Mikor kell a póréhagymát tárolnia a kertjéből?

A póréhagyma tárolása sürgős kérdés. Ez a zöldség a kertészek körében népszerű. Nyaralókban termesztik. A mezőgazdasági technológia szabályainak betartása jó termést eredményezhet.

De ha egy fűszeres zöldséget azonnal eszik, akkor nem fog sikerülni. Természetes formájában a kíváncsiság sokáig nem tárolódik. Kár, hogy az egyszerű dolgok tudatlansága miatt megfosztják a családot vitaminkiegészítőktől. Egy kis erőfeszítés és fűszerezés lesz a kertész asztalán egész téli szezonban.

A zöldség állandósága, a mikro- és makroelemek tartalma, a vitaminok attól függnek, hogy mikor szüret és hogyan kell megőrizni a növényt. Nem valószínű, hogy a kertész elégedett lesz a megértetlen ízű, lassú zöldekkel. Az ilyen üresnek nincs előnye.

A nehézség a póréhagyma tartósításának lehetetlensége. A zöldségeket betakarítják, frissen, fagyasztva vagy szárítva. Az illetékes tisztítás, az előadás biztosítása minden kertész számára megvalósítható feladat.

Külföldi hagyma

Nem is olyan régen a nyári lakosok nem tudták: mi a póréhagyma, és hogyan kell azt felnövelni. A parcellán rokon növényeket ültettünk: fehérrépa, fokhagyma, libahagyma. Most nehéz elképzelni, hogy egy menü eredeti fűszeres zöldség nélkül lenne-e.

A növény értékét a növény vastag fehér lába képviseli (módosított izzó). Íze kevésbé fűszeres, kissé édes. Nem eszik keserűséget étkezéskor. A hagyma kellemes salátákban. Fűszert ad a sült vagy pörkölthez. A gyerekek szívesen eszik az újdonságot.

póréhagyma

Az íz azonban megváltozik, amikor a póréhagymát betakarítják. A zöldségek adagolhatóságát és mennyiségét az időjárás befolyásolja. Lehetetlen kijavítani. Válassza ki a betakarítás idejét, és vegye figyelembe a kertész számára a maximális tápanyagmennyiséget.

Az őszi, téli és tavaszi ételek íze attól függ, hogy miként tartják fenn a póréhagymát. A helyiség, a hőmérséklet és a páratartalom megfelelő hozzárendezése a kertésznek hálát ad a családjától az ízlésesen elkészített ételekért.

Hol nő a csodás zöldség?

A huszadik század elejéig Oroszország nem tudott egy csodálatos zöldség létezéséről. Aztán kiderült: a növény termofil, hosszú ideig érlel, de palánta segítségével is beültetheti. Most nő a déli régiókban, a központi részben, az északnyugati régiókban. Póréhagyma ritka Szibériában. De ott korai zöldségfajtákat termesztenek.

hagyma betakarítás

A zöldség a csírázás után 3-4 hónappal érlelődik. A déli nyári lakosok üvegházban palánták révén termesztik. A föld felmelegedése után a tollak állandó helyre kerülnek.

A Középsávban a kertészeknek sikerült zöldségeket termeszteni: januárban dobozban vetik, februárban merülnek. Fitolampával kiegészítve, szellőztetve. Állandó helyen áprilisban. A növények augusztus-szeptemberben érlelik.

Északon és északnyugaton a kertészek csak korai fajtákat és hibrideket ültetnek. A csemete módszert alkalmazzák. Kültéri elhelyezési idő május. Az első növényt szeptember első évtizedében távolítják el a kertből.

Néhány nyári lakos egy helyet hagy a hagyma alatt egy fűtetlen üvegházban. Ez az intézkedés segít megoldani a túlzott csapadék problémáját. Megfelelően előkészített talajok esetén a hagymanövények fokozott termést eredményeznek.

hagyma termesztés

A zöldség tolerálja a hőmérséklet csökkenését, a változó megvilágítást és az elhúzódó csapadékot. A vetési dátumok betartása esetén a növény a teherautó-tenyésztés bármely régiójában érlelődik.

Tisztítási szabályok

A zöldség értéke egy világos (néha sárgás) fehérített láb. Annak érdekében, hogy hosszú, vastag és lédús legyen, a kertészek szezononként 2–3-szor rántják a növényt. Ennek eredményeként a gyökérrendszert 70 cm mélyre merítik a talajba.

Hogyan lehet helyesen eltávolítani a csoda növényét a földről:

 1. A betakarítást akkor kell elvégezni, amikor a zöldség teljesen érett. Ezt a leeső, enyhén sárgás levelek jelzik.
 2. Finom fiatal zöld zöldségeket főzéshez is használnak. De ne vágja le a tárolásra szánt növényektől: a láb nem fogja megszerezni a szükséges vastagságot.
 3. A hangmagasság segít a kertésznek veszteségmentes eltávolításában. Kevésbé traumák, mint egy lapáttal.
 4. A póréhagyma kiválasztása előtt ajánlott a bokrokat kihúzni. A műveletet egy nappal a zöldség ásása előtt kell elvégezni.
 5. A kertésznek figyelnie kell a levegő hőmérsékletére és a csapadék mennyiségére. Hűvös esős nyáron a növény érési idejét 2-3 héttel elhalasztják.
 6. Ajánlott a zöldség ásását végül befejezni az első fagy kezdete előtt. A póréhagyma hidegálló kultúra. A hőmérsékletet akár mínusznyomokig is képes ellenállni. A fagyott lábak minőségének megőrzése azonban romlik.
 7. A gyűjtést száraz időben kell elvégezni. Ez tisztán tartja a lábad. A növény ekkor felhalmozza a maximális vitaminmennyiséget.
 8. A kiásott növényeket 2 órán át terjesszük, hogy a gerincen levegőbe kerülhessenek. Felhős időben (esővel fenyegetve) vigye a növényt a lombkorona alá.
 9. Ajánlott az összes hagymacombot egy lépésben összegyűjteni. Ez szükséges az egyenletesen szárított növények tárolásához. Nagy telepítéseknél az összegyűjtött tételeket külön kell tartani.

hagyma tulajdonságai

A zöld tollak ebben a szakaszban nem szabad eltávolítani a feltárt növényekből. Tárolás közben tőlük származó hasznos anyagok kerülnek a fehér részbe - a lábba.

A termés szárításának időtartama és időjárása függ. Napos időben elegendő 5–7 napig szabadban tartani. Felhős időben a kertésznek el kell száradnia a növényeket a tetőtérben vagy a fészerben. Légzési idő 10-14 nap.

A póréhagyma betakarítása és tárolása egyszerű tevékenységek. Az összes szabály betartása révén a kertészek egész évben vitaminokat kapnak.

Növényi tárolási ajánlások

Lehetetlen előkészíteni egy zöldséget későbbi felhasználásra konzervként (sózás, pácolás). Az alagsorokban, a hűtőszekrények alsó rekeszében vagy fagyasztva tartják.

öntözés a hagymát

Javaslatok a póréhagyma tárolásához az alagsorban:

 • vágja le a gyökereket érett, szárított bokorról (hagyjon 1 cm-t);
 • óvatosan rövidítse le a tetejét egyharmaddal (ez elég ahhoz, hogy a lábakban megmaradjon vitaminok);
 • öntsük a kalcinált durva szemcsés homokot a dobozba 2-3 cm réteggel;
 • tegye a bokrokat függőlegesen, megnedvesítve a talajra;
 • az utántöltésnek meg kell növekednie a növény lábának hosszában.

Tartsa sötétben, 65% páratartalom mellett. A monitorozáshoz nedvességmérőt kell használni.

Egyes kertészek inkább a betakarított terményt gerincen tárolják. Az állandó hideg becsapódás előtt a telepítéseket ismét összecsukják, lehullott levelekkel borítják, 20-30 cm réteggel, majd egy hóréteggel. A növény hibernál. Tavasszal, a kiolvasztás után a talajt le kell rázni a levelektől, és óvatosan ki kell ásni a szükséges számú növényt. A nyári lakos a menüben a legkorábbi, legfrissebb zöldekkel rendelkezik.

Póréhagyma egy kétéves növény. A fennmaradó 2-3 bokor a kertben hagyható. Adnak egy nyíl magot. A kertész megkapja saját ültetési anyagát. Ez a művelet csak fajtákkal végezhető el: a hibridek nem tartják meg a jellemzőiket.

Póréhagyma nem veszíti el a vitaminokat fagyasztva. Azok a kertészek, akiknek nincs alagsoruk, inkább a hűtőkamrában tárolják. Távolítsa el a zöld leveleket a növényről. Mossa meg és szárítsa meg a lábát. Ezután gyűrűkre vágjuk és műanyag tasakba vagy tálcába tesszük. A leolvasztás után azonnal készítse el.

Néhány nyári lakos nem sietett elküldeni a levágott zöld póréhagymát komposztba. Ezeket egy húsdarálón vezetik át vagy őrlik egy turmixgépben. Ezután keverjük asztalsóval (ízlés szerint) és fagyasztjuk. Készen áll a levesekhez és a céklahez való vitaminkötés.

Mikor kell a póréhagymát tárolnia a kertjéből?

Ha szabad hely van a hűtőszekrényben, az összegyűjtött póréhagymat ott tárolják. A növényt gondosan megtisztítják a sérült levelektől, lerázják a talajtól a gyökerektől és műanyag zacskókba helyezik, vagy ragasztófóliába csomagolják. A növényzet rétege nem haladhatja meg az 5–7 cm-t.

A zöldségtartóban tárolt lábakat 4-5 hónapon belül el kell fogyasztani. Ebben az esetben a zsákoknak hozzáférést kell biztosítani a levegőhöz (perforációkat kell készíteni).

A régi szárítási módszer nem merítette ki magát. A lábat 1–1,5 cm vastag gyűrűkbe vágják és 4–6 órán át elektromos szárítóban helyezik el. Léghőmérséklet fújás közben - 40 Celsius fok. Ez megőrzi a vitaminokat. A félkész terméket üvegcsomagolásban, földi fedelével tartsa száraz helyen.

Ha a kertésznek nincs eszköze, akkor nyersanyagokat száríthat nyitott ajtóval ellátott kemencében. Helyezzen pergamentet egy sütőlapra. Az apróra vágott hagymát terítse el 3 cm-es rétegben, a hőmérsékletet 50 ° C-ra kell állítani. A gyűrűket 15 percenként fel kell keverni.

Készíthet egy csodát sugárból a jövőbeni felhasználáshoz különböző módon. Az üzem feldolgozásánál a munkabér költsége elhanyagolható. Fizetni fognak, amikor eljön az ideje, hogy kifogyja a készletét.

A szabályok betartása megőrzi a fűszeres-csípős ízét. Saját dachankból származó vitamin termékek diverzifikálják a kertészek téli étlapját.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök