Hogyan készítsünk egy csináld magad csirkeszövet polikarbonátból és a madarak tartására vonatkozó szabályok?

A polikarbonát lemezekből készített csirkehús lehetővé teszi a baromfi alacsony hőmérsékleten tartását. Az építéshez gyakran használnak speciális blokkokat, hogy megkönnyítsék az építési folyamatot. Egy ilyen konstrukciónak számos előnye van, amelyeket figyelembe kell venni.

A csirkék télen üvegházban tartásának előnyei és hátrányai

A polikarbonát csirkeszövet építése előtt figyelembe kell venni a konstrukció előnyeit és hátrányait.

Előnyökhátrányok
Az anyag könnyű, így önállóan elvégezheti a szerkezetet további segítség nélkülGyakran karcolt
Az anyag megfizethető. Ennek a kritériumnak a ellenére a polikarbonát tartós és hosszú ideig tart.Telepítéskor figyelembe kell venni a bővítés lehetőségét
Az anyag szerkezete nem bomlik alacsony hőmérsékletek hatására
Nem igényel különös gondot

A csirkehús építésének megkezdése előtt fontos először felmérni a lehetséges nehézségeket.

Csirkék télen egy polikarbonát üvegházban

Üvegház elrendezése csirkeszövetkezet számára

A polikarbonátot üvegház létrehozására használják. Az üvegház gyakran csirkék házaként működik. Annak érdekében, hogy egy csirke melegszik az üvegházból, fontos figyelembe venni néhány szerkezeti jellemzőt és felszerelni az összes szükséges részletet.

Az üvegház használata nemcsak helymegtakarítást tesz lehetővé, hanem kora tavasszal az épületet rendeltetésszerűen is felhasználhatja.

Szükséges szerszámok és anyagok

Mielőtt elkezdené építeni egy baromfiházat, elő kell készítenie az összes szükséges alkatrészt. A következő eszközöket használjuk:

 • az oldat készítéséhez szükséges komponensek (homok, kavics, cement, víz);
 • táblák sügér készítéséhez;
 • szint és mérőszalag;
 • fűrész fa;
 • öncsavarok.

El kell készítenie egy jelölőt vagy egy sötét ceruzát. Az üvegház előkészítése során a takarmányokat és az ivókat is elő kell készíteni.

Üvegház elrendezése csirkeszövetkezet számára

Világítás

Nappal természetes fényt használnak. A lámpákat sötétben kell felszerelni. Télen olyan lámpákat használnak, amelyek nem csak megvilágítják a helyiséget, hanem további hőt termelnek.

Fontos.A lámpákat az adagolók közelében kell elhelyezni, ez nem csak javítja az élelmiszer-fogyasztás folyamatát, hanem csökkenti a tojás hiányának kockázatát is.

Fűtés

Ez a kérdés ősszel és télen releváns. Télen önmagában a fűtési hatású lámpák nem elegendőek, speciális fűtőberendezéseket kell használni. Kályha használható, amely melegíti a csöveken átfolyó vizet. Szintén gyakran használnak speciális ágyneműt, amely fűtőelemekkel van felszerelve. A fűtési típus kiválasztása a csirkehús méretétől függ.

melegítés a csirkehúsban

Szellőzés

A szellőzés fontos a madarak egészségében. Ehhez telepíteni kell egy természetes szellőztető rendszert. A kényszerített rendszereket szükség esetén aktiválják. A szellőztetést speciális szellőzőnyílásokba kell telepíteni, hogy ne legyen huzat, de a madarak a szükséges mennyiségű friss levegőt kapják.

ülőrudakat

A sügér fából készül. Fából készült gerendákat használnak, amelyeket önmetsző csavarok segítségével a falak mentén csavarnak fel legalább 50 cm-re a padlótól. Ez a magasság lehetővé teszi a csirkék felszállását. Az ülőrudak alá külön rácsok vannak felszerelve, amelyek megkönnyítik a csirketrágya tisztítását.

Szemét

Az alom elengedhetetlen a csirkék kényelmes elhelyezéséhez. Az erjesztési szálat ágyneműként használják. Ilyen anyagokat speciális üzletekben vásárolhat. Ennek az anyagnak az az előnye, hogy nem kell gyakran cserélni, mivel az anyag jól beszívja a szennyeződéseket és a kellemetlen szagokat. Az anyag felhasználásához elegendő fűrészporot vagy szalmát adni a szálhoz.

Alom a csirkehúsban

Ivótál és etető

Ivók telepítése előzetes rögzítést igényel, mivel a csirkék gyakran mancsukkal takarmányoznak. Fából készült dobozokat vagy más tartályokat használnak. A tartály mérete a madarak számától függ. A csirkéket az etető közelében kell tartani.

Fontos. Az etetőknek és az ivóknak különböző helyszíneken kell lennie. Ez csökkenti a vízszennyezés kockázatát és az egy helyre halmozódó nagy számú madarat.

Polikarbonát csirke kocsi DIY készítése a semmiből

Ha az üvegház újjáépítése nem lehetséges, akkor a polikarbonát felhasználható a csirkehús megépítéséhez a semmiből.

Szükséges anyagok

Építéshez a következő anyagokat kell elkészíteni:

 • fa gerenda;
 • cső keret létrehozásához;
 • konkrét megoldás;
 • polikarbonát;
 • polietilén film;
 • szalma.

Elő kell készíteni az összes használható eszközt is. Ezek közé az eszközökbe tartozik egy fúró, fűrész, kalapács és öncsavarok.

Polikarbonát csirkemelegítő alap

Az alapítvány használata lehetővé teszi, hogy télen melegen tartsa. Az alap megépítése előtt a következő műveleti sorrendet kell betartani:

 • törölje le azt a területet, ahol a csirkeszövetkezet található;
 • rajzoljon alapot;
 • kötél használatával, jelöléssel;
 • készítsen 10 cm mély árkot;
 • szintezze be a talajt az árokba, és adjon hozzá homokot;
 • miután a homok leülepedett, feszítse ki a fóliát, ez az eljárás szükséges a szigeteléshez;
 • fa gerenda segítségével készítsen egy keretet, amelyet az alapítvány kerülete körül helyeznek el;
 • rögzítse a keretet öncsavarokkal.

Az erősség kedvéért a keretet betonnal rögzítheti, amelyet a csirkemelegítő padlójába öntenek. Ez a kialakítás azonban további szigetelést igényel.

Polikarbonát csirkemelegítő alap

Polikarbonát csirkekeret

Az épület vázához sarkokat vagy professzionális csövet kell használni. Professzionális cső használatával a ház méretétől függően el kell készíteni egy keretet. Miután a keret készen áll, be kell szerelni az alapra, ráadásul több bordát kell készíteni, amelyek az egész szerkezetet megtartják. A csöveket hegesztéssel vagy homokkal megtöltve kell rögzíteni. Az utóbbi használatakor a csöveket melegítés után meghajlítják a sérülések elkerülése érdekében.A keret elkészítése után a csöveket egy speciális szerrel kell kezelni, amely megvédi a fémét a sérülésektől.

Polikarbonát csirkekeret

Keretek felszerelése

A csirkeszövetkezet kiépítésének következő lépése az ajtók és szellőzőnyílások keretének beszerelése. Az ajtó a szokásos módon felszerelhető és rögzíthető fém napellenzőkön. Annak érdekében, hogy az ajtó jól illeszkedjen a kerethez, gumi párnákat használnak. Az ablakkereteket be kell szerelni a csirkehúsba. A keretprofil 20 mm-re használható. A profilt hegesztőgéppel hegesztik.

Polikarbonát beszerelése

Polikarbonát lemezeket használunk a csirkehúshoz. Az ilyen anyagok megkönnyíthetik az építkezést. A szalagokat polikarbonát lemezekből kell vágni, amelyek megfelelnek a szerkezet méretének. A kész lemezeket behelyezzük a keretbe és öncsavarokkal rögzítjük. Meg kell kezdeni a polikarbonát beszerelését az ajtóból, fokozatosan mozogva az üres fal felé. Miután a keret be van burkolva, gitt segítségével minden repedést és rögzítési pontot öncsavarokkal kell lezárni.

Fontos. A polikarbonát rögzítésének első lépéseinél egy erős menetet és erős menetet kell használni az anyag meghúzásához. Csak ezután rögzítik a csavarokat.

Polikarbonát beszerelése a csirkefélékhez

Szellőzés polikarbonát keverékben

Az épületben két nyílást kell készíteni, amelyek szükség esetén nyithatók és friss levegőbe kerülnek. A téli időszakban egy szellőzőnyílást használnak egy speciális ventilátorral, amely szabályozza a légáramlást. A természetes szellőzés befagyaszthatja a madarakat.

Szellőzés polikarbonát keverékben

A csirkék növekvő tulajdonságai üvegházban télen

A csirkék gondozása felesleges, ám a madarak télen gyakran vannak kitéve betegségeknek. A tojástermelés fokozása érdekében be kell tartani az ápolási szabályokat.

Alapvető szabályok

A madarak egészségének megőrzése érdekében a következő gondozási jellemzőket kell figyelembe venni:

 1. Rendszeresen ellenőrizze a szobahőmérsékletet. A levegő hőmérsékletének legalább 15-18 foknak kell lennie.
 2. Használjon speciális lámpákat éjszakai megvilágításhoz.
 3. A téli időszak előtt az épületet speciális vegyi anyagokkal kell kezelni a bolhák ellen, amelyek káros hatással lehetnek a madár egészségére.

Ezenkívül télen új szalmát kell rendszeresen hozzáadni az alomhoz. A nap folyamán a helyiséget szellőztetni vagy többször be kell kapcsolni.

Csirke táplálkozás

Télen a csirkéknek gabonafélékkel kevert teljes kiőrlésű szemet kell enniük. Búzát, árpát, kukoricát használnak. Télen a madaraknak hiányozhatnak vitaminok, ezért a következőkre is szükség van:

 • reszelt répa;
 • túró;
 • apróra vágott párolt széna;
 • krumpli.

Emellett a madarakat gyakran hozzáadják túróhoz és héjhoz. Vitaminhiány esetén speciális műtrágyák használhatók.

Csirkék etetése a csirkehúsban

A tisztaság fenntartása

A csirke ürülék leggyakrabban olyan helyekre halmozódik fel, ahol süllőket szerelnek fel. Ezeket a helyeket minden második napon kell takarítani. Az almot minden héten el kell távolítani. Havonta egyszer az alom rostát újra kell cserélni, mivel a káros mikroorganizmusok felhalmozódhatnak az anyagban.

Séta megszervezése

A csirkeszövet felépítése után kerítést kell készíteni a közelben, amelyben a csirkék rendszeresen járni fognak. A madarakat minden nap sétálni kell. Nyáron a madaraknak legtöbbször szabadban kell lenniük. Télen elegendő a napi 2 óra.

sétáló csirkék a csirkehúsból

Következtetés

A csirkék nevelése a polikarbonát épületben nem nehéz. A legnehezebb időszak a tél. Amikor a madaraknak kiegészítő fűtőberendezéseket kell felszerelniük.

A polikarbonát előnye az épület szilárdsága és a hővisszatartás.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök