizsgálni, hogyan befolyásolja a hold a palánták növekedését, miért nem tehetünk semmit a kertben telihold, napfogyatkozás és új hold idején. Azok, akik az egyszerű ültetési szabályokat követik, általában bőséges termés és ízletes gyümölcsök.

A holdnaptárról

Az ókor óta a kertészek megszokták, hogy a holdnaptár szerint földön dolgozzanak. Úgy gondolják, hogy helyét és tevékenységét befolyásolja a termés. Minden évben új naptár készül a növények ültetésére és gondozására.

A hold egyik fázisa másik helyébe lép, ez nagymértékben befolyásolja a petefészek, táplálkozási eloszlást, a zöldségek virágzását és növekedését. A hold gyakran befolyásolja az emberek és sok növény jólétét. Ha az ültetést helytelenül hajtják végre, akkor valószínűleg nem lesz lehetséges jó termést elérni, valami rosszul fog történni.

Az északi régiókban a palántákat általában májusban ültetik a kertbe. Ahhoz, hogy megtudja, hány uborkát kell ültetnie ahhoz, hogy jó ízletes gyümölcsöket adjon, meg kell tanulnia a holdciklusokat.

Amikor a hold felkel, ajánlott vigyázni a szár alsó részére, a gyökerekre. Ha a hold csökken, akkor éppen ellenkezőleg, az etetést a tetején végzik. Permetezés, öntözés, fedőréteg készíthető. Nem lehet transzplantációt végezni egy csökkenő holdon. Kihúzza a speciális gondozás napjait, ha holdnaptárt vásárol. Részletesen leírja, mikor érdemes uborkat ültetni, mikor kell etetni és öntözni.

fiatal zöldek

A hold hatása az uborka ültetésére

Az uborka ültetése a holdnaptár szerint meglehetősen egyszerű. A naptárt minden év elején vásárolják meg. A hold észrevehetően befolyásolja a szeszélyes zöldségek fejlődésének sok folyamatát. Még az ókorban is megfigyelték a hold növényi növekedésre gyakorolt ​​hatását. A legfontosabb dolog az adott naptár pontos követése. És semmiképpen ne vegyen be a telihold napjain, vagy a hozzá közeli napokban.

uborka és öntözés

A holdfázisai erősen befolyásolják az uborka talajba ültetését. Az első és a második fázist teliholdnak és új holdnak nevezzük. Itt van az uborka aktív növekedésének csúcsa, a gyökérzet, a szár fejlődése. Aztán jön a harmadik fázis, itt van a gyökér aktív növekedése. És a negyedikben - a külső rész fejlesztése. A legjobb a palántákat ültetni, amikor a hold egyik fázisa simán áttér a másikra.

Ha késik az uborka ültetésével, akkor ne számítson bőséges termésre. Ha az ültetés túl korai, akkor a palánták fájóak lesznek, a levelek gyorsan elhalványulnak. Meg kell ültetni időben és a holdnaptár szerint.

négy fázis

Mikor kell uborkat vetni jövőre

Az uborka vetésének kedvező napjait a holdfázisok naptárának megfelelően kell megvizsgálni. Ez egy nagyon hatékony technika. Végül is, ha az elit fajták legmagasabb minőségi és legdrágább vetőmagjait a hold rossz szakaszában veszi, akkor nem szabad számítania a jó minőségű termésre. Ha túl korán vet, akkor a palánták már készen állnak a talajban történő ültetésre, és a talaj még nincs felkészítve a növényszaporodásra, mivel a föld még nem melegszik fel, és a Hold befolyása nagyon erős.

Uborkat kell vetni azon a napon, amely a naptár szerint a legmegfelelőbb erre az akcióra. Akkor a palánta erős lesz, magas és a gyümölcs ízletes és egészséges lesz. Ez lesz a szám, amikor a magokat áztatják és a talajba ültetik.

csipesz csipesz

Ezt a számot gondosan kell kiszámítani, különben lehetetlen kijavítani. Jó hónapok az uborka számára, vagy inkább vetésük, március és április. Ezeket otthon speciális tartályokban ültetik. Márciusban, a naptár szerint, ezek a napok az uborkamag vetésére szolgálnak 19–24, illetve 27 és 28 között. Áprilisban pedig 5–9 és 20–24 között is vethet.

Nagyon figyeljen a vetőmagok vetésének dátumára. Mivel a termés minősége attól függ.

ember a mezőn

Mikor ültessen uborkát nyílt terepen és üvegházba

Az ültetési napok nemcsak a holdfázistól, hanem a régió időjárási körülményeitől, valamint a vetőmagok változatosságától, jellemzőiktől is függnek. Ha a talaj rosszul melegszik, éjszaka továbbra is fagyos vagy havazik, akkor az ültetést kedvezőbb időre el lehet halasztani. A földnek 10 fokos mélységben 13 fokig kell felmelegednie, a levegőnek pedig 16 fokig. Ellenkező esetben a palánták lefagynak és meghalnak.

Fontos figyelembe venni az ültetési időt is, azaz azokat a napokat, amikor a legjobb este ültetni, és fordítva, néhány napnak csak a reggeli órái vannak kedvezőek az ültetéshez. Ezért a 05.2020 dátumot pontosan kell kiválasztani, figyelembe véve a napszakot. Az uborkát nyílt terepen ültetni egy kicsit később, mint az üvegházakba ültetni. Várjon, amíg a föld felmelegszik a kívánt hőmérsékletre.

jól ápolt kert

Az uborka ültetésének legsikeresebb száma a 2020 májusában vizsgált adatok szerint 18, 24–28. És júniusban - 14-15-ig és 21-től 22-ig. Manapság palántákat ültethet üvegházakba vagy nyílt földre vetőmagokkal. A melegséget kedvelő korai érési fajták júniusban ültethetők. Akkor tökéletesen be fognak gyökérülni, és nyár végén bőséges termést adnak.

Az első alkalommal történő öntözés és etetés ajánlott az ültetés előtt és kb. 10 nappal azután.

A termés minőségének javítása érdekében nagyon fontos, hogy csak termékeny, előkészített talajba ültesse, alaposan öntözze, lazítsa meg, és permetezze rá a káros rovaroktól. A gondozás a palántákat is érinti.

üvegházba ültetett

Kedvezőtlen napok az ültetéshez és a távozáshoz

Az uborka termesztése során érdemes emlékezni a kedvezőtlen holdnapokról is, azaz azokról a napokról, amikor nem szabad vetni és ültetni növényeket. Ellenkező esetben nem adnak egészséges gyümölcsöket, megbetegednek és meghalnak. Ha nem tudja az uborkat a megfelelő időpontban ültetni, akkor azokat másra is ültesse, csak kerülje azokat a dátumokat, amelyek hátrányosan befolyásolják a termést.

kedvezőtlen napok

Kedvezőtlen napok:

Március - 8-tól 13-ig, 14-től 17-ig.

Április - 4-6, 14-16.

Május - 2-3, 7-8, 15.

Manapság szigorúan kell félni, mivel a hold erősen befolyásolja a kultúrák növekedését és fejlődését.

lapáttal és hangszállal

Miután megvizsgálta az uborka ültetésére kedvező 2020 május napjait, elkészítheti a vetési naptárt. Ha betartja ezt a technikát, akkor bőséges termést érhet el. A holdnaptár nagyon kényelmes a növények gondozására. Ez jó lehetőség a termés növelésére az oldalon.

Vélemények
  1. Inna
    5.05.2018 06:50

    A növények ültetésekor betartom a holdnaptárt, de bioaktivátorral emelem őket, hiba nélkül. BioGrow, észrevette, hogy sokkal erősebbek és tartósabbak lesznek.

    Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök