A Racurs gombaölő szer használatára vonatkozó utasítások és a fogyasztás mértéke

Bármely növény termesztésekor a kártevők vagy betegségek megjelenésével kell foglalkozni. Senki sem védett ettől, ezért különféle vegyszereket kell igénybe vennie. Az egyik hatékony gombaölő szer a "Rakurs" gyógyszer.

A "Rakurs" gombaölő szer összetétele és kibocsátási formája

A vegyület két aktív anyagot tartalmaz - a ciprokonazolt és az epoxikonazolt. Kétkomponensű fungicid, szisztémás hatással van a növényekre. A "Rakurs" gyógyszert szuszpenziós koncentrátum formájában állítják elő, amelyet használat előtt folyó vízzel hígítanak.

Előnyök és hátrányok

A Rakurs használatának előnyei a következők:

 1. A kezelés után hosszú távú védőhatás (időtartama kb. 4 hét).
 2. Az oldat nem mérgező az emberekre és a rovarokra.
 3. A védő tulajdonságok szinte azonnal megjelennek a permetezés után.
 4. Alkalmas a gabonafélék és a szójabab fő betegségeinek leküzdésére.
 5. Kompatibilis a legtöbb más gyógyszerrel.
 6. Hosszú eltarthatóság.
 7. A hatóanyagok gyorsan behatolnak a növényi szövetekbe, ennek a tulajdonságnak köszönhetően a gyógyszert nem mossák le még heves és hosszantartó esőzések után sem.

A "Rakurs" készítményben nem találtak jelentős hátrányokat.

a Racurs gombaölő szer

Spektrum és a hatásmechanizmus

A "Rakurs" a következő betegségek kezelésére szolgál:

 • minden típusú rozsda;
 • nettó foltok;
 • anthrac-;
 • cercosporosis;
 • lisztharmat és más gombás betegségek;
 • alternariosis.

A ciproknazol védő és gyógyító hatást gyakorol a növényekre. Hála neki, a vegyi anyag vízben jól oldódik. Gyorsan áthatol a levelekbe (a kezelés után fél órával). Ezután a növény minden részén áthalad.

Az epoxikonazol profilaktikus hatással rendelkezik. Permetezés után gyorsan behatol a növényi szövetekbe a leveleken keresztül, és keveredik más részekbe. Ezen anyag előnyeitől megkülönböztethető az aktivitás mind hideg, mind meleg időben.

gyógyszer palack

Ezenkívül a gyógyszer specifikus polimereket tartalmaz, amelyek hatásuk miatt csepp oldatot biztosítanak, hogy "tapadjanak" a laphoz. A kezelés után az oldat 2 órán belül teljes mértékben behatol a kezelt növények összes szövetébe.

A hatás mértéke és a védőhatás időtartama

A gyógyszer szinte közvetlenül a kezelés után kezd befolyásolni a betegséget. A védő hatás időtartama körülbelül 1 hónap. A kifejezés kissé változhat az éghajlati viszonyok és számos egyéb tényező miatt.

traktor területén

Fogyasztási intézkedések a különféle kártevők és betegségek ellen

Feldolgozott növényBetegségDrogfogyasztás (l / 1 ha)
Tavaszi és téli búzaLisztharmat, minden típusú rozsda, folt, septoria, pyrenophorosis0,2-0,3
ÁrpaLisztharmat, rozsda, háló és sötétbarna foltok, szintén a rhynchosporia esetében használt vegyi anyag0,2-0,3
Téli rozsMindenféle lisztharmat, barna és szár rozsda, rhynchosporium0,3-0,4
SzójaCercosporosis, Alternaria, Septoria, antracnózisra is hatásos0,2

búza ellenőrzése

A munkakeverék elkészítése

1 hektárra 200 liter oldat szükséges. Repülési feldolgozáshoz - 50 liter hektáronként. A spray-oldat készítése szakaszosan történik. Először alaposan rázza meg a szuszpenziós tartályt. Ezután a szükséges mennyiségű oldatot öntsük a tartályba, és a víz felét öntsük. Alaposan keverjük össze, és öntsük bele a többi vizet.

A feldolgozás során az optimális léghőmérséklet +17 és +20 fok között van. Ajánlott az eljárást 2 órával a csapadék kezdete előtt elvégezni.

Használati útmutató

Az oldatot az elkészítése után azonnal fel kell használni. A permetezést száraz és nyugodt napnyugta után ajánljuk. Vagy kora reggel, mielőtt a nap felkelött.

teszt alkalmazás

A permetezést megelőző intézkedésként a tenyészidőszak kezdete előtt hajtják végre. Vagy bármikor, a betegség első jeleként. Szezononként csak két kezelés megengedett.

Óvintézkedések

Ajánlott permetezni szél nélküli napon, hogy a szél ne permetezze az oldatot minden irányba. Szoros, zárt ruházatot kell viselni, hogy az oldat ne kerüljön a bőrre vagy a nyálkahártyára. Nem lesz felesleges maszkot és szemüveget feltenni, hogy az oldat ne kerüljön a szájába és a szemébe.

Ha az oldat a szembe kerül, sürgősen bő folyóvízzel mossuk le. Az is legjobb, ha utána orvoshoz fordul. Ha az oldat nyitott bőrfelületre kerül, bő szappannal és vízzel mossuk le.

jelmez és maszk

Elsősegély a mérgezéshez

Ha az eljárás után olyan tünetek, mint fejfájás, hányinger, szédülés vagy egyéb jelek jelentkeznek, sürgős intézkedéseket kell tenni. Mindenekelőtt orvoshoz kell hívni. Ön is inni aktív szenet.

Toxicitási fok

A vegyi anyag közepesen mérgező, ezért az eljárás előtt zárt ruházatot, maszkot és védőszemüveget kell viselni. A készítmény nem mérgező a rovarokra. Tilos azonban nyílt víztest közelében használni.

Kompatibilitás

A vegyi anyag kompatibilis a legtöbb más gyógyszerrel, kivéve azokat, amelyek erősen lúgos vagy erősen savasak. Mielőtt több terméket egyszerre használna, ellenőrizze azok kompatibilitását. Ennek érdekében a területet kevés anyaggal kezelik. Ha a növények nem haltak meg, akkor megkezdheti az egész mező művelését.

a terület ellenőrzése

Tárolási feltételek

A Rakurs vegyszert jól szellőző, sötét helyiségben, napfénytől és élelmiszerektől távol tárolja. Az oldat tárolására szolgáló helyiség optimális hőmérséklete -30 és +35 fok között legyen. Ha a feldolgozás után hígított folyadék maradt, tilos azt tárolni. Olyan helynek kell lennie, ahol az állatok és a gyermekek nem férhetnek hozzá. Az eltarthatóság 3 év.

Gombaölő analógok

Az analógok közé tartozik a Rakurs SK, a Balerina, a Bublon Gold, a Borey, a Borey Neo és a Flint VSK.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök