Az Albena összetétele és használati útmutató kecskékhez, adagolás és analógok

A kecske ma népszerű a személyes leányvállalatok tulajdonosai és a gazdák körében. Tej, sajt - ezekre a termékekre van kereslet. Azonban veszélyesek lesznek az emberekre, ha bármilyen helmintával megfertőződnek. Az Albena kecskékhez és más háziállatokhoz történő felhasználása kiküszöböli ezt a problémát. A gyógyszert széles körben használják az állatgyógyászatban, nagy hatékonyságú és képes különféle típusú paraziták elleni küzdelemre.

Az állatgyógyászati ​​készítmény összetétele és felszabadulásának formája

Az Alben egy új generációs széles spektrumú antihelmintikus gyógyszer. Fő alkotóeleme az albendazol, 20% koncentrációban. Kapható granulált és tablettázott formában. Alkalmas egyéni és csoportos felhasználásra kecske, juh, szarvasmarha kezelésére. A háziállatok jól tolerálják.

A granulátumot 0,5 és 1,0 kg-os csomagolásban laminált papírzacskókba vagy polimer kannákba csomagolják. A tablettákat 25 darabból, fóliás buborékfólián, kartondobozba helyezve, vagy 100 darab polimer dobozban kínálják a fogyasztóknak. Minden tabletta 0,36 g hatóanyagot tartalmaz.

Az ajánlott adagot feltüntető részletes használati utasítások megtalálhatók a gyógyszer minden egyes csomagolásában.

Felhasználási javallatok

A férgekkel fertőzött kecske letargikus lesz, lefogy, ha kezeletlen marad, meghalhat. Piszkos víz ivással képesek fertőzni a legelőn, más állatoktól.

Az "Alben" széles és összetett hatásspektrummal enyhíti a felnőtt állatokat a parazitáktól és a féregtojásoktól. Az eszköz aktív:

  1. A nematódák nagyszámú keresztezett féreg, amelyek emésztőrendszerben élnek. Például trichostrongylidosis, hemonhozoma, bunostomosis és egyéb típusú helminthias inváziók esetén.
  2. A tüdőben élő nematódák (protostongyhózisos betegség).
  3. Trematodes - laposférgek, más néven flukes (pl. Fascioliasis vagy dicroceliosis jelenléte).
  4. Cestodes - szalagférgek (vereség moniesiasis és más típusú cestodes által).

alben kecskékhez

A gyógyszert az állatorvosval folytatott előzetes konzultációt követően alkalmazzák. Egy kecskében helmint jelenlétében minden állatot kezelnek. Az Alben alacsony toxicitású, profilaktikus célokra használják. Kiválóan alkalmas állatok vegyes helmintikus fertőzésére.

Az Alben használata kecskékben

A gyógyszerrel kapcsolatos használati utasítás részletes ajánlásokat tartalmaz. Az adagolás az állat súlyától és a férgek típusától függ. Kecskéknél 1 tablettát kell felhasználni 68-70 kilogrammonként.A tüdő fonálférgek, trematode-ok és cestodok legyőzésével 1 tablettát vesznek 44-45 kilogrammonként.

A tablettákat úgy lehet beadni, hogy azokat egészben a nyelv gyökerére helyezik, vagy kevés vízben feloldva és az állat szájába öntve. Ha nem sok állat van, akkor célszerű tű nélkül használni fecskendőt, amely előzőleg feloldotta az ágenst. Ha nagyszámú állatot dolgoz fel, és a granulátumkészítményt az "Alben" összekeverhető kedvenc ételével.

A gyógyszer használata közben nem szabad enni és dohányozni. Használat után alaposan mosson kezet. Az állatok gondozása, a fogva tartásuk szisztematikus tisztítása csökkenti a fertőzés kockázatát.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
Fontos: a gyógyszer szedése elõtt nem kell böjtöt követnie és hashajtókat használni.

Féregállatos állatokat negyedévente javasolunk. A gyerekeknek anthelmintikus gyógyszereket kapnak 3 hónapos kortól.

alben kecskékhez

Van-e ellenjavallatok és mellékhatások?

A gyógyszernek nagyon kevés ellenjavallata van. A 4. veszélyességi osztályba tartozik, és nem lehet mérgező. A következő esetekben nem szabad megadni:

  • egyéni intoleranciával;
  • a terhesség első harmadában;
  • disztrófiával és az állatok gyengülésével.

A gyógyszer első használatakor azt egy vagy egy kis állatcsoportra kell tesztelni. Az intolerancia láz, letargia és hasmenés formájában nyilvánulhat meg. Nincs információ a gyógyszer túladagolásáról, ám az állatorvosok utasításainak vagy ajánlásainak megfelelően kell használni.

kecske és gyermek

A gyógyszer használata után a tejet 4 napig nem szabad enni. Az állatállomány leölését legkorábban az Albena használatát követő 2 héten kell elvégezni.

A tárolás feltételei

Tárolja a gyógyszert az eredeti csomagolásában, élelmezéstől és takarmánytól távol. Ne tegye ki napfénynek. Válasszon olyan helyet, amely gyermekektől és háziállatoktól nem elérhető, normál páratartalommal. A felhasználási idő legfeljebb 3 év a gyártás időpontjától.

Meglévő analógok

Az albendazol összetétele szinte azonos.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök