A Carmen hagymafajta leírása, a termesztés és az ápolás jellemzői

Azok számára, akik szeretik az édes vöröket hagymafajták, A Carmen hagyma a piacon van. Hollandiából származik, és nemrégiben jelent meg Oroszországban. De a kertészeknek már tetszett ez az íz, szín és a termesztés egyszerűsége miatt. Az alábbiakban megvizsgáljuk a fajta részletes leírását, a termesztési szabályokat és azok áttekintését, akik már megtermették a Carmen-t a telekön.

A fajta leírása

A fajta nemrégiben megjelent Oroszországban, holland tenyésztők tenyésztették, és sikeresen termesztik a közeli és a távoli külföldön. Ezt amatőr kertészek és nagy zöldségtermelők használják.

íj carmen

A fajtát egész Oroszországban termesztésre szánják, de a legjobban a közép- és északi régiókban nőnek. A kis fejeknek a talajba ültetésétől a betakarításig csak 3 hónap telik el. E rövid idő alatt a 120 grammig terjedő fejek egyrépről nőnek fel.

A hagyma kétélű, kompakt, a toll akár 30 centiméter hosszú is. A hagyma kerek, a fejek egy része lelapítva, a pép közepes sűrűségű. A mérleg színe bordó, helyenként lila. A pép fehér, lila árnyalatú, közepes sűrűségű.

Holland tenyésztők

A fejek íze kifejezetten keserű, édesen fűszeres, különleges íz és aromájú. A fajta alkalmas friss felhasználásra, salátákhoz, pácokhoz. Ezt a fajtát gyakran ipari méretekben használják, mivel hosszú eltarthatósági ideje van.

A Carmen íj pozitív tulajdonságai

A kertészek pozitív tulajdonságai miatt értékelik a fajtát:

értékeljük a változatosságot

 1. magas hozam;
 2. kiváló íz;
 3. a növekedés könnyűsége;
 4. kiváló prezentáció;
 5. a minőség megőrzése.

Az előnyök között a Carmen hagymafajta leírása alapján meg kell említeni az aszályokkal szembeni ellenállást és az időjárási viszonyok változásait. A hagyma könnyen alakulhat ki nedves és hideg környezetben, valamint meleg, száraz nyáron.

a növekedés könnyűsége

Növekvő Carmen hagyma

A hagymát általában három módon termesztik.

 1. Két évszakban. Ugyanakkor, az első szezonban a vetőmagot ültetik a magába, a másodikban - a fejére.
 2. A fehérrépa, amelyet egy üzletben vásárolt a fejükön.
 3. Magok a fejeken.

magokat a fején

Ha az első évben a fehérrépa ültetését szándékozik ültetni, akkor ősszel anyagot kell gyűjtenie a tavalyi hagyma nyilairól. Ebben az esetben több nyílhegyet hagynak magokra, majd műszaki éréskor betakarítják azokat további termesztés céljából. Ha a vetőmagot egy boltban vásárolták meg, akkor az első darab kihagyásra kerül.

A vetőmagokat ősszel vagy tavasszal végezzük. A vetőmag tavasszal történő megszerzéséhez ősszel kell ültetni.

ültetni szándékoznak

Ülés kiválasztása a leszálláshoz

A hagymának napos helyen, szél nélkül kell növekednie. Gondoskodni kell az árvíz és a víz stagnálásának hiányáról is, különben a fejek nedves talajban rothadni fognak. Ültetésre könnyű, homokos talajok, amelyek savas savassága nem jellemző.Ha a kertben a talaj savas, a savasság csökkentése érdekében dolomitliszt vagy mész kell hozzáadni. Az ágyak ősszel készülnek úgy, hogy eltávolítják a gyomokat az ágyakból, komposzt vagy trágya kijuttatásával és ásással. Télen a talaj felszívja a tápanyagokat és termékenyösebb lesz.

Mivel a déli régiókban melegebb az idő, ott azonnal magvakat lehet megnövelni. Az északi régiókban - palánták útján. Ebben az esetben a palántákat 65 nappal a fő növekedési helyre történő ültetés előtt készítik el.

ülések leszálláshoz

Vágás hagyma

A hagyma vetését, függetlenül a vetőmagtól, meleg napos időben végezzük. Ugyanakkor a talaj hőmérsékletének ingadoznia kell legalább 16 foktól. Ha éjszakai fagyokat ígérnek, akkor az ágyakat fóliával borítják. A filmet napközben el kell távolítani.

A vetőmagokat vagy a készleteket a növények között 20 cm-re, a sorok között 30 cm-re ültetik. A kerti ágyon csíkokat 10 cm-es mélységig rake-zel húzunk, meleg vízzel öntjük meg, magokat ültetjük, a sorokat talajjal megpermetezzük, hogy a barázdák láthatóak legyenek. Egyébként kényelmetlen a víz.

vetés hagyma

Ültetési gondozás

A hagyma olyan tulajdonsága, hogy a növények jól növekednek, a következőket kell tennie:

 • Öntözés - úgy kell elvégezni, hogy a talaj ne száradjon ki, különben a gyengéd palánta kiszárad és kiszárad. A túlzott nedvességet el kell kerülnie. Két héttel a várható betakarítás előtt az öntözést teljesen leállítják, és hagymát hagyják érni száraz talajban.
 • A gyomlálást a növények teljes növekedése alatt végzik. Magvakkal ültetve a fű leállítja a fej képződését, és nem lesz betakarítás. Mivel a nyilak a vetés során nagyon kicsik, óvatosan kell gyomlálni, hogy ne károsítsák a hagymát.
 • A betakarítást időben kell elvégezni, különben a fejek kinövik és nem tárolódnak. A hagymát általában augusztus végén betakarítják. De az egyes régiókban a gyűjtési idő eltérő. Ezért tudnia kell, mikor vannak a fejek felnőttkorban. Könnyű meghatározni: ha a nyilak leálltak és a földön feküdtek, a fő rész sárgára vált, az azt jelenti, hogy a hagyma érett. Ha a hagyma növekszik a betakarítás idején, akkor mesterségesen fel kell gyorsítania az érési folyamatot. Ehhez egy talajréteget távolítanak el a fejekből, a gyökereket levágják vagy óvatosan megemelik egy rézsűvel és leszakítják a talajtól. A kert körül hagymával bántalmazhat, de ez a módszer veszélyes, mivel károsíthatja a fejeket.

a talaj nem száraz

Betakarítás tárolása

A betakarított növényt a kertben 2-3 héten szárítják. Fontos, hogy napos időben szárítson, ha esőkről számol be az időjárás-előrejelzés, a növényeket takarás alatt el kell rejteni. A teljes szárítás után a hagymát megtisztítják a felesleges héjától és a tetejétől. Ha zsinórban tárolják, hagyjon 30 cm-t a szövéshez. Ha a hagymát dobozban tárolják, akkor 10 centiméter felső része marad.

Hűvös, száraz vagy meleg helyen tárolandó.

betakarított növény

A vélemények áttekintése a Luca Carmenről

A karmen hagyma nemrégiben megjelent a piacon, de a fajtára vonatkozóan már kedvező véleményt kapott.

Galina Vasziljevna: „Carmenet palántákon ültettem, szeptemberben kiváló nagyhagymákat távolítottam el. Az ápolás során a fajta szerény, meg kell öntözni és gyomlálni az ágyakat, különben a fű megakadályozza a fejek növekedését. A Carmen a betegségekkel szemben ellenálló, ezért nem kellett permetezni mérgezéssel. A fej közepes méretű, kemény, kiváló ízű, nem keserű. Örülök a betakarításnak, és most azt tanácsolom a szomszédaimnak, hogy használják ezt a fajtát. "

megjelent a piacon

Gennadi Iosifovich: „Második évben Carmen-t neveltem a parcellán, a hozam magas. A hagymát a padló alatt hálóban tárolják. Mivel ott hűvös, a fejek nem veszítik el a nedvességet. Jövőre el akarom távolítani a magvakat, és megpróbálom megnövelni magjait sevoknak télen otthon, majd tavasszal ültetem a sevokot a kertben. "

Marina: „Mindig két hagymás ágyat ülök, az egyik fehér fajta, a másik piros. Mivel a saláták túlságosan fűszeresek a fehértől, pácoláshoz vagy sütéshez használom. De a vörös Carmen jól megy a friss uborka és paradicsom salátáiban.Szeretem ezt a salátát, különösen, ha azt a kertemben termesztett zöldségekből készítik. "

a padló alatt tárolva

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök