Rajzok házak készítéséhez saját kezűleg, liba- és kacsaházhoz, tollmintával

Ha el akarja kezdeni a baromfi tartását és tenyésztését, akkor vigyáznia kell egy ház felépítésére és felszerelésére libák és kacsák számára. Egész évben a baromfi házban fognak élni, tehát jó minőségűnek kell lennie. Fontolja meg, hogyan és milyen anyagokból építhet házat, milyen eszközökhöz van ehhez szüksége, és hogyan lehet felszerelni egy szobát a téli madarak tartására.

Szerkezeti jellemzők

Bármely baromfiháznak, függetlenül az épülettől, tágasnak, melegnek, száraznak és könnyűnek kell lennie. Az első szakaszban ki kell számolnia a helyiségek területét a jövőbeli állatállomány száma alapján. 1 négyzetméteren m. legfeljebb három, átlagos testtömegű fajtájú madár lehet. Lehetetlen a libák vagy kacsák elhelyezése zárt térben számukra, a zsúfolt tartalom betegségekhez vezet.

A baromfiháznak elegendő felületű ablakokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy megvilágítsák, a téli világításhoz olyan lámpákat kell felszerelni, amelyeket este és reggel be kell kapcsolni. Üllőket, etetőket és ivókat telepíteni kell a házba. Szereljen fel egy szellőztető rendszert.

Szakértői vélemény
Zarechny Maxim Valerievich
Agronómus 12 éves tapasztalattal. A legjobb házszakértő.
A baromfiház mellett el kell helyeznie egy tollat ​​a madár sétálására. Mérete legalább kétszer nagyobb legyen, mint a kiskacsa vagy az inas. A karéjat hálóval kell lekeríteni, és tegyen egy edényt vízzel a fürdéshez.

Rajzok és tervek

A rajz a baromfiház méretétől függ. Meg kell határozni az ajtók, ablakok elhelyezkedését, méretét, a falak, a tetők magasságát. Akkor ki kell választania, hogy milyen anyagból készül a falak, a padló, a mennyezet, a tető. A libák és kacsák nyári tartására házból faházat építhet, egész évben téglából vagy tömbből. Anyagok vásárlásakor körülbelül 20% -os különbözettel kell azokat vennie, hogy elegendő legyen az építéshez.

ház libák és kacsák számára

Milyen eszközökre és anyagokra lesz szükség

Ház felépítéséhez libákhoz és kacsákhoz el kell készíteni az építőanyagokat: tégla, blokkok, táblák, táblák. Vásároljon homokot, kavicsot és cementet az alapozáshoz, tetőfedő anyagot, háló megerősítését. A szerszámokhoz lapátra, fúróra, kalapácsra, darálóra, fűrészre, szögekre, csavarokra van szüksége.

Hogyan készítsünk fészerrel libákat és kacsákat saját kezűleg

Ön is házat építhet libáknak és kacsáknak. Egy kis fészer nem igényel túl sok építési időt és erőfeszítést. Vessen egy pillantást egy könnyű deszka ház felépítésére.

A telek jelölése

A baromfiház helyét a melléképületek közelében kell megválasztani, egy olyan parcellán, amelyen nemcsak ház, hanem karika is szabadon elhelyezhető. Úgy kell elhelyezni, hogy könnyen megközelíthető legyen.

ház libák és kacsák számára

Alapítvány

Az alapzat mélysége a falak terhelésétől, az anyag súlyától függ, amelyből azokat előállítják. A falak megtámasztásához nincs szükség tégla vagy beton alapokra. Az épületet alacsony állványokra vagy cölöpökre teheti. Az acélcsövek állványokhoz használhatók, azokat 35–40 cm-rel el kell mélyíteni és meg kell tölteni cementhabarccsal a megerősítéshez.

Fedje le a padló alatti teret kiterjesztett agyaggal, zúzott kővel vagy más finom anyaggal.

Walls

A falak közepes vastagságú táblákból készülnek. Kívülről tetőfedővel szigetelhetők. Ez nem csak melegíti az épületet, hanem megakadályozza a huzat kialakulását. Az ablakokat és az ajtókat régiként lehet használni, például a lakóövezetben történő cseréje után.

ház libák és kacsák számára

Tető

A kacsaházakon gerendaház vagy tetőcserép készülhet, ha szént vagy egyéb takarmányt szeretne tárolni a tetőtérben. A tetőt ondulinnal, palaval, tetőfedővel borított deszkákkal fedheti le, kerámialapokkal. A lényeg az, hogy a tető nem szivárog, nem engedi át a hideget.

Libaház felszerelés télen

Azokban a régiókban, ahol a tél hideg, a fűtés kérdését meg kell oldani. Meleg szobában a kacsák és a libák jól érzik magukat, a nőstények télen rohannak. A hideg évszakban a ház hőmérséklete nem eshet 10 ° C alá. A fűtéshez 8-10 négyzetméteres infravörös lámpákat (egy kis helyiségben) használhat. m telepítenie kell egy 250 wattos lámpa. Nagy háztartás számára a ház lefűtésének legegyszerűbb módja radiátorokkal vagy fafűtésű kályhákkal.

A hőn kívül a madárnak megvilágítást is igényel. Nem fognak rohanni egy sötét szobában. A nappali óráknak és télen 10-12 órának kell lennie. m. a ház területének 5 wattos világítással kell rendelkeznie. Könnyű kiskacsa vagy kisfiú közelében, a madarak aktívak és termékenyek.

ház libák és kacsák számára

A kacsák és libák télen tartásának előfeltétele a vastag meleg alom jelenléte a padlón. Nélkül a madár megfagyhatna a lába vagy megfázhat. A téli hónapokban az alomrétegnek legalább 15 cm-nek kell lennie, száraz, tiszta szalmából, szénaból, fűrészporból készül. Télen nem változtatják meg; szennyezés után egy vékony új réteget öntenek a tetejére. Fontos elkerülni az alom szennyeződését és túlzott nedvességtartalmát, száraznak kell lennie.

Természetesen még télen is a libák és a kacsák sétálására van szükség, amikor enyhe fagy van. Ezért a sétálóövezetre szalmát, fűrészporot vagy tőzeget kell meghintni. A hálót sűrű anyaggal is blokkolja, hogy megvédje a hideg széltől. A madár csak hóesésben és súlyos fagyokban járhat.

Nem nehéz házat építeni kacsák és libák számára egy magánterületen. Ehhez szükségtelen háztartási helyiséget alakíthat ki, és ha nincs ott, akkor a házat a semmiből építheti. Az építéshez szabványos anyagokra és szerszámokra, valamint az építés egyszerű ismereteire van szüksége. A megfelelően épített baromfiház évekig szolgál majd nagy javítások nélkül. Bármilyen fajta tenyészthet és tenyészthet, nemcsak a kacsák és a libák. Csak helyesen kell kiszámítania a négyzetméterenként az egyének számát.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök