Lépésről lépésre a csirkemelegítő habszivacsokból történő építéséhez saját kezűleg

A hamblokkokból készült „csináld magad” tyúkház kiváló otthona lehet csirkéknek. A baromfi házat könnyű megtervezni, gyorsan felépíteni, és az építési költségek nem olyan magasak. A madarak nagyon kényelmesen érzik magukat egy ilyen épületben a hideg évszakban, mert a vastag habtömb még szigetelés nélkül is biztosítja a téli hőmérsékletet 10 Celsius fok felett.

A hab előnyei és hátrányai blokkolják a csirkemelegítőket

Csirkehús építhető fagerenda, héj kő, tégla, gázblokkok, salakblokkokból. Minden anyagtípusnak megvan a pozitív és negatív oldala. Az utóbbi időben a porózott betonból, azaz a porózus betonból vagy a betonból készült baromfiházak nagyon népszerűek.

Habblokkokból készült tyúkház előnyei:

 • kiváló hőszigetelési tulajdonságok;
 • alacsony anyagtömeg és az alapon történő megtakarítás képessége;
 • alacsony higroszkóposság;
 • tartósság;
 • nem ég és nem támogatja az égést;
 • csiszolására és vágására szolgál;
 • környezeti elemek (cement, homok, víz);
 • az építés sebessége;
 • nem igényel befejezést és szigetelést;
 • alacsony építési költségek.

Az építés hátrányai:

 • az építés csak a keret módszerrel történik;
 • habbeton nem tartja jól a kötőelemeket;
 • a habtömbök törékenysége arra kényszeríti a megerősítést, hogy a nyílások területén és minden ötödik sorban megtörténjen.

csirkehús épült

Építési hely kiválasztása

Sokkal jobb baromfiházat építeni egy dombon vagy egy sík felületen, amelyet eső és hóolvadás közben nem elárasztanak víz. Igaz, hogy a helyet a hideg szél ellen kerítéssel vagy a közelben található ültetvényekkel (fák, cserjék) kell megvédeni.

Az épületnek homokos és száraz talajon kell lennie, távol az úttól és a zajos helyektől, kívánatos a csirkék védelme a stressz és a hangos zajok ellen.

A csirkehús ablakai dél felé kell nézni, mert a madaraknak rendes nappali órákat kell biztosítaniuk. A csirkeház körül elegendő szabad helynek kell lennie a sétálóövezet kialakításához.

Alapítvány épület

projektek

A csirkehús építése előtt el kell készítenie a helyiség projektjét, és rajzolnia kell egy rajzot három vetületben, feltüntetve az összes méretet. A megfelelően elkészített terv segít kiszámítani az építési anyagok mennyiségét. A baromfiház tervezésekor ne feledje, hogy 2 csirkének legalább 1 négyzetméter alapterületűnek kell lennie.

10-20 csirkére tervezett épület minimális mérete 15-20 négyzetméter.A tyúkmagasságnak 2 méternek kell lennie - ilyen házba kényelmes belépni hajlítás nélkül, ráadásul a madarak is jól érzik magukat. A projekt elkészítésekor ki kell választania a tető típusát és annak típusát: egycsöves, lapos, gerendás.

A tervezési szakaszban át kell gondolni az ablakok és ajtók elhelyezkedését, valamint a szellőztető és fűtési rendszert. Beltéri sügéreket, fészkek fészkéit, adagolóit, ivóit kell elrendezni.

kész projekt

Méretek

Az építési terület a madarak számától függ (tyúkonként 1 négyzetméter). Tíz csirke számára 3x3 méteres házat építhet. Egy ilyen házban horogsoros sügér telepíthető a padlótól 50 centiméter magasságra. A szellőzéshez szüksége van egy 0,20 méter átmérőjű csőre. A mennyezeten elegendő egy 60 wattos izzó. A tető ferde lehet.

20 csirke számára 15-20 négyzetméter fészer épül. A háznak 2 méter magasnak kell lennie. Egy ilyen helyiségben két izzónak kell lennie, teljes teljesítménye 120 watt. A padlótól 0,5 méter magasságban két, összesen 6 méter hosszú süllőt kell felszerelni. A szellőzéshez elegendő egy 20 centiméter átmérőjű műanyag cső. A tyúkháznak legalább 6 fészeknek kell lennie.

20–25 négyzetméter nagyságú baromfiházat készítenek 30 csirkének. Ilyen helyiségben horogsort és 10 fészket telepíthet rétegek számára. A mennyezeten 2-3 izzónak kell lennie, teljes teljesítménye 120-140 watt. A szoba két részre osztható, amelyek mindegyike 15 csirkét tartalmaz. A tetőnek gerendásnak kell lennie.

nagy csirke coop

Szükséges szerszámok és anyagok

Baromfiház felépítéséhez nemcsak a szükséges számú habtömböt, hanem más anyagokat és eszközöket is meg kell vásárolnia. Mielőtt vásárolni megy, el kell készítenie egy projektet és számításokat. Az európai részben baromfiházak épülnek, amelyek fala egy szélességű blokk, és a hideg északi régiók esetében ezt az értéket meg kell duplázni.

Általában az építéshez a D400 márkájú és annál nagyobb habbeton tömböket vásárolják. Az egy sor anyagmennyiségét az alábbiak szerint kell kiszámítani: adja hozzá mind a négy fal hosszát, és ossza meg az értéket egy blokk hosszával. Ezután a fal magasságát el kell osztani a habtömb magasságával, és megkapjuk a szükséges sorok számát.

Az összes anyag számát úgy lehet kiszámítani, hogy az egy sorban lévő blokkok számát megszorozzuk a sorok számával.

szénsavas tégla

Az építéshez a következő anyagokra és eszközökre van szüksége:

 • Habblokkok falakhoz;
 • padlógerendák, deszkák, tetőgerendák;
 • cement, homok az alapozáshoz;
 • tetőfedő anyagok vízszigeteléshez;
 • fém tetőcserepek;
 • padlólapok;
 • ablakok, ajtók;
 • 6-8 milliméter átmérőjű szerelvények;
 • elektromos kábel, huzalozás, aljzatok, kapcsolók;
 • ragasztó cement falazathoz;
 • kézi fűrész blokkok vágásához;
 • fúró huzalozási nyílások fúrására;
 • daráló fúróhornyok megerősítéséhez;
 • fogazott simítóval a ragasztóoldat felviteléhez;
 • gumi kalapács a blokkok beállításához;
 • csiszoló úszó a falak egyenetlenségeinek kiegyenlítésére.

előkészítse a cementet

Hogyan készítsünk egy csináld magad baromfi házat habtömbökből?

A hamblokkokból készült tyúkház nagyon gyorsan épül. Igaz, nem ajánlott napi 5 sornál többet rohanni és fektetni. A falazatot nem konkrét habarccsal, hanem speciális ragasztóval készítik. Bár többet fizet, lehetővé teszi a szigetelés megtakarítását.

Alapítvány

A csirke kooperációhoz cement, homok, víz betonkeverékéből készítik az alapot, amelyet öntenek a zsaluzatba. Egy ilyen alap lehetővé teszi a rakomány egyenletes eloszlását a teljes területen. Fontos, hogy az alapzat és az első sor között vízszigetelő anyagot helyezze el, hogy a víz ne süllyedjön belsejébe.

Walls

A falak építése a sarkokból indul. Az egyik sarokra (a legmagasabbra) összpontosítva a blokkokat a kőműves habarcsra helyezik. Ha a sor végére az egész habtömb nem fér el, akkor azt fűrészeljük. A megerősítés segít növelni a falak szilárdságát.A megerősítést a teljes kerület mentén darálóval előre fúrt hornyokba ragasztóoldattal megtöltjük.

épület falai

Az első megerősítés az első sor lerakása után történik, a második az 5. sor után. Az ablak és az ajtónyílások fölött fa zsaluzat van felszerelve vagy fém sarkokból készült.

Tető

A falak felépítése után a tető megtörténik. Először a vasalást a teljes kerület körül telepítik, majd egy fából készült rudat (horgonycsavarokkal rögzítik). Ezután összeszereljük a tető csontvázát, a gerendákat bárból vagy deszkából építjük be, függőleges oszlopokat építünk fel, egy párkányt készítünk, vagyis rekeszt. A végső szakaszban tetőfedőt szerelnek fel a vízszigetelés felett.

tetőmunka

Padló és mennyezet

A baromfiház esetében a padló és a mennyezet fadeszkákból készülhet. Igaz, hogy a padlót először betonnal öntik a vasalásra, majd egy fa burkolat készül. A mennyezetet farostlemez vagy rétegelt lemez boríthatja.

Szigetelés a csirkehúsban

A habtömbökből készített baromfiházat nem belülről, hanem kívülről kell szigetelni. Ebben az esetben meleg csirkemelegítést kap, és a "harmatpont" ki lesz hozva, és a ház nem áll össze a nedvesség hatására. A habszivacsot általában szigetelésként használják.

Belső elrendezés

A ház belső falai gipszvakozzal és mészfehérítéssel vakolhatók. Szalmát vagy fűrészport kell a padlóra helyezni.

elrendezés a szobában

Sügér és fészek

A sügér felépítéséhez 40x30 mm-es gerendát veszünk, és széleit lekerekítjük. A rudakat a padlótól legalább 50 centiméter magasságban kell felszerelni. A kakas a falhoz van rögzítve egymástól 30–40 centiméter távolságra. A homoktálcákat a gerendák alá lehet helyezni. A fészek az ellenkező oldalra vannak felszerelve. Fonott kosarakból vagy fadobozokból készülnek. A fészek alja szalmával van bélelt.

Ivótál és etető

Ivótálakat és etetőket a szoba közepére kell felszerelni, ülőhelyeketől és fészkektől távol. Az italok műanyag tálakból készülhetnek, vagy megvásárolhatják a kész tartályszerkezeteket is. A hosszú barázdák és vályúk etetőkhöz alkalmasak. Vásárolhat kész garat-adagolókat.

Homok-hamu fürdők

Általában homok hamuval, hogy a csirkék homok-hamu fürdõket vehessenek el, és a baromfiház közelében található udvarra öntik a járó madarakat. A sétáló ház fából készült gerendákból és finom hálóból készül.

hamufürdők

Világítás és fűtés

A baromfi házban vezetékeket és kapcsolókkal ellátott vezetékeket szereltek fel. A kábelnek a falakba történő beillesztéséhez hornyok készülnek, amelyek után meg vannak vakolva. A világításhoz szokásos 60 wattos izzók alkalmazhatók. Igaz, hogy árnyékolással vagy hálóval kell őket lefedni.

A baromfi házában szokásos elektromos vagy infravörös melegítőket használnak fűtőkészülékként.

Szellőzés

A tyúkházban egyszerű szellőztető rendszert készítenek, amely két, 20 centiméter átmérőjű műanyag csőből áll. A falhoz közel, a padlótól és a mennyezettől 20 centiméter távolságra vannak felszerelve, 10 centiméterrel lejjebb esve, és kihúzva.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök