Adagolás és utasítások az Ivermek nyulak számára, hogyan kell beadni az injekciót

A nyulakat helmintákkal, parazita rovarokkal lehet megfertőzni. Terápiás támogatás nélkül az állatok gyengülnek, lefogy és elhal. Az állatállomány megelőző kezelése szükséges, a betegségek tünetei esetén pedig a kezelés. Az "Ivermek" komplex készítményt nyulakhoz alkalmazzák minimális adagban, jó eredményekkel a fertőtlenítésben és a betegségek megelőzésében.

Az "Ivermek" gyógyszer összetétele, működési elve és kibocsátási formája

A gyógyszert állatgyógyászati ​​ellátásra szánják. A szisztémás hatású gyógyszerekre vonatkozik, lehetővé téve az ekto- és endoparaziták elpusztítását. 1 gramm "Ivermek" az ivermektint (10 milligramm), az E-vitamint (40 milligramm) az aktív összetevőket tartalmazza. Az injekciós folyadék, átlátszó vagy citromárnyalatú, ampullákba / palackokba csomagolva, amelyek térfogata 1/20/50/100/250/500 milliliter.

Az aktív komponens blokkolja az idegimpulzusokat és az izmok összehúzódását lárvákban és felnőttekben a kerekférgekben, atkák viszketésében, tetvekben és bolhákban, ami bénuláshoz és halálhoz vezet. A gyógyszer parazitaölő hatása az injekció beadását követő 10 és 14 nap között van. A nyulak testéből ürül ki a vesén, az epehólyagon keresztül.

A levegőben az ultraibolya sugárzás hatására a gyógyszer elveszíti kémiai aktivitását. Nem túl veszélyes az emberekre, mint a 3. osztályba tartozó anyag. Rendkívül mérgező a rovarokra és a halakra. Az előírt adagok nem okoznak intrauterin deformációkat, nem befolyásolják a genetikai öröklődést.

Javallatok és ellenjavallatok

Az Ivermeket profilaktikus és terápiás célokra írják elő nyúlfertőzés tünetei esetén:

 • kecske atkák;
 • tetvek;
 • bolhák;
 • fonálférgek (kerek parazita férgek).

ivermek nyulak számára

A gyógyszert nem alkalmazzák olyan fertőző betegségű nyulak esetében, amelyek testsúlya normál alatti, és a készítmény alkotóelemeit intolerancia képezik.

Használati utasítások és a gyógyszer adagolása nyulak számára

Az Ivermeket intramuszkulárisan kell beadni. Nyulak esetében az adagolás 0,1 milliliter / 5 kg. Az injekciós gyógyszert fiziológiás sóoldat (0,9% nátrium-klorid) alapján készítik, 2,5 ml sóoldat és 0,1 ml Ivermek arányában.

Az injekciót úgy végezzük, hogy a nyúl marját a bal kéz két ujjával a lapátok között felemelik. A fecskendő térfogata a vakcinázandó állatok számától függ. A fecskendő tűjének átszúrnia kell a bőrt, és el kell érnie az izomréteget.

Kullancsokkal, tetvekkel és bolhákkal való fertőzés esetén 10 nap elteltével második injekciót kell beadni a lerakott tojásokból kialakult paraziták elpusztítására. A helmintikus invázió esetén a profilaktikus kezelést hathavonta egyszer kell elvégezni.Minden új üveget 2-3 nyúlon tesztelnek. Szövődmények hiányában az összes állatot az injekció beadását követő 72 órán belül kezelik.

ivermek nyulak számára

Mellékhatások és túladagolás

A gyógyszer beadása után ritka esetekben az állatok:

 • hasmenés;
 • fokozott vizelés;
 • fokozott nyál;
 • fizikai gyengeség;
 • étvágytalanság.

A tünetek kezelés nélkül 3-7 napon belül eltűnnek.

A gyógyszer túladagolása kifejezhető:

 • gerjedtek;
 • remegő végtagok;
 • étvágytalanság;
 • fokozott székletürítés;
 • depressziós állapot.

ivermek nyulak számára

A méregtelenítés érdekében a takarmányban növekszik a friss zöldségek és gyógynövények mennyisége. Az Ivermeket nem szabad ugyanabba az osztályba tartozó gyógyszerekkel (makrociklusos laktonok), például eritromicinnel, oleandomicinnel, mibelmicinnel együtt alkalmazni. Az egyidejű vétel növelheti a fellépés toxicitását, mellékhatásokat okozhat.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
A nyulak hússal történő levágása előtt az injektálás után legalább 28 napnak el kell telnie. Kényszervágás esetén a húskészítmény állati gazdaságok takarmányozására alkalmas.

Biztonság az állatgyógyászati ​​készítménnyel való kölcsönhatás során

Parazitaellenes kezelés alatt nem ajánlott:

 • dohányzó;
 • ital;
 • van;
 • csepegjen a kezére Ivermekommal.

Az eljárás után a kezeket folyó víz és szappannal mossuk. Ha az oldat a bőrre vagy a szemre kerül, akkor 3-5 percig bő vízzel öblíteni kell. Az allergiás reakció leállítása vagy lenyelése esetén orvosi ellátásra van szükség. A használt üvegeket ártalmatlanítani kell, nem használhatók háztartási célokra.

nyúl a karokban

Tárolási feltételek és feltételek

A gyógyszer 2 évig megőrzi gyógyhatását, a tárolási követelményeknek megfelelően:

 • ép kupakkal / ampullával;
 • 0 és +25 fok közötti hőmérsékleten;
 • egy árnyékolt helyen.

A csomag integritásának megsértése után az Ivermeket legkésőbb 43 napon belül fel kell használni.

Az analógok

Ha az állatok allergiásak az Ivermekre, speciális gyógyszereket alkalmaznak helminthiasis vagy arachnoematosis esetén.

Levamisole 75. Cél - a gyomor-bél traktus és a tüdő fonálférgeinek kezelése. A készítmény hatóanyaga a levamiszol. Egy 50 ml-es palack 3750 milligramm levamisolt tartalmaz. A gyógyhatás azon alapul, hogy blokkolja a légzőciklusot a parazita sejtjeiben, megzavarva bioenergikus anyagcseréjét, ami a helminták halálához vezet.

Alkalmazási módszer - egyszeri szubkután injekció előzetes éhezés nélkül és hashajtók használata nélkül. A maximális dózis 2,5 milliliter nyúl tömeg kilogrammonként. A teljes állatállomány feldolgozása előtt a gyógyszert 2-3 állaton tesztelik. Mellékhatások hiányában alkalmazandó minden nyúlra. A hús levágása az injekció beadása után 7 nappal lehetséges.

nyúl az orvosnál

„Piperazinvegyület”. Nyulak krónikus helmintikus betegségeinek (passalurosis) kezelésére piperazin-sókat (piperazin-szulfát és piperazin-adipát) használnak. A terápiás adag, ártalmatlan, beleértve a terhes nőket, a szoptató nőstényeket és a nyulakat is, 1,5 mg / 1 kg tömeg.

A gyógyszert 18–24 órás éhségsztrájk után reszelt gyökérnövények, főtt burgonya, fűvetők, nedvesített takarmány takarmánykeverékébe keverik. Abban az esetben, ha egyes nyulak 2 órán belül nem esznek ilyen élelmet, akkor reszelt zöldségeket kell hozzáadni hozzá, összekeverni és újra az állatoknak adni.

"Ricazole". Ricobendazol alapú antihelmintikus gyógyszer (1 milliliter = 100 milligramm). A hatásmechanizmus az, hogy blokkolja a paraziták emésztőrendszerének működését. A gyógyszert egyszer alkalmazzák, intramuszkulárisan, 1 ml / 25 kg tömeggel (nyulaknál - 0,1 ml / 2,5 kg). Az injekciós készítményt 100 ml-es palackokban gyártják.

„Butoxi”. A bolhák és a kecske atkák elleni orvoslás Sárga olajos folyadék. A készítmény hatóanyaga a deltametrin (a piretroidok osztálya). 3 napon belül felvisszük az állat szőrére. A terápiás hatás a paraziták idegátmerhetőségének megsértése. Használat előtt a gyógyszert vízzel hígítják: bolhákból - 1 ml / 1,3 liter, rákos atkákból - 1 ml / 1 liter.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök