Utasítások a Follimag nyulakra, adagolására és analógjaira

Sok gazdálkodó és amatőr magánkereskedő ismeri a felnőtt nyulak számára a Follimag-ot. Ez egy állatgyógyászati ​​készítmény, a Folligon holland gyógyszer analógja, minden megfelelő tulajdonsággal. A nyulaknak nincs egyénileg kiszámított adagja, ezért a prémes állatok számított adagjára kell összpontosítania. A gyógyszert az Orosz Föderációban a CJSC Mosagrogen gyártja.

A gyógyszer összetétele és felszabadulási formája

A "Follimag" fő alkotóeleme a szennyeződésektől mentes gonadotrop hormon, amelyet kivonnak a vemhes kancák vérszérumából. Farmakológiai hovatartozás - hormonok, antihormonok. A gyógyszert PMSG-ből (termékeny kanca szérumhormonból) állítják elő, segédkomponensekkel.

A gyógyászati ​​anyag úgy néz ki, mint egy tejszerű vagy bézs színű porózus tömeg. Maradék nélkül feloldódik sóoldatban (nátrium-klorid), injekcióhoz való vízben. Alul felhős szuszpenzió alakulhat ki, ez a norma. A "Follimag" gyógyszert steril színtelen üveg lombikokban állítják elő, 500-1000 NE térfogatban. Lezárt, puha parafa fedéllel, alumínium hüvelygel lezárva.

Működés elve

A lószérum-hormonot finoman finomítják. Ez a művelet teljes mértékben eltávolítja az alacsony molekulatömegű fehérjéket. Ennek eredményeként a hormon luteinizáló (szaporodási funkciót szabályozó), tüszőket stimuláló aktivitást szerez.

Fontos, hogy az állatgyógyászati ​​készítménynek ne legyen fajok közötti specifitása. A "Follimag" gyógyszer megkezdi a kialakulási folyamatot, a nőstény nyulakban a tojások számának növekedését. A férfiak növelik az intersticiális (a kontrakció ritmusát növelő) sejtek munkáját a herékben, szintetizálják a tesztoszteront. Ennek eredményeként a hím nyulakon nő a szexuális hő, és elegendő mennyiségű magzati folyadék képződik a hatékony párzáshoz.

follymag nyulak számára

Milyen esetekben használják

A Follimag-ban található gonadotropikus hormon serkenti a nyulak szexuális vágyát és növeli az állatok termékenységét. Ezenkívül állatgyógyászati ​​készítményt alkalmaznak a csökkent petefészekfunkció kezelésére. Nem érdemes hormonokat felírni a túlsúlyos nyulakra, különben méhbetegség alakulhat ki, amelyben nőstényeknél meddőség fordul elő.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
Terhesség esetén gyakran vetélés vagy halott nyulak születése.

Nyulakra vonatkozó használati utasítás

Az állatgyógyászatban történő alkalmazáshoz van egy utasítás a gyógyszer hígításához: adjunk hozzá fiziológiai oldatot vagy injekcióhoz való vizet az anyaghoz - 3 kockát. A rut során a nyulakat a gyógyszer szubkután injekcióival injektálják.Az injekció beadási hely a comb belső része. Az adagot minden állatnál kiszámítják - 50-60 NE. Ez serkenti a szexuális vágy kialakulását mindkét nemben, a nők termékenységének növekedését és hím nyúlban az aktív spermatermelést.

follymag nyulak számára

Ellenjavallatok és mellékhatások

A "Follimag" állatgyógyászati ​​készítmény ártalmatlan a nyulakra és az emberekre, a húskészítmények korlátozás nélkül fogyaszthatók. Szüntesse meg a gyógyszer alkalmazását, ha pehely és üledék vannak a buborék alján. Ezenkívül ne fecskendezze be az anyagot:

  • gyengült állatok (betegség után, rövid szünetekkel a nyulak tenyésztése között);
  • kicsi, nem szexuálisan érett egyének;
  • fertőző eredetű betegségekben.

Manapság a Follimag használatakor nem fedeztek fel negatív hatást, és a túladagolásról sem állnak rendelkezésre adatok. Szükséges követelmények - tartsa be az ajánlott adagokat, tartsa be az injekciók közötti intervallumot. Ha anafilaxiás sokk hirtelen jelentkezik, akkor az állatnak sürgősen adrenalin-oldatot (0,1% oldat) kell beadnia szubkután, 3-5 milliliter sebességgel, 1 kilogrammonként.

follymag nyulak számára

A tárolás feltételei

A fel nem nyitott gyógyszert csak sötét és száraz helyen szabad tárolni. A hőmérsékletet ellenőrizni kell a gyógyszer tárolásának helyén. Az értékek nem haladhatják meg a 12 Celsius fokot. A hígított gyógyszert legfeljebb 10 órán keresztül a hűtőszekrény felső polcon kell tartani. Ha a követelmények teljesülnek, a zárt palackot 2 évig tárolják.

Az analógok

Az állatgyógyszertárak a Follimag hatásához hasonló helyettesítőket kínálnak:

  1. „Szurfagon”.
  2. Fertagil.
  3. "Magestrofan".
  4. "Estrofan".

Ennek a gyógyszernek a liofilizátumát (szárított anyagot) fel kell oldani, és fel kell használni az utasításokban előírt szabályok szerint. A fel nem használt "Follimag" -et a háztartási hulladékkal együtt lehet ártalmatlanítani.

A szexuális kórokozókat, mint például a nyulak esetében a „Follimag”, nem szabad gondolatlanul felhasználni, hanem az egyedi helyzetet külön kell tanulmányozni. Különleges esetekben állatorvos beavatkozása szükséges. Néha a betegség, az állatok fáradtsága vagy más súlyos okok miatt a nyulak megtagadhatják a párolást. A nem megfelelő cselekedetek az állat halálához vezethetnek.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök