Hogyan és hogyan lehet a burgonyát megfelelően táplálni a virágzás alatt és előtt?

Annak érdekében, hogy a gumók egyenletesek, nagyok és ízlések alakuljanak ki, a burgonyát időben kell takarmányozni. A műtrágyákat kellő időben kell alkalmazni, az adagolás helyes kiszámításakor. A takarmányozásnak köszönhetően a növény jól fejlődik, ritkán szenved és ellenáll a kedvezőtlen tényezőknek.

A takarmányozás helyes megközelítése

A burgonya szinte az összes hasznos komponenst felszívja a talajból az évszak során. Ezért javasolt a megfelelő megtermékenyítés. Inkább természetesen jobb, ha minden évben megváltoztatja a zöldségfélék ültetési helyét.

Ősszel kezdik műtrágya kijuttatást, miközben ásnak a talajt. Készíthet humusz, egyszerű szuperfoszfát és kálium-szulfát összetételét. Friss trágya megengedett. Télen újracsomagolja és megadja az összes tápanyagot a talajhoz. A műtrágyát a következőktől lehet alkalmazni kettős szuperfoszfát és kálium-szulfát.

Ha a talajra magas a savasság, akkor ősszel ajánlott hozzá dolomitliszt (a felhasználási arány 200 g dolomitliszt 1 négyzetméterenként). Cserélhető fahamuval.

Tavasszal célszerű a műtrágyát közvetlenül az előkészített kútba felhordni, mielőtt a vetőburgonya elhelyezésére kerülne. A humusz, hamu, szuperfoszfát és ammónium-nitrát összetétele ideális.

takarmány burgonya

Ha a burgonyát rendszeresen és helyesen etetik az ültetés után, akkor jó termést érhet el. Növekszik a kiváló ízű és jótékony tulajdonságokkal rendelkező közepes és nagy gumók száma.

Ha gyenge a felsők növekedése, akkor használhatja a karbamid összetételét, a "Solution" gyógyszert és a mullein-t. Az összes alkatrészt vízzel megtöltjük. Ha a virágzási időszak késik, a fahamu és a kálium-szulfát összetétele segít.

termékenyít

Különleges kedvezmények a zöldségfélékre

A burgonya fejlődésének bármely szakaszában nitrogénre, mangánra, foszforra, káliumra és más nyomelemekre van szükség. Használható komplex ásványi műtrágyák vagy egykomponensű készítmények, amelyek felváltva lehetnek ökológiai öntettel. Népszerűek a ló- vagy tehéntrágya, a madár-ürülékek, a fűfélék infúziója.

A további megtermékenyítés növeli a gomba- és vírusfertőzésekkel szembeni ellenállást. A talajban lévő elegendő mennyiségű nyomelemek meghatározzák a gumóban lévő keményítő mennyiségét és a betakarított növény tárolási idejét.

zöldség növények

A burgonya gyengén és lassan asszimilálja a talajba bejutott tápanyagokat.Ezért a műtrágyákat nagy mennyiségben kell fogyasztani, hogy legalább egy rész bekerüljön a növénybe. Hatékonyabb a lombozat etetése.

Trágyázás a gyökérnél

A fejlődés bizonyos szakaszaiban a zöldségnövény további nyomelemeket igényel. A bokrok megjelenése segíthet meghatározni, hogy mire kell táplálni a burgonyát. A műtrágyát a gyökérnél alkalmazzák az első hajtások megjelenésének szakaszában, majd a rügyképződés időszakában és az aktív virágzás során.

lassan megtanulja

A talaj felszíni megtermékenyítése, ahol a burgonya nő, nem javasolt. Annak érdekében, hogy az összes szükséges elem elérje a gyökeret, a műtrágyát a talaj mélyebb rétegeibe kell ágyazni. A tapasztalt termelők az alábbiak szerint végezik a gyökér takarmányozást. Egy csapot vezetünk a folyosóra 25 cm mélységre, és a kapott depresszióba folyékony tápanyag-összetételt vezetünk be. Ezeket egyenletesen osztják el a következő három gyökér között anélkül, hogy égést okoznának.

Első etetés

Amint megjelennek az első hajtások, javasolt a műtrágya kijuttatása. Időben javasolták az ásványi műtrágyázás bevezetését a növény növekedésével és fejlődésével kapcsolatos problémák megelőzése érdekében. Készíthet kompozíciót tehéntrágyából és karbamidból. Ezeket az összetevőket egy vödör vízzel öntjük.

tápanyagok

Második etetés

A második megtermékenyítés során csökkentenie kell a nitrogén mennyiségét úgy, hogy a növény föld alatti része erősséget nyerjen, nem pedig a lombozatot. Ebben az időszakban a növénynek leginkább káliumra és foszforra van szüksége. Készíthet kompozíciót kálium-szulfátból, hamuból és szuperfoszfátból.

Számos oka van annak, hogy a burgonya nem fejlõdik jól. Az állapot külső jelekkel határozható meg:

burgonya nő

  • Ha a levelek halvány színűek, szabálytalan alakúak, és a tetejük sárgássá válnak, ez nitrogénhiányra utalhat.
  • A bór hiánya ahhoz vezet, hogy a bokrok kisméretűek, míg a lombozat sűrű. A leveleken foltok találhatók, a gumók kicsi formájúak, kellemetlen utóízzel.
  • A magnézium hiánya csökkenti a gumók keményítő mennyiségét. A levelek sárgássá válnak, alul hullámosodnak.
  • Ha a levelek mozaikszerűek, halványzöld foltokkal, mangánhiányt lehet gyanítani. A termelékenység csökken, és az immunitás romlik.
  • A kalcium éhezését a levelek rózsaszínű színe, hulláma, szárítása és lassú növekedése bizonyítja.
  • A káliumhiány a levelek sötétzöld színével jelentkezik, foltokkal. A bokrok nem nőnek, és a virágzási időszak késő.

a felsők sárga színűvé váltak

Harmadik etetés

A burgonya utolsó etetését legkésőbb három héttel a betakarítás megkezdése előtt végzik el. A szuszpenzió és a szuperfoszfát összetétele megfelelő.

harmadik etetés

Etetés élesztővel

Ha felmerül a kérdés, hogy milyen műtrágyával táplálhatja a burgonyát, akkor magabiztosan felhívhatja a figyelmet az élesztő jótékony tulajdonságaira. Sok magnéziumot, cinket, bórt és vasat tartalmaznak.

Az élesztőkészítmények használata felgyorsítja a már bevezetett szerves anyagok mineralizációs folyamatát, növeli az immunitást és serkenti a gyökérzet növekedését, megakadályozza a kórokozók szaporodását és megteremti a feltételeket a talajban található jótékony baktériumok aktív aktivitásához.

élesztő táplálás

Az élesztő-infúziók bevezetését számos ajánlás alapján kell végrehajtani:

  • a talajt fel kell melegíteni, hogy minden jótékony tulajdonság nyilvánvalóvá váljon;
  • nem ajánlott ilyen műtrágya használata túl gyakran;
  • az elkészített készítmény hosszú ideig nem tárolható.

feltétlenül felmelegszik

A következő recept szerint elkészített összetétel hatékonynak tekinthető. 10 g száraz élesztőt és 50 g granulált cukrot feloldunk egy vödör vízben. Hagyja a készítményt infúzióval három órán keresztül. Használat előtt a kész oldatot vízzel 1: 3 arányban hígítják.

Friss élesztő használható. Meleg vízben 1: 5 arányban oldjuk. Használat előtt a műtrágyát vízzel 1:10 arányban hígítják.

készített kompozíció

Lomó megtermékenyítése

levél- burgonya feldolgozás hasznos, de ezeket helyesen kell elvégezni. A burgonyalevelek sűrű héjúak, tehát ha nem megfelelő permetezés, akkor a tápanyagok rosszul oszlanak el és szívódnak fel. Annak érdekében, hogy ez a héj ne zavarja a műtrágyák bejutását, speciális felületaktív anyagokat (felületaktív anyagokat) használnak.

Permetezhet csalán, réz-szulfát, mangán, nitrogén alapú vegyületek infúziójával. Mindezek a komponensek növelik a betegségekkel szembeni ellenállást, elriasztják a kártevőket és növelik a betakarított gumók eltarthatóságát.

sűrű héj

Az első permetezéshez, amikor megjelennek az első zöld levelek, karbamid-oldat használható. Nagyon sok nitrogént tartalmaz, amely hozzájárul a növény gyors és egészséges növekedéséhez. Hígítsa fel a karbamidot és a bórsavat egy vödör vízben.

A tenyészidőszak során hasznos a bokrokat huminsav oldatokkal kezelni. Elegendő 2 g készítményt feloldani egy vödör vízben.

A gumók ízletességének javítása érdekében az utolsó szakaszban a lombozat foszforral történő feldolgozását végzik. 100 g szuperfoszfátot feloldhat egy vödör vízben.

karbamid-oldat

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök