A Natasha burgonyafajta leírása, jellemzői és termése

A Burgonya Nataša egy nagyon változatos és ígéretes fajta. Más fajtákkal összehasonlítva nemrégiben tenyésztették, de ez nem akadályozta meg, hogy gyorsan váljon a nyári lakosok és a kertészek kedvencévé. Minden évben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kultúra leírásának tanulmányozása lehetővé teszi annak előnyeinek ellenőrzését.

Többet a fajtáról

A burgonyabokrok nem nőnek túl magasra. Egy függőleges közbenső típusúak. A nagy levelek enyhén hullámosak. A felsők világos vagy sötétzöld színűek. A fehéres virágok észrevehető kékességet kapnak, élénk sárga pelyhekkel.

burgonya Natasha

A fajtaburgonya közepes méretű, ovális. A gumók gyökere sima, egyenletes bőrrel borítva. Ritka esetekben ügyetlenség fordul elő. A halványsárga burgonya bőrét szinte láthatatlan szemmel borítják.

Az egyik gyümölcs súlya 95-140 g lehet. A darabolás helyén egyenletes, sötét sárga színű lágy pép látható. A Natasha burgonyát magas keményítőtartalmuk miatt értékelik. Általában a százalékos arány 11–13,6%.

a nyári lakosok kedvence

Növekvő

Az a hely, amelyen a Natasha burgonyafajtát ültetik, ősszel készül. A földet mélyen ásják, ásványi és szerves műtrágyákkal telítik. A szerves anyagot a következő módon alkalmazzák:

 • homokos talaj - tőzeg, rothadt trágya és agyag (mindegyik 10 kg);
 • agyag talaj - 10 kg tőzeg (humusz);
 • tőzeges talaj - homok, agyag, rothadt trágya (minden egyes anyagból 1 vödör).

homokos talaj

Ha nincs humusz, akkor azt madár ürülék váltja fel. Hígítson fel 200 g-ot meleg vízben és öntözzük meg a földet. A fenti lépésektől függetlenül 200 g fahamu, 20 g szuperfoszfát és 10 g kálium-műtrágya kötelező. 1 m savas talaj, ahol a burgonya ültetésre kerül, 200 g mészet olt.

Tavasszal a burgonya földet ismét feltárják. A gyomokat eltávolítják. Burgonyafajta ültetésekor 5 evőkanál fahamu és 400 g humusz kerül a lyukba. Földre meghintjük, hogy ne égesse el a gyökereket.

rohadt trágya

Leszállás

Ezt a korai növények ültetésének alapelveivel összhangban végzik. A gumókat a tél végén hozták ki a raktárból, hogy akklimatizálódjanak. Szükség esetén ki vannak rendezve. A károsodás nélküli, közepes méretű gumók csírázásnak vannak kitéve.

A burgonyafajták gyors és hatékony csírázásához elegendő megvilágítást kell tartani. A hajtások megjelenése után a burgonyát növekedési stimulánsokkal kezelik.Lehet Hercules vagy bármilyen más, speciális üzletből vásárolt termék. A burgonyaültetési anyag megőrzése érdekében azt egy másik gyógyszerrel - "Prestige" permetezzük.

gyom

Általános kirakodási szabályok

A zöldségek hatékony ültetése érdekében az egyszerű szabályokat kell betartani:

 1. Egy kis földterületen lapátot használnak, nagyokon burgonyaültetőt. Az első esetben egy közönséges bajonett lapát alkalmazható, amelyből könnyű lyukakat készíteni.
 2. Nem kell temetnie a burgonyagumókat, mivel ez kényelmetlenséget okoz az ásás során. Hilling után a gerinc jelenik meg a tetején.
 3. A lyukak közötti távolság - 30–35 cm, a sorok között - legfeljebb 70 cm.

A rés paraméterei biztosítják a talaj egyenletes felmelegedését és a megvilágítást, amelyre a burgonyának szüksége van. A fajta jól növekszik, amit a nagy bokrok bizonyítanak. Ez a távolság megkönnyíti a gyomok eltávolítását és a növény összecsukását. A teljesen elültetett burgonya területét gereblye vagy borona kiegyenlíti.

megfelelő megvilágítás

Ápolási szolgáltatások

A tenyészidőszakban a burgonya kedvezően hasonlít a legtöbb korai fajtához, ellenállva a káros környezeti megnyilvánulásoknak. A modern mezőgazdasági technikák lehetővé teszik, hogy kiváló minőségű burgonyaterületet alakítson ki. A teljes szám a következők:

 1. A hajtások megjelenése előtt a telek megtisztul a gyomnövényektől, megakadályozva, hogy a felszínen földi kéreg alakuljon ki. Egyébként zavarja a levegőztetést, megakadályozva az oxigén hozzáférését a növény gyökereihez.
 2. A palánták késő fagyoktól való védelme érdekében a burgonya tetejét első alkalommal megölik. A csírákat a talajjal teljesen lefedik, megakadályozzák a gyomnövényeket és megtartják a talaj nedvességtartalmát.
 3. Ha ősszel a talaj műtrágyákkal dúsul, és a burgonya ültetése során további mennyiséget vezetnek be, akkor a növekedési és fejlődési időszakban csak két további szórás kerül költségekre. Az egyik lombos.
 4. A burgonyafajta gondozási tevékenysége, beleértve az öntözést, hozzájárul a gumók teljes képződéséhez. Ebben a tekintetben óvatosan kell eljárni, mivel a túl sok nedvesség miatt a növény a rothadást okozza. Az öntözéssel kapcsolatos kérdéseket gondosan kezelik.

 műtrágyákkal dúsítva

A termesztési és gondozási szabályok betartása ellenére rendszeresen meg kell vizsgálni a burgonya tetejét. Számos tényező hozzájárulhat a kártevők támadásához és a burgonya betegségének kialakulásához. Ha a betegség első jeleit észlelték, számos védőintézkedést kell tenni. Ide tartozik a növények rovarirtó és fungicid készítményekkel történő kezelése.

Előnyök és hátrányok

A burgonyafajtát nem használják olyan széles körben, mint mások, mivel nemrégiben regisztrálták az ország nyilvántartásában. A fajta leírása jelentős számú előnyt mutat. Burgonya ültetésével az agronómus a következőket kapja:

vizsgálja meg a tetejét

 • a gyökérnövények forgalomképessége 70-95% között;
 • sok gumó egy bokorban;
 • korai hozam;
 • magas hozam%;
 • kifogástalan pépíz;
 • a gumók minőségének megőrzése a hosszú távú tárolás során.

Tárolás közben a burgonya tömegének 5-7% -a romlik a teljes növényből. Ennek a fajtának a gyümölcse kiváló ízű és kifogástalan megjelenésű. A fajta nem rendelkezik kifejezett hátrányokkal, amelyekre oda kell figyelni. Ezenkívül forrás vagy sütés közben sem veszíti el az alakját.

figyelj

Kártevők és betegségek

A zöldség tulajdonságai az immunrendszer magas védő tulajdonságait jelzik. Ez a burgonya immunitássá teszi a kártevőket. A zöldség számos betegséggel szemben rezisztens, beleértve a burgonya rákot, az Y-vírust, a rizoktóniát, a gumó rothadását és az arany ciszta fonálférgeket. Ezt a tulajdonságot az immunrendszer védő tulajdonságai biztosítják.

immunrendszer

Betakarítás és tárolás

A tapasztalt kertészek a gyökérnövények kiásása előtt vágják le a tetejét, hogy megakadályozzák a betegség bejutását a gumókba. Ebben az esetben a burgonya héja durvabbá válik, a hús pedig sűrűbb lesz. Semmilyen esetben ne késleltesse a gumók gyűjtését. A legjobb időszak egy napsütéses nap.

A hosszú téli tárolás előtt a zöldségeket sötét és száraz helyiségben tartják. A burgonyát vetőmag és étel szempontjából válogatják. A Natasha burgonyafajtát egy alagsorban vagy pincében tárolják fa dobozokban vagy nejlonzacskókban. Ha ezek dobozok, akkor azokat burgonya-töltettel töltött halmazokba rakják.

ásni a gyökereket

Kertészek a burgonyafajtáról

Ha a kertészeknek kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy megpróbálnak-e különféle német válogatást telepíteni a helyükre, érdemes felkeresni a tapasztalt nyári lakosokat. Általában a Natasha burgonyával kapcsolatos vélemények csak pozitívak.

Nagyon sok gumót előállító zöldség sütéshez, főzéshez, pároláshoz és sütéshez alkalmas. Sokat vonzza a répája színe és a gazdag burgonyaaroma.

Az éves ültetés semmilyen módon nem befolyásolja a gumók termését. Az egyetlen, hogy meg kell változtatni a leszállási helyet. A palánták gyorsan kihajtanak, így hamarosan enni lehet friss új burgonyát. Ahhoz, hogy a betakarítás mindig kellemes legyen a szemnek, be kell tartania az ültetés, az ápolás és a betakarítás szabályait.

Német tenyésztés

Vélemények
 1. Natalia
  5.05.2018 09:32

  Mivel a fajta neve megegyezik a nevemmel, tavaly száz négyzetméterre ültettem. Mit is mondjak? Elégedett vagyok. Más fajtákhoz hasonlóan növekedésfokozót is használok BioGrow, így nem is kételkedtem abban, hogy kiváló aratás. Az íze is tetején van. A burgonyát egész télen tökéletesen tárolták, márciusra azonban ez a fajta megszűnt - megették. 🙂

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök