Miért kopogtatják a nyulak néha hátsó lábaikat, és hogyan lehet az okokat kiküszöbölni?

A viselkedési reakciók az állatok által a környezeti tényezők hatására kifejtett tevékenység. Annak megértéséhez, hogy a nyúl miért csap fel élesen a hátsó lábaival, egy ideig meg kell figyelnie a háziállatot. Csak így lehet "megfejteni" a nyúl viselkedését és megérteni, mely helyzetek provokálják az ilyen viselkedés megnyilvánulását.

Veszélyre figyelmeztetés

Néhány bosszantó tényező a hangos, érthetetlen hangok, a helyzet hirtelen változása - amikor az állat veszélyt érez az életre. A nyulak így reagálhatnak a nap különböző óráiban, ketrecben vagy séta közben. Amint az állat veszélyt érzékel, elkezdi dobálni a mancsát.

A nyúl a párzási folyamathoz hasonlóan reagálhat, mivel egy hímmel ketrecbe helyez. A nőstény a ketrecből a ketrecbe való mozgatást veszélyes helyzetnek tekinti, ezért hátsó lábaival kopogtat. Ha a nyúl agressziót mutat, akkor ajánlott visszatérni a „natív” ketrecbe, és megpróbálni újból párosítani 1-2 napon belül.

Irritáció

Az elégedetlenség vagy az irritáció okai változhatnak. A tulajdonosok megjegyzik, hogy a háziállatok leggyakrabban az alábbi helyzetekben kopogtatják meg mancsát:

  • a régi ketrec cseréje egy újra;
  • még a szoba kis változása ingerli az állatot. Végül is hozzá kell alkalmazkodnia a helyzethez;
  • A háziállat bosszantható, ha erőszakkal kihúzzák a ketrecből, hogy megtisztítsa a szerkezetet. Az optimális megoldás a ketrec tisztítása, amikor a háziállat sétálni megy.

Úgy gondolják, hogy a fülek aktívabbak reggel vagy este. Ha azonban állandó irritációs forrás van, a nyúl mind a nap folyamán, mind éjszaka becsapódik a hátsó lábain.

Hogyan fejezi ki a nyúl az agressziót?

Súlyos irritáció esetén a fülhallgatók meglehetősen agresszív módon viselkednek. Ezenkívül az állatokban fellépő reakciók eltérőek lehetnek. Néhány ember becsapja a hátsó lábát vagy megbotlik, oldalra ugrik, vagy elfut. Ebben az esetben nem kell üldöznie őket.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
A biztonság érzésének helyreállítása érdekében több kartondobozt helyeznek a helyiségbe.

Az agresszió extrém megnyilvánulása - az állat megtagadja a járást, harap. A fül megnyugtatásának legjobb módja az, ha kezelést kínál neki. Ha az éberség továbbra is fennáll, akkor a legjobb, ha a szőrös kisállatot egyedül hagyja, hogy időt adjon neki a megnyugodásra.

két nyúl

Kommunikáció emberekkel és más nyulakkal

A nyulak gyakran reagálnak a helyzetekre vagy ingerekre a hátsó lábuk megérintésével, ugrással és szokatlan hangokkal.Fontos, hogy helyesen "olvassa el" a kedvtelésből tartott állatok viselkedését, hogy segítsen neki gyorsan hozzászokni az új szobába, vagy megtanítsa őt kommunikálni más állatokkal. Az agressziót vagy az irritációt különféle módon oldhatja meg:

  • helyezze háziállatát egy csendes és nyugodt helyre;
  • egy tágas madárház építése lehetővé teszi a füle számára, hogy a nap bármely szakaszában szabadon járhasson;
  • A legjobb kommunikációs lehetőség az, ha az állathoz hajlik, ahelyett, hogy magasra emeli, hogy a karjában tartsa.

Ha más nyulakat tartanak a lakásban, fontos ügyelni arra, hogy az újonnan érkező személy ne sértse meg a találkozót. Emellett a nő néha kopogtat a mancsával, amikor a hím ketrecébe ültetik. A helyzet orvoslására javasoljuk, hogy a párzási eljárást néhány napra elhalasszák (vagy a nyulat másik partnerként választják meg).

A nyuszi nyulak gyakran nem mutatnak agressziót vagy irritációt. Az ilyen viselkedés megakadályozása érdekében meg kell ismernie az ilyen reakciókat kiváltó okokat. Fontos az is, hogy képes legyen a félelem, agresszió, félelem megnyilvánulásait helyesen kiküszöbölni.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök