Hogyan és hol jobb szárítani a hagymát a kertből történő betakarítás után

Vannak bizonyos szabályok a hagyma szárítására a kertből történő betakarítás után. Ez a folyamat nagymértékben befolyásolja a növény biztonságát és hosszú távú tárolását. Annak érdekében, hogy a zöldség jól kiszáradjon, ki kell ásni, az ajánlásokat is követve.

Mikor és hogyan lehet eltávolítani a hagymát az ágyakból?

A hagyma megfelelő szárításához javasolt a szabályok betartása. A várható betakarítás előtt 14-15 napig abba kell hagynia a növények öntözését. Éjszaka javasoljuk, hogy a telepítéseket fóliával fedje le a reggeli harmattól.

A hagymát július végén, augusztus elején szüretelték. A palántákból termesztett zöldségeket egy kicsit korábban kezdik betakarítani, mint a palántákat. A külső jelek segítenek meghatározni a fej érettségi fokát. A tollak általában sárgássá válnak, kiszáradnak és a föld mentén kúsznak, a nyak vékonyabbá válik és kiszárad. A hagyma jellegzetes aranysárga színű, a héja száraz, rozsdás és könnyen tisztítható.

Ásdja meg a hagymákat villával vagy lapáttal. A fejtől rövid távolságra ásnak a földbe, majd kézzel kihúzzák. A hagyma kézzel történő húzása károsíthatja az alapot, és korai bomláshoz vezethet.

hagyma hagyma

A betakarítás meleg, napos, száraz napon kívánatos. Jobb, ha a zöldséget napfényben szárítja, nem árnyékban. A nap sugarai és a szél jól izzulnak a hagyma közepéig, miközben egyszerre fertőtlenítik. Először óvatosan le kell rázni a tapadó szennyeződést a fejektől, de ne verje meg egymással. Az izzók egy rétegben vannak elrendezve, és időről időre megfordulnak a különböző napok felé.

Ha esik minden nap, akkor néhány nappal a betakarítás előtt fóliával fedheti le az ágyat. A betakarított terményt azonnal átviszik egy jó szellőzésű helyiségbe.

Hol és hogyan lehet megfelelően szárítani a hagymát a betakarítás után?

A hagyma kiváló minőségű szárítása hosszú ideig megőrzi az ízét és előnyeit. Van néhány különbség ebben a folyamatban a sevka, a hagyma vagy a nigella esetében.

hagyma a betakarítás után

Sevok

A Sevok tárolásra kerül, hogy jövőre elültesse. Száraz hagymakészleteket legalább egy hónapig. Az első héten, ha az időjárás engedi, jobb, ha kívülről, a padlón szárít a napsugarakkal. Időszakosan a vetést keverjük úgy, hogy minden helyre fény és levegő kerüljön. Ha az időjárás nedves, akkor szétterítse a sevok ruhára vagy papírra egy helyiségben, ahol jó a friss levegő áramlása.

Amikor a nyak teljesen száraz és aranyszínű, száraz mérleg jelenik meg, a termést tárolótartályban lehet betakarítani. A sérült és a kis hagymákat oldalra kell távolítani. Az ültetõ anyag átmérõje kb. 2 cm.

hagyma zsákokban

Tilos kartondobozban, hálóban vagy szövetzsákban tárolni, a mennyezetről lógva. Időszakonként a hagymákat kiszűrik és gyanús fejeket választanak ki (foltok jelenlétét, kellemetlen szagot, a fej lágyulását figyelmeztetni kell). Annak érdekében, hogy a vetőmag képes legyen csírázni az ültetés után, azt legalább +16 fok hőmérsékleten kell tárolni.

A Sevok hidegen is tárolható. Ebben az esetben hűtőszekrényben vagy pincében tárolják -2 fok hőmérsékleten. Korábban a zöldséget +30 fok hőmérsékleten két hétig fel kell melegíteni. Az ültetés előtt a palántákat újra felmelegítjük.

Hagyma

Van néhány sajátosság, és hogyan lehet a hagymát szárazon szárítani a betakarítás után. A hagyma két hétig szárad ki. Az első két napot hagyják megszáradni a kertben, majd száraz, szellőztetett helyiségbe helyezik, ahol a levegő hőmérséklete körülbelül +25 fok.

A jól szárított hagymában a nyak vékonyabbá válik, kiszárad, a fejet sűrű, rozsdás, arany pikkelyek borítják. Az izzók szilárd tapintású és jó illatú. Mielőtt tárolóedénybe helyezné őket, vágja le a tollakat, és hagyjon 3-4 cm-es csonkot.

Tároláshoz csak egész, sűrű, sérülés nélküli fejeket választanak ki, amelyeket dobozokba, dobozokba, kosarakba, hálóba lehet rakni. A növényt legjobban sötét, hűvös, jó szellőzésű helyen kell tárolni.

Hogyan szárítsuk meg a nigellát?

A hagymamagokat nigella-nak hívják, és minél jobban szárítják őket, annál valószínűbb, hogy megőrzik az összes jótékony tulajdonságot. A zöldségtermelők azt tanácsolják, hogy a nigellát három szakaszban szárítsák otthoni fűtőberendezésekkel:

hagyma szárítása

  • a hagymát beltéri hőmérsékleten +20 fok hőmérsékleten tartják az első 7 nap;
  • további 7 napig a zöldséget +30 fokon szárítják;
  • az egész harmadik héten a hagymát +35 fokon szárítják.

Szárítás után a nigellát dobozokba vagy zacskókba rakják, és hűvös helyre helyezik. A levegő hőmérséklete nem haladhatja meg a +18 fokot. Ne felejtse el áttekinteni a betakarított növényt, és időben szedje be a rothadt hagymát.

Hogyan szárítsuk meg a hagymát télen otthon?

A hagymát otthon háztartási készülékekkel vagy szabadban száríthatja számos módon. Szárítás előtt a répát szeletekre vágják. A vágás vastagságának kb. 4–5 mm-nek kell lennie, különben nem szárad ki. Tárolásra szárított apróra vágott hagymadarabokat tartályokba öntik (dobozok, dobozok, dobozok megfelelőek), és hűvös helyre tegyék.

hagyma a területen

A sütőben

A hagyma betakarítás utáni szárításának jó módja a sütő használata. Fedjük le a sütőlapot sütőpapírral, és rakjuk le a vágott gyűrűket egy rétegben. A sütőt 60 ° C-ra melegítik, és szeletelt sütőlapot helyeznek bele. Nem kell becsuknia a sütő ajtaját. A szárítás körülbelül 6 órát vesz igénybe. Mindezt az idő alatt a hagymagyűrűket időszakosan megfordítják, hogy azok ne sötétedjenek és ne égjenek.

Amint a gyűrűk teljesen kiszáradnak, a lehűtött terméket vászonzsákokba, kartondobozokba vagy üvegedénybe helyezik. A lényeg az, hogy a levegő nem juthat be a tartályba. A tartályt az első napokban nem szabad bezárni, a száraz szelet ebben az időben teljesen kiszárad. Csak ezt követően zárják le és tartják száraz, sötét, hűvös helyen.

Elektromos szárítóban

A hagymát elektromos szárítóban száríthatják. Ezzel az eszközzel a termék gyorsan szárad, anélkül, hogy elveszíti előnyös tulajdonságait. Az apróra vágott hagymát a szárítótálcán osztják el, majd 7 órára 60 fokos hőmérsékleten a készülékbe helyezik. Miután a szeletek kiszáradtak, zsákokba helyezik őket.

póréhagyma

A légkondicionálóban

Bármely ételt elkészíthet a légkondicionáló segítségével. A forró levegő segítségével sütni, pörkölni, sütni, füstölni lehet. Van még egy hasznos funkció - szárítás.A konyhai eszközök nemcsak a hagyma szárítására, hanem gombák, gyümölcsök, bogyók, gyógynövények szárítására is felhasználhatók. A szárítás során szép megjelenés, kellemes íz és hasznos összetevők maradnak meg.

A légkondicionáló készülék fedélből és hőálló üvegtálból áll. Működés közben a spirál felmelegszik, a levegő folyamatosan kering a belsejében, ennek eredményeként a hagymagyűrűk egyenletesen száradnak.

hagyma hagyma

A hajszárítóban a hagyma mindössze egy órán belül kiszáradhat körülbelül 70 fok hőmérsékleten, de csak akkor, amikor behelyezték, nem egész hagymát, hanem apróra vágott szeleteket. A gyűrűk megfelelő és hatékony szárítása érdekében a fedelet kissé nyitva kell tartani.

Adásban

A hagymát, apróra vágva, árnyékban is száríthatja. A fűszeres zöldségeket vékony rétegben, bármilyen felületen, például kartonon fektetik. A gyűrűket naponta megfordítják, hogy egyenletesen száradjanak. Ez a szárítási módszer száraz és meleg időjárás esetén megfelelő.

Ha jó az időjárás, akkor a hagymát egészben száríthatja úgy, hogy egy rétegben szétteríti a szövet felületére közvetlenül a parton. Hideg, esős időjárás esetén azt jól szellőző helyre, például pajtaba vagy fúrótoronyba lehet vinni (jobb, ha az ajtót nyitva tartja).

A vidéki házban tapasztalt zöldségtermelők speciális eszközöket készítenek a hagyma szárításához saját kezűleg. Ha az istálló úgy van megépítve, hogy van lombkorona, akkor megerősítheti a polcokat a blokkoktól a faláig. Az ilyen hagymák nem lesznek nedvesek az esőtől, és a levegő éjjel-nappal áramlik a zöldségbe.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök