A Bamberger hagymafajta leírása, jellemzői és termesztése

Bambergert Hollandiából hozták hozzánk. Kedvezte a figyelmet szerény termesztésével és kiváló ízével, hasonlóan a salátafajtákhoz. A magas hozamok további előnyökkel járnak. E fajta hagymakészlete megvásárolható speciális vetőmag-üzletekben. Bármely régióban termeszthető.

A fajta leírása

A Bamberger fajta hagymája hosszúkás alakban különbözik a versenytársaktól, súlya 80 gramm. Az egyik fej hossza eléri a 10 centimétert. Kényelmes hosszúkás alak az egyszerű vágáshoz és kezeléshez. A hús általában fehér, a héj sárgásbarna. A Bamberger változat nem hajlamos a lövöldözésre. Bármilyen éghajlati körülmények között termeszthető. A hagymák tartási minősége kiváló, a tárolás végén az íz nem romlik, és a lédússág elveszik. A fajta leírása megígéri a betakarított növény biztonságosságát az új szezonig.

íj Bamberger

A Bamberger ízű mogyoróhagyma. A sűrűség is érezhető, de ez inkább az illatban, mint az ízben van. Azok, akik ezt a fajtát termesztették a helyszínen, azt állítják, hogy ez szignifikánsan meghaladja a vörös és fehér pikkelyes fajtákat, amelyeket hagyományosan salátának tekintnek. A Bamberger nagyon lágy, lédús, de ropogós, szemben a versenytársakkal. A borító mérlegek nagyon könnyen eltávolíthatók.

A Bamberger másik pozitív tulajdonsága, hogy kiválóan ellenzi a lövéseket, valamint a kártevőket és a gombás betegségeket. Nem fél az olyan problémáktól, mint:

hajlamos a lövöldözésre

 • lisztharmat;
 • rothadás;
 • tripszek;
 • hagyma légy.

Meg kell jegyezni, hogy csak a hollandban készült hagymakészletek növelik az ellenállást. A Chuvash sokkal olcsóbb, de a szibériai éghajlatban gazdag termés nem érhető el belőle.

fehér mérlegek

Felkészülés a leszállásra

A Bambergernek bizonyos termesztési jellemzői vannak, amelyek lehetővé teszik a maximális minőségű termés betakarítását. A készüléket a vásárlás után azonnal meg kell szárítani. Ehhez egy vékony rétegben szétszórják egy újságon, és meleg helyiségbe helyezik.

2 héttel a közelgő ültetés előtt a hagymát előkészítik:

művelési jellemzők

 • + 15-18 ° C levegőhőmérsékletű helyiségbe vitték;
 • a kerti ágyba ültetés előtti napon a palántákat +35 ° C hőmérsékleten tartják;
 • Az ültetés előtt a palántákat mangán oldattal vagy réz-szulfáttal fertőtlenítik.

Az ajánlott hőmérsékletet nem szabad túllépni. Ellenkező esetben a növény növekedése lelassul. Az előkeményítés és a melegítés segít elkerülni a nyilak további képződését.

előre elkészített

Leszállási jellemzők

A Bamberger hagymát legjobban homokos agyag talajon termesztik.Választott egy jól megvilágított ültetési helyet, huzat nélkül. A kerti ágyat előzetesen feltárják, szerves trágyákat alkalmaznak. Ezt a fajtát lehet tél előtt, 20 nappal a fagy kezdete előtt vagy kora tavasszal ültetni. A tél előtti ültetéshez ki kell választania a legkisebb hagymát.

A Bamberger termesztésekor szigorúan be kell tartani a vetésforgó szabályait. Azon a helyen, ahol a hagyma korábban nőtt, ezt a növényt nem lehet 3 évig ültetni. A legjobb olyan helyeket választani, ahol a hüvelyesek, paradicsom vagy káposzta termesztettek a múlt szezonban. Bamberger kiváló szomszédja a sárgarépa.

homokos agyag talajok

Az előkészített ágyon 3 cm mélységű hornyokat készítenek. A hagymát 10 cm-re egymástól fektetik. A sorok között 30 cm-re esik vissza, az ültetést mérsékelten meleg vízzel öntözzük.

Ápolási szolgáltatások

A Bamberger a hagyma szerény változataihoz tartozik. Az ő gondozása szabványt igényel, felesleges követelményeket nem vet fel. Az ültetés után havonta egyszer kötelezően meglazítják a talajt és eltávolítják a gyomokat. Kezdetben a hagymás ágyat háromhavonta öntözzék. Ha rendszeresen esik, akkor az öntözési intenzitás csökkenthető. Júliusban az öntözés gyakorisága 10 nap alatt egyszer megismétlődik, és a várt betakarítás előtt 3 héttel a telepítéseket vízbe állítják.

nagy szomszéd

2 héttel a Bamberger ágyakba ültetés után ajánlott csirketrágya oldatával etetni. 1 négyzetméterenként 10 liter oldatot készítünk. 3 hét elteltével nitrogéntrágyákat alkalmaznak a helyszínen, további 3 hét után pedig kálium-műtrágyákat. Ez befejezi a Bamberger etetését.

A hagymát a kártevők káros hatásainak megóvása érdekében az ültetvényeket réz-szulfát oldattal kezelik. A feldolgozást abban az időszakban végzik, amikor a toll mérete eléri a 20 cm-t.

Tárolási szolgáltatások

A Bamberger hagyma kiváló hozamot nyújt, amelyet megfelelő módon meg kell őrizni. Amint a tisztítás befejeződött, a fejeket meleg, jól szellőző helyiségben szárítják. A szárítás ajánlott hőmérséklete 30 ° C. Jó és napos időben a hagymákat öntsön egy előkészített tálcára.

nitrogén műtrágyák

A termés ásásakor ajánlott a tollat ​​nem vágni. A jövőben annak segítségével a Bamberger kötegekbe vagy zsinórra köthető. Ez a módszer nagyon kényelmes a további tároláshoz. Szárítás után a gyökereket szükségszerűen levágják. Mindegyik izzót gondosan megvizsgálják, mielőtt tárolnák. Végül is néhány pár rohadt mintával tönkreteheti a termés felét.

Csak nagy és közepes méretű izzók alkalmasak hosszú távú tárolásra. Az összes éretlen, kicsi vagy túlérett növényt megsemmisítik.

Ha nem csak a Bambergert termesztették a helyszínen, hanem más hagymafajtákat is, akkor azokat semmiképpen sem szabad együtt tárolni. Minden fajtát külön kell tartani. Az alagsorban, ahol a betakarított növény elküldése ajánlott, az ajánlott hőmérsékletet + 3–10 ° C-on tartják, a levegő páratartalma pedig 70%. Ha nincs alagsor, akkor szigetelt és üvegezett erkélyen mentheti Bambergert.

ajánlott hőmérséklet

A fából készült vagy műanyag dobozok lyukakkal és fonott kosarakkal egyaránt alkalmasak a hagyma tárolására. A hálózsákok kiváló lehetőség. Kartondobozokat is használnak, de ezekben perforáció készül. A tartályt polcokra vagy raklapokra kell helyezni, soha ne tárolják a padlón vagy a falak közelében.

Tapasztalt kertészek áttekintése a Bamberger hagymáról megveszteget sok újoncot, hogy kipróbálhassák ezt a fajtát a webhelyen. Kísérleteik rendszerint sikeresek. Az egyszerű technológiára is figyelemmel a betakarítás biztosított.

műanyag dobozok

Vélemények
 1. Szerelem
  6.06.2018 07:05

  Kiváló fajta, ezt már kipróbáltam a kertemben, második éve növekszem. A szerves bioaktivátor sokat segített a hozamban BioGrow, a hagyma gyakorlatilag nem ártott, a növények erősek voltak, maguk a hagymák pedig nagyok és ízlések voltak.

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök