A fehér uborka fajtáinak leírása, azok termesztése és gondozása

A parcellán szereplő szokatlan gyümölcsök és zöldségek normálissá váltak korunkban. A barátok és ismerősök meglepetése érdekében fehér kínai uborkát is termeszthet. Ízével és szokatlan megjelenésével örömteli.

Választék kiválasztása

Minden gazda tudja, hogyan kell uborkát termeszteni, de a kiváló termés eléréséhez ki kell választania a megfelelő típust. Vannak népszerű fajták fehér gyümölcsökkel rendelkező növényekre:

művelés és gondozás

 • "Miniatűr Fehér". A hossza 5-7 cm, először nő a fehér és a zöld fajták között. Szerények és felesleges az ápolásuk. Tökéletes sózáshoz és friss saláták készítéséhez. Ezen felül a kis méret jól néz ki egy zöldségtálban.
 • A "White Angel F1" egy közepes érési fajta fehér uborka. A partenokarpikus fajokra vonatkozik. A csírázástól az érésig 45-50 nap telik el. 1 méterre2 3 bokor ültetett. A zöldség súlya 100 g, hossza 7–10 cm, íze klasszikus uborka, kissé keserű, a gyümölcs színe fehér. A fajta sajátosságai közül kinövéskor elveszíti ízét. Jobb, ha mérete 4-5 cm. Nincs immunitás a betegségekkel szemben.
 • "Menyasszony", korai uborka. De amikor növekszik, soknak nehézségei vannak. Nagyon szeszélyes és igényes fajta. Rovar-beporzott hibridekre vonatkozik. 38–42 napon belül érlelődik. 1 méterre2 4 növényt ültetnek. Nagyon termékeny faj. Jellemzőik szerint a növény erőteljes, sok gondot igényel, nevezetesen az öntözést és a műtrágyázást. Nagyon nehéz tapasztalat nélkül fehér uborkát termeszteni. De az eredmény megéri az erőfeszítést, mert az íze kiváló.
 • A "kínai fehér" nagyon gyakori faj. Hosszú ideig gyümölcsöt hord. Gyümölcsök nem rombolnak sokáig. Immun a betegségekkel szemben. Ezt a fajtát a kínai termesztették.
 • "Hópárduc". Az uborka fehér, 20 cm hosszú. Íze kiváló, konzervkészítéshez, friss fogyasztásra alkalmas.
 • A "Hófehérke" nagyon híres a fehér gyümölcsös uborka körében. A fajta sajátossága, hogy könnyen elviseli a szélsőséges hőmérsékleteket. Alkalmas kültéri termesztésre vagy üvegházakba. Bármilyen felhasználásra használható.
 • "Bidigo-Lungo". A hibrid kultúrákhoz tartozik, szerény, magas hozamú és sokáig hajlandó gyümölcsöt hozni. Különlegessége, hogy filmtermesztésre szaporították.

v vékony fehér

Szokatlan megjelenésük mellett a fehér uborka ízlésével vonzza a nyári lakosokat. Lehetetlen leírni, csak megérteni ízlés szerint. Az egzotikus zöldségek sokféle fajtáját tenyésztették, így a fajta kiválasztása, mint mindig, a zöldségtermelőnél marad.

fehér angyal

A különbség a fehér zöldségek és a zöld uborka között mindenki számára ismert

A normál színű és fehér fajok megkülönböztető tulajdonságai jelentéktelenek, ám ezek mégis vannak:

Hópárduc

 1. Először is, különbség van a gyümölcsök színében.
 2. Az ízkülönbségek a keserűség hiányára és az intenzívebb aroma jelenlétére csökkennek.
 3. A szempillák erőteljes növekedése.
 4. A formaképtelenség.
 5. Ellenállnak az időjárási viszonyoknak, az alacsonyabb hőmérsékletnek és a magasabb hőmérsékletnek. A fehéres gyümölcsök jól tolerálják az árnyékolást.

A zöldségek termesztéséhez a helyszínen nem kell ismernie a speciális mezőgazdasági technikákat. A fő feltétel egy kötelező harisnyakötő a támaszokhoz, hogy javítsák a légáramot és stabilizálják a gyümölcs érését.

fehér gyümölcs zöldségek

Ápolási szabályok

Nem nehéz a fehéres gyümölcsfajták gondozása. Rendszeresen meg kell öntözni a növényeket, meglazítani az ágyak felületét és elvégezni a felső kikészítést. Az öntözést este meleg vízzel végezzük. Tápláljon komplex műtrágyákkal.

Nem szükséges növényt kialakítani, mivel gyümölcsöt hordnak mind az oldalágakon, mind a központi száron. A betakarítást akkor kezdje el, amikor az uborka 10-15 cm hosszú. A további növekedés az íz elvesztéséhez vezet.

fehér gyümölcsös fajta

A nyári lakosok véleménye a fajtákról

További hasznos információkat találnak, ha elolvasják azoknak a véleményét, akik azokon termesztették őket:

a fajtákra vonatkozóan

 • Irina Sergeeva. Ha fáradt a szokásos dolgoktól, azt javasolja, hogy próbáljon fajokat fehér uborkával termeszteni. Nagyon finom, finomabb, bőrük vékonyabb. Ha korábban szokásos fajtákat termesztett, akkor nem lesz nehéz. A lényeg a harisnyakötő és az időben történő komplex etetés. A legjobban tetszett a Fehér Angyal uborka.
 • Alla. Fehér uborkát termeszt üvegházban. Kígyóknak is hívják őket. Miért nem tudja. Az ültetés ellenáll a hidegnek és a hőnek. És a legfontosabb dolog a rekordszüretek. Nem csak az világos, miért nem kedvelik őket más kertészek így. Mindent elégedett vagyok, az ízét és az árat, valamint azt a tényt, hogy a növény sokkal hosszabb ideig ad gyümölcsöt, mint a zöld társa.
 • Kristina. Megrendeltem a White Angel uborkafajtát, nagyon tetszett minden. Különösen a barátok és ismerősök reakciója, amikor ezeket a zöldségeket az asztalon szolgálják fel egy lakomán. Nagyon ízek és nem rombolnak sokáig. A többi nem különbözik ugyanazon zöld fajtáktól.
 • Jachtkikötő. Több fajtát termeszt. Nagyon szeretem a szokatlan típusú gyümölcsöt. Szerények, ellentétben a hagyományos fajtákkal, nem félnek a hidegtől. A megfelelő növekedésük egyetlen feltétele az időszerű öntözés és etetés. A rothadt trágya vagy a hígított csirketrágya a legmegfelelőbb. Komplex műtrágyákkal megtermékenyíthető.

üvegházban nő

Ha a kertész valami egzotikusat szeretne termeszteni a helyszínen, akkor hasznos lesz a fehér uborka. Néhányan szellemnek is nevezik őket, mert úgy tűnik, hogy éjjel a kertben mindig láthatóak. Nem is beszélve arról, hogy milyen látványosan néznek ki egy friss salátában, szokatlan színű paradicsommal kombinálva.

kívánja a kertész

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök