Útmutatások a Volnik gyomirtó szer használatához, fogyasztási arányok és analógok

A folyamatos hatású "Volnik" rendkívül hatékony gyomirtó szer a különféle évelő és egyéves gyomnövények leküzdésére szolgál. Használható mezőkben, víztesttel, erdőkkel, szénafüzetekkel szomszédos területeken. A környezeti szempontból biztonságos, az emberekre nézve jelentett, 4. veszélyosztályba tartozik, amelyet a területek légi permetezéséhez jóváhagytak. Alkalmas talaj tisztítására.

A "Volnik" gyomirtó összetétele, kibocsátási formája és célja

A Volnik herbicid fő hatóanyaga a glifozát. A gyógyszer különféle méretű tartályokban vizes oldat formájában kapható. A "Volnik" a foszfor-organikus vegyületek osztályába tartozik. Desiccant.

A "Volnik" nem szelektív herbicidekhez való tartozása meghatározza annak fő célját. A gyógyszert víztesttel és erdőültetvényekkel szomszédos területeken lehet használni, anélkül, hogy a környezetre és a vízi élővilágra káros lenne.

A "Volnik Super" hatékonyan megtisztítja a parlagonya, a mezőket és a legelőket az egyéves és évelő gyomoktól. Gyorsan bomlik, alacsony illékonyságú, a mezõgazdasági munkákat már 4 nappal a területek herbiciddel történõ kezelése után végzik.

Gyakran megsemmisítik a gyomokat szőlőben és gyümölcsösben, és megakadályozzák a túlnövekedés és a cserjés gyomok kialakulását.

gyomirtó farkas

Hogyan működik a gyógyszer?

A vegyi anyag hatása a kezelt növények levelein kezdődik, a hatóanyag gyorsan behatol a szárakba, majd a növények gyökerébe, megszakítva az anyagcserét, blokkolja a fotoszintézis folyamatát. A gyomnövény levéllemeze sárgássá válik, és barna foltokkal borítja. A növények teljes halálát a permetezés után 2–3 héttel észleljük.

A kezelés akkor ajánlott, ha a növények vegetatív érettsége 5-6 igaz levél.

Évelő növények esetében a permetezést a rügyek és a virágzás szakaszában hajtják végre.

Fő előnyei és hátrányai

A vegyi anyag fő előnyei a következők:

 • A gyógyszer gyors hatása.
 • A kifejezett szag hiánya.
 • Teljesen elpusztítja a gyomokat, valamint a gyökérrendszert.
 • A herbicid ártalmatlansága a tározók és a méhek számára.
 • Használható repülőgépek mezőinek kezelésére.
 • Nem függ a régió időjárási körülményeitől és éghajlatától.
 • Desiccant.
 • Rendkívül hatékony, nincs szükség újrakezelésre.

A csúcstechnológiájú herbicid hátrányai a következők:

 • A gyógyszer magas költsége.
 • A feldolgozást védőfelszereléssel kell végezni.
 • A kemény víz csökkenti a vegyi anyag hatékonyságát.

Megjegyzés: A "Volnik" nem függ az időjárási viszonyoktól, de nem ajánlott a területeket esőben művelni, és a csapadék esése előtt kevesebb mint 3 órával a munka elvégzése az aszály idején is átkerül.

gyomirtó farkas

Fogyasztási ráták

A "Volnik" fogyasztási arányát az előkészítésre vonatkozó utasítások szerint kell meghatározni. A herbicid erősen koncentrált, vízben oldódik. A mezők újrafeldolgozása nem szükséges.

A munkakeverék átlagos fogyasztása 3 liter / négyzetméter a megművelt területre.

Hogyan készíthető el működő megoldás és hogyan használható?

A "Volnik" -et vízben kell feloldani. A gyógyszert közvetlenül felhasználás előtt készítik el. A mennyiséget és a fogyasztás mértékét szigorúan be kell tartani az utasítások szerint, a megművelt területtől és a megsemmisítendő gyomok típusától függően.

Javasoljuk, hogy az oldathoz puha és tiszta vizet használjon. Kemény víz használata esetén az elegyhez ammónium-szulfátot adunk.

Az elkészített keveréket azonnal fel kell használni, kevert formában a gyógyszer gyorsan kilégzi és elveszíti hatékonyságát.

gyomirtó farkas

Óvintézkedések

A "Volnik" az emberekre vonatkozó 4. veszélyességi osztályba tartozik, kevésbé mérgező anyag. A feldolgozás során, miközben dolgozó keveréket használ, kesztyűt, védőöltözetet, sálat és légzőkészüléket kell viselnie. Nem elfogadható, ha a vegyi anyagot a légzőrendszerbe és az emberi bőrbe juttatják.

Ha a méhészet a kezelt terület közelében található, 5 nappal a permetezés előtt figyelmeztetni kell a méhészeket. A vegyszert alacsony illékonyság jellemzi, ezért minimális károkat okoz a közeli területeknek.

A permetezést ajánlott nyugodt időben, csapadék nélkül.

Toxicitási fok

A "Volnik" gyomirtó hatóanyaga alacsony illékonyságú, felhasználás után gyorsan bomlik, biztonságos a környezetre.

Az emberekre kifejtett mérgező hatás alacsony, a vegyi anyag a 4. veszélyességi osztályba tartozik. Nem befolyásolja a méhek és a tározók lakosainak létfontosságú tevékenységét. Bőrrel érintkezve és gőzök belégzésével allergiás reakciókat válthat ki az emberekben.

gyomirtó farkas

Kompatibilitás más növényvédő szerekkel

A kezelés megkezdése előtt el kell végezni egy próbakeverést, ha a herbicid hatásának fokozása vagy bővítése a tervek szerint. A Volnikot szulfonilkarbamidok és dicamba alapú peszticidekkel kombinálják. Nem található ellenállás.

Általánosságban elmondható, hogy a "Volnik" gyomirtó önellátó, nagy hatékonyságot mutat, kijuttatás és más növényvédő szerekkel való keverés nélkül.

gyomirtó farkas

A tárolás feltételei

Márkás csomagolásban a "Volnik" -et egy speciális helyiségben tárolják, amelynek célja a peszticidek tárolása -10 ° C-on +25-ig Legfeljebb 5 évvel a gyártás dátuma után. A vegyszert nem tárolja a munkaoldat állapotában. A gyomirtó szert közvetlenül a feldolgozás előtt össze kell keverni.

Van-e analóg?

A "Volnik" gyomirtó szer a legújabb generáció gyógyszere. A hatóanyag szerint a vegyi anyag analógjai a következők:

 • "Octopus extra";
 • "Arisztokrata szuper";
 • "Tornado 540";
 • Roundup Extra.

A gyomirtó szert Fehéroroszországban gyártják, tanúsítják, Oroszországban engedélyezik.

A mezőgazdasági földterület herbiciddel történő művelése időt takarít meg az agronómusok számára. A gyomnövények károsítják a megművelt növényeket, elszenvedik a talajt, betegségforrást jelentenek, és műtrágyákat és tápanyagokat vesznek fel. A vegyi ipar modern eszközeivel - herbicidekkel - csökkenthető a munkaerőköltségek szintje. A "Volnik" gyógyszer biztonságos összetétele minimálisra csökkenti a peszticidek természetre gyakorolt ​​káros hatását.

polip herbicid extra

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök