Útmutatások a Galigan gyomirtó szer használatához, a hatásmechanizmus és a fogyasztás mértéke

A Galigan egy szisztémás gyomirtó szer, amelyet az utasítások szerint az egyszikű (főleg széleslevelű) és egyes gabonafélék elleni küzdelemre használnak. A szelektív hatású gyógyszert a megjelenés előtti és utókezelés során alkalmazzák. A Galiganot hagymák, fokhagyma, napraforgó termesztésére használják. A gyomirtó szernek kettős hatása van a gyomokra: érintkezés és a talaj.

A gyomirtó összetétele és felszabadulásának formája

A Galigan gyomirtó hatóanyagot - oxifluorfént - tartalmaz. A gyógyszert koncentrált emulzió formájában állítják elő. A gyártó az izraeli "Adam Rus" cég. A gyomirtó szert 5,10 literes műanyag kannákban forgalmazzák. Használat előtt a gyógyszert vízzel hígítják az utasításokban megadott arányban.

Hogyan működik a gyógyszer?

A hatóanyag (oxifluorfen) áthatol a leveleken és a gyökereken a gyomokba. Ennek a gyógyszernek gátló aktivitásához napfényre van szüksége. A herbicid a permetezés után 3-4 órán belül kezd hatni: megzavarja a sejtek kémiai folyamatait, megállítja a növény fejlődését és növekedését.

A károsodás első jeleit (klorózis, nekrózis) és a herbicid hatását a 3-4. Napon lehet megfigyelni. A gyomok 1-2 hét alatt teljesen elpusztulnak.

A herbicid előnyei

A Galigan gyógyszer használatának előnyei:

  • érintkezés útján hat a gyomokra, és létrehozza a talaj herbicid szitáját a hosszú távú védelem érdekében;
  • nem követeli meg a vetésforgó korlátozásait;
  • a talaj egyetlen talajmegmunkálására van szükség.

Galigan gyomirtó szer

A különféle növények fogyasztási aránya

A Galigan herbicid szert a következő adagokban alkalmazzák (200-300 l / ha üzemi folyadékárammal):

  1. Hagyma (kivéve a tollakonkénti hagyma kivételével) és fokhagyma esetében: 0,5–1 l / ha.
  2. Napraforgó esetében: 0,8-1 l / ha.

Hogyan készítsünk egy működő keveréket?

A szántóföldi növény permetezésére szolgáló herbicid oldatot vízből és Galigan-ból készítik, amelyet a szükséges mennyiségben vesznek be. A herbicidet a kezelés napján hígítják. A szántóföldi permetezéshez traktor permetezőgép kerül felhasználásra.

A tartályt először tiszta, szennyeződésmentes vízzel 1/3-án töltik meg. Ezután öntsük a tartály egy feltöltésére mért herbicidmennyiséget. Az elegyet keverővel keverjük. A végén a többi vizet hozzáadjuk a tartályhoz, és az oldatot újra keverjük.A permetezőgép újratöltését és a herbicidkeverék elkészítését egy speciális helyen végezzük.

palack keverék

Hogyan lehet helyesen alkalmazni a Galigan gyomirtó szert?

Az elkészített oldatot a mezőre permetezzük, ha nincs csapadék, szél, a levegő hőmérséklete 8-25 Celsius fok. Tilos a gyomirtó szert használni, ha a fő növényt szárazság, fagy, tápanyagok hiánya, betegségek, rovarok károsítják. A feldolgozást nem végezzük reggel és este, amikor a növények harmatosak.

A Galigan-t napraforgó növényeknél használják a fő növény kialakulása előtt. A hagymát és a fokhagymát ültetni lehet ezeknek a zöldségeknek a korai (2-4 levél fázisában) periódusaiban. A gyomirtó szert az aktív növekedés szakaszában lévő gyomok elleni küzdelemre használják (2-8 valódi levél fázisában).

permetezés a gépekből

A felhasználásra vonatkozó biztonsági szabályok

A Galigan peszticiddel történő permetezés helyszíni munkáját védőruhában, maszkban vagy légzőkészülékben, gumicsizmában és kesztyűben javasoljuk. 18 évnél idősebb személyek, akiknek nincs orvosi ellenjavallata, jogosultak a mező feldolgozására. A herbiciddel végzett munka után mossuk le alaposan az arcát és a kezét szappannal és vízzel, öblítsük ki a szájukat szódaoldattal.

gumicsizma

Kábítószer-toxicitás

A Galigan herbicid szer 2 és 3 veszélyességi osztályba tartozik. A gyógyszer nem mérgező az emberekre, állatokra, madarakra, halakra és a hasznos rovarokra. A méhek aktív nyárán nem ajánlott a mező öntözése. A gyógyszert tilos a védett területen használni. Az utasításokban feltüntetett adagokban szereplő herbicid nem mutat fitotoxicitást.

növények megsemmisítése

Kompatibilitás más termékekkel

A Galigan kompatibilis más glifozát- vagy acetoklór-alapú herbicidekkel. Több peszticid együttes használata esetén az adagolás csökken. A Galigan inszekticidekkel és gombaölő szerekkel használható a komplex terepi védelemhez.

Az összes vegyi anyagot együttes használat előtt ellenőrizni kell a fizikai keverhetőség szempontjából.

Hogyan tárolható a gyomirtó szer?

A gyógyszert egy speciálisan peszticidek számára kijelölt raktárban tárolják. A raktárnak meg kell felelnie a rendeleteknek, az egészségügyi és tűzbiztonsági követelményeknek. Maga a gyomirtó szert hígítatlanul, szorosan lezárt és sértetlen eredeti csomagolásban kell tárolni.

zárt csomagolás

Az optimális tárolási hőmérséklet + 5 ... + 20 Celsius fok.

A gyógyszert a lejárati idő előtt, azaz a gyártástól számított 3 éven belül teljes mértékben fel kell használni.

Van-e analóg?

A Galigan gyógyszer analógjai hasonló összetételű és működési elvével rendelkeznek. Például: Cél, Gazda. Ezek szelektív aktivitású szisztémás növényvédő szerek, amelyek megsemmisítik az egyéves és néhány gabonaféléket a fokhagyma, a hagyma és a napraforgó ültetvényeiben.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök