A hagyma sóval történő megöntözésének arányai és szabályai

A hagyma sóval történő öntözése régi módszer a hagyma legyek kezelésére. Kevés ember használja a kémiát, hogy megvédje azt a kártevőktől. A fejek képesek káros anyagokat felhalmozni, ezért előnyben részesítik a népi védelmi módszereket, ezek kevésbé mérgezőek.

A fertőzés jelei

A megsárgult tollak a fertőzés első jele. A hagyma légyévei a cseresznyevirág időszakában kezdődnek. A talaj ekkor már felmelegedett, a kertészek hagymával és fokhagymával ültették az ágyat. A legyek kicsi (7 mm) szürke rovarok, amelyek tojást tojnak minden hagymás növény közelében.

Egy héttel később lárvák válnak ki a tojásokból - a hagyma fő ellenségei. A féregszerű lárvák ártanak, horog alakú állkapocsukkal képesek elhagyni a hagyma pép nagy részét. 3 hét után a puping folyamat megkezdődik, további 3 hét után megjelenik egy új légygeneráció. Az egyik rovar nyáronként két, 60 tojásból álló kukoricát készít.

Ha a hagymaágyat nem dolgozzák fel, akkor a kép nyár közepére szomorú lesz:

 • a fej gyakorlatilag nem nő;
 • toll pelyhes, enyhén színű, sodrott;
 • az érintett fej lágy, rossz szaga van, sérülés az alsó részen látható.

különféle só

A fertőzés a talajon keresztül történik, a lárvák károsítják a fej alsó részét, áthatolnak, megeszik a húst. A teljes fehérrépa-növény elveszíthető, ha a vetőmagot olyan létrére talajba ültetik, amelyet legyek fertőznek.

Egy régi recept hagyma légy lárvákhoz

Sóoldatot készítünk szokásos csapvízből és asztali sóból. A feldolgozás önmagában nem oldja meg a problémát. A hatás eléréséhez legalább háromra van szüksége. A só / víz aránya minden alkalommal megváltozik, a sókoncentráció fokozatosan növekszik.

öntözés a hagymát

Feldolgozási számSómennyiség, gA víz mennyisége, l
130010
245010
360010

Nem szükséges növelni a kezelések számát, vagy a sókoncentráció meghaladja a megadott értéket, árthat a talajnak. Hagyma esetében szintén nincs szükség feleslegére.

Hogyan öntözzük a hagymát egy hagyma légyből?

Az ágyakat sós vízzel öntözik kora este, pontosan korán, mivel 4 óra elteltével öntsék a hagymát sima vízzel. Ez az intézkedés a talaj termékenységének megőrzéséhez szükséges, ezáltal megóvva a talaj sósodásától. Javasoljuk, hogy ne öntsön sót a hagymára, de óvatosan minden fej körül, kicsit több pohárra van szükség.

meghajol a földön

Először vizzel, amikor a fiatal toll 5–8 cm-re nő, éppen ebben az időben a lárvák első generációja születik a tojásokból. A második kezelést három hét elteltével végezzük. A sókoncentráció az oldatban növekszik.

A sóoldattal történő öntözés közben ne felejtsd el a hagymát, és segítsen neki a következő intézkedésekben:

 • szakítsa le a megsárgult tollat;
 • lazítsa meg a talajt minden öntözés után, és szórja meg hamuval, forró pirospaprikával vagy dohányporral;
 • húzza ki és pusztítsa el a súlyosan érintett fejet;
 • ültetés takarmányozáshoz.

Készítsen egy sóoldatot 2 hét után harmadik alkalommal, sókoncentrációját 600 grammra növelve. A harmadik öntözés a hagyma légy ellen elhagyható, ha ekkorra a hagyma egészséges megjelenést mutat.

Tudnia kell, hogy melyik műtrágyát használják a legjobban a hagyma immunitásának fokozására. A talaj fontos az egészségéhez. A középső sávban a legtöbb helyen a talaj durva vagy szénsavas. 3–5 évente meg kell messzelni, hogy a répa jó termése legyen.

Felső öltözködés

Azok, akik úgy vélik, hogy a hagymának nincs szüksége etetésre, tévednek. Műtrágyákra van szükség mind a talaj előkészítése során, mind a nyáron a növekedési időszak során. Ősszel a talajt jól meg rothadt humusz vagy komposzt tölti meg. Szerves fogyasztás: 1 négyzetméterenként m gerinc 1 vödör.

etetés hagyma

Az ásványi műtrágyák kimerült talajon történő használata nem zavarja. Ősszel kell használni a szabványos készletet:

 • karbamid;
 • szuperfoszfát;
 • kálium-nitrát.

Az ásványi komplex őszi talajra történő kijuttatása után nyáron elegendő a növényt nitrogénműtrágyákkal táplálni. Karbamid megfelelő, 10 literhez 10 gramm szükséges. Egy vödör oldat elegendő 2 négyzetméterhez. a gerincen.

A nitrogén műtrágyákat akkor kell táplálni, amikor a toll eléri a 10–15 cm magasságot. A foszfor- és kálium-műtrágyákat másodszor alkalmazzák, az etetést az első után 10 nappal kell elvégezni.

hagyma termesztés

Megelőzés

Előnyös lesz a hagyma sóval történő feldolgozása akkor is, ha a kerti hagyma erőteljesen zöldre válik, nincsenek jelek a lárvák jelenlétéről. A agronómusok azt tanácsolják, hogy a hagymát megelőzően öntözzék meg. A lényeg az, hogy ne sértse meg a kezelések ajánlott gyakoriságát, és tartsa be a helyes arányokat az oldat elkészítésekor.

A vetésforgó egy olyan gyógyszer, amely segít csökkenteni a kertben a hagyma légyállományát, és megakadályozza annak szaporodását.... Minden évszakban újhagymát kell ültetnie. Késő ősszel harcolj a telelő lárvákkal, azok 20 cm mélyen maradnak, és a talajt meg kell ásni, anélkül, hogy darabok lennének. A kártevők a felszínen kerülnek fel, legtöbbjük kifagy.

hagyma légy megjelenése

A palánták mangánoldatban történő áztatása az ültetés előtt a második ugyanolyan fontos megelőző intézkedés. Vannak, akik inkább a sót részesítik a mangánnál. 1 pohárra van szüksége egy vödör vízhez. A hagymát sóoldatban 12 órán át tartjuk. A héj sós íze visszaszorítja a kártevő lárváit.

A sárgarépa teteje és a körömvirág illata jól taszítja a repülő rovarokat. A tapasztalt kertészek a kombinált ültetést gyakorolják. A hagymagerinc kerületén ültetett sárgarépa zavarával megszakítja a hagyma illatát, amely félrevezeti a kártevőt. A hagyma viszont elriasztja a sárgarépa legyet a gyökérnövénytől.

Vélemények

Polina: „Az ültetés előtt a Sevok-ot kálium-permanganát oldatában áztatom. Minden évben egy új helyen ásom a kertet. 2-3 hetente sós vízzel megöntöm a hagymát. A hegygerinc teljes felületét szódaval megkeverjük, sóval öntve, a sóval való öntözés ellenére a beteg növények még mindig megjelentek. Vegyek 1 rész szódabikarbóna és 2 rész só. "

öntözés a hagymát

Eleanor: „Kevés tapasztalatom van kertészként, a dacha három évvel ezelőtt jelent meg. Az első évben vettem és ültettem egy szettet, nem volt semmi megtisztítani, minden feje megeszi a hagyma légy lárváját. A következő évben a nagymamám azt tanácsolta nekem, hogy sózzuk meg az ágyakat. A tanács segített, tavasszal megeszik a répát. "

Oleg: „A dacha régi, ezért a talaj erősen szennyezett hagyma légylárvákkal. Nem csak a hagyma szenved, hanem a fokhagyma is. Olvastam a hagymalepke sójának előnyeiről, kipróbáltam az eredeti receptet a kertemben, az eredmény meggyőző - a megsemmisített termés százalékos aránya csökkent. Most a hagyma sóval történő kezelése kötelező esemény, a zöldtrágya őszi vetésével együtt. Féltem, hogy a fejek sekélyek lesznek a só miatt, hiába kiderült. A fehérrépa és a fokhagyma nagyra nő és jól tárolható.

Következtetés

A sóval megitatott ágyon a répa kevésbé szenved a hagyma légylárva invázióján. Minden évben, amikor a hagymageringet új helyre helyezik, megakadályozzák a talaj sósodását és számos kártevővel való fertőzöttséget. A só, a vetésforgó, a felső kikészítés és egyéb megelőző intézkedések lehetővé teszik, hogy kiváló minőségű fejeket termesszen.

Vélemények
 1. Olesya
  10.10.2018 05:11

  Valamit öntözni kell, először is meg kell termesztenie valamit, évente használom BioGrow, a növényi növekedés legjobb bioaktivátora, amelyet kényelmes használni, és a betakarítás mennyisége jelentősen növekszik.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök