A herbicidbomba használati útmutatója és hatásmechanizmusa

A "Bomba" széles spektrumú gyomirtó szer célja a különösen ellenálló gyomok, például a kocsabogár, a mezei gyomor, a bogáncs és a kitartó ágynemű megsemmisítése. A gyógyszer egyedi formuláját Oroszországban fejlesztették ki, amelynek fő hatóanyaga a metil-tribenuron és a florasulam. A háztartási növényvédő szer nem cserélhető és hatékony a gyomnövények elleni küzdelemben a gabonafélékkel borított területeken.

A pénzeszközök összetétele és felszabadításának formája

A háztartási gyógyszert az eredeti bináris csomagolásban, vízben diszpergálható granulátum formájában állítják elő, amelyet felhasználás előtt össze kell keverni és fel kell oldani. Két fő hatóanyag létezik - a tribenuron-metil és a florasulam.

gyomirtó bomba

A herbicid mechanizmusa és hatásspektruma

A "bomba" szelektív spektrumú peszticidekre vonatkozik. Elsősorban a növény zöld részén működik, megzavarja az anyagcserét és a fehérje szintézist a szervezetben, csak a kikelés utáni időszakban alkalmazza.

A termék legnagyobb hatékonyságát a kétszikű gyomok, a bogáncs, a kitartó ágynemű elleni küzdelemben sikerült elérni. Mindenféle vetésforgóban alkalmazható.

Ütési sebesség és tünetek

A permetezés után néhány órán belül a méreg teljes mértékben behatol a növénybe, megzavarva az anyagcserét és megállítva a gyomnövényzet növekedését. A levéllemezeket fehér-barna foltok borítják, vékonyabbak lesznek, a növekedési pont elhal. 2-3 hét után a gyom elpusztul.

A feldolgozás maximális hatásának elérése érdekében be kell tartani az utasításokat és a munkaoldat keverésére vonatkozó szabályokat. Magas páratartalom vagy tartós aszály, éjszakai fagyok esetén a gyógyszer hatása lelassul. Optimális környezeti hőmérséklet a permetezés idején - +10-től +25-ig TÓL TŐL.

gyomirtó bomba

Az ellenállás kialakulásának lehetősége

A "Bomba" gyomirtó szerrel szembeni ellenállást rendkívül ritkán figyelték meg. Az egyedi bináris formula minimálisra csökkenti a gyomok megszokásának valószínűségét. A tribenuron-metil és a florasulam különböző kémiai osztályokba tartozik.

A különféle növények fogyasztási aránya

A gyógyszer mennyiségét a herbicidre vonatkozó utasításoknak megfelelően határozzák meg, és ez a felszámolt növények vegetációjának típusától és fázisától függ. Ha a gyomok túlnöveltek, a szántóföld erősen gyomlik, vagy évelő gyomok uralkodnak a termesztett növények növényein, akkor a "bomba" koncentrációja növekszik.

A herbicid hatás fokozása céljából az Adyu felületaktív anyagot adják a munkakeverékhez. Ezt a technikát a bogáncs, kitartó ágynemű elleni küzdelemben használják. A gyógyszer átlagos fogyasztási aránya 25 gramm hektáronként.

A "bomba" megengedett, és gyakran használják a mezők és mezőgazdasági ültetvények légi permetezésére.

gyomirtó bomba

Hogyan lehet megfelelően elkészíteni egy működő keveréket és hogyan alkalmazzuk?

A gyógyszert közvetlenül használat előtt gyúrják. Az egyszerűség kedvéért ajánlott törzsoldatot létrehozni. A peszticid oldat tartályát félig feltöltik szobahőmérsékleten lévő tiszta vízzel, az anyalúgot beleöntik és alaposan összekeverik. Ezenkívül a vízmennyiséget a kívánt szintre növelik.

Fontos! Az "Adyu" felületaktív anyagot adunk a munkaoldathoz a herbicid teljes összekeverése után. Ez elkerüli a habképződést.

A munkakeverék használatának szabályai:

  • Az anyagot a növény zöld részére alkalmazzák.
  • A gyom optimális vegetatív érettsége 3-4 levél.
  • A repülés feldolgozása során a fogyasztás arányát és a gyógyszerkoncentrációkat az utasítások szerint megváltoztatják.
  • Tilos a drogot vízparti területein használni.
  • Kedvezőtlen időjárási körülmények esetén: heves esőzések, fagy, aszály, a kezelést javasoljuk elhalasztani.

A gyógyszer fungiciddel együtt használható. A legtöbb gyomot nem okozza függőség. Használat előtt olvassa el a használati útmutatót.

gyomirtó bomba

Biztonsági intézkedések a droggal való munka során

A "Bomba" gyomirtó szert az emberek veszélyeztetésének 3. osztályába kell sorolni. A gyógyszer rendkívül veszélyes a tározók és a méhek lakosai számára. A permetezés és a munkaoldat felhordása során kesztyűt, védőruhát, kendőt és légzőkészüléket kell viselni. Elfogadhatatlan, hogy a peszticid belépjen a légzőrendszerbe és az emberi bőrre.

Ha a méhészet a feldolgozott terület közelében található, a méhészeket a feldolgozás előtt 5 nappal figyelmeztetni kell.

Ajánlott a mezőket bomba herbiciddel kezelni nyugodt időben.

A kórokozó toxicitásának mértéke

A "Bomba" készítmény mérgező, fontos, hogy a peszticiddel végzett munka során betartsa a biztonsági intézkedéseket. Ha a gyomirtó szer bekerül a víztestbe, akkor nagy a veszélye a halak és más folyami lakosok és növények mérgezésére.

Ha a munkaoldat érintkezésbe kerül a bőrrel vagy a légzőrendszerrel, az ember súlyos allergiás reakciót vagy mérgezést léphet fel.

Nem ajánlott a drogot magán háztartási parcellákon használni.

gyomirtó bomba

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

A házi gyomirtó szer más növényvédő szerekkel történő kombinált felhasználásra is alkalmas, amin-sóval és dikambával kompatibilis. A tapasztalt agronómusok gyakorolják a "Bomba" és a "Ballerina" vagy a "Demeter" herbicid együttes használatát.

Elfogadhatatlan a "Bomba" szerves foszfát-peszticidekkel történő használata.

Hogyan kell tárolni?

A készítményt a növényvédő szerek tárolására szolgáló speciális helyiségben tárolják. A "Bomba" együttes tárolása élelemmel, takarmánnyal, ivóvízzel szigorúan tilos.

Fontos korlátozni azoknak a gyermekeknek és személyeknek a hozzáférését a peszticid-raktárba, akik nem ismerik a peszticid használatának szabályait. A kész oldatot nem szabad hosszú távon tárolni, az elegyet az elkészítés után azonnal felhasználják.

A herbicid eltarthatósági ideje lezárt gyári csomagolásban 3 év. Optimális tárolási hőmérséklet - +15 C - + 18 TÓL TŐL.

gyomirtó bomba

Van-e analóg?

A gyógyszer analógjai a hatóanyagok tekintetében a következők:

  • "Tandem";
  • Msgstr "Status Grand".

A Bomba rendkívül hatékony gyomirtó szer, amely bináris receptúrájának köszönhetően nem vetíti ki a gyomnövényeket. Növényvédő szerekkel való munka során fontos megérteni, hogy a gyógyszer fő célja mezőgazdasági, személyi háztáji gazdálkodás esetén kevésbé mérgező herbicidek használata ajánlott.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök