A görögdinnye tenyésztésének leírása és technológiája, az F1 faj jellemzői és termése

Régóta lehet beszélni a görögdinnye érdemeiről, a felnőttek és a gyermekek kedvelik a lédús édes pépét, sokan álmaik szerint egy növényt termesztenek saját parcellájukon, és a melegedés és a fajták bősége lehetővé teszi a termés megszerzését még a dinnyetermesztésre korábban alkalmatlan területeken. A nem túl hosszú nyár körülményei között a legfontosabb az, hogy megválasztjuk a megfelelő anyagot az ültetéshez. A Top Gun görögdinnye az érési sebességet és a kiváló ízvilágot ötvözi, ezért nagyon kedvelt a kertészek körében.

Jellegzetes

A Top Gan a korai érésű fajtákhoz tartozik, 2 hónapon belül érlelődik, a nagy gyümölcsök ropogós, cukros és meglepően ízletes répával, kissé hosszúkás, gazdag zöld színű, kifejezett csíkokkal, átlagos súlya 8-10 kilogramm.

növekvő görögdinnye

Kezelésében szerény és ellenálló a betegségekkel, különösen a fusáriummal, erős gyökerekkel rendelkezik, amelyek méterenként a talajba esnek, és a nagy levelek kiváló terméshozamot biztosítanak. Alkalmas talaj és üvegház megművelésére.

Fő előnyei:

  • kiváló íz, magas hozammal kombinálva;
  • elfogulatlanság;
  • jó biztonság a szállítás során;
  • betegségekkel szembeni ellenálló képesség.

Ezen tulajdonságok kombinációja miatt a Top Gun népszerű lett a kertészek és a gazdák körében, növekvő görögdinnye eladó.

Legjobb pisztoly fajta

Mely régiókban növekszik

Az ágyakban és a dinnyefélékben a Top Gan jól növekszik az orosz déli régiókban, ahol a magokat a talajba ültetik. A középső szalag alkalmas üvegházakban vagy fólia alatt palántákban történő termesztésre. A kis tapasztalatok és a megfelelő gondozás lehetővé teszik a moszkvai régió, a Dél-Urál és még több északi régió lakóinak a saját felnőtt görögdinnye megélését.

Mezőgazdasági titkok a jó terméshez

A leszállási és ápolási technikák ismerete lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezhesse munkája eredményeit.

jó termés

A vetőmag minősége

Mivel a Top Gun hibrid, nincs értelme magvakat gyűjteni belőle. A második generáció elvetett példányai, ha azok megjelennek, jelentősen különböznek egymástól. Ezért görögdinnye magokat kell vásárolnia.

Ha a gyártó a táskán figyelmezteti, hogy a vetőmagokat az ültetés előtt nem szabad tovább feldolgozni, bízzon az utasításokban.

Ha nincs ilyen információ, a magokat egy órán át 50-55 ° C hőmérsékleten melegítik, majd fél órán át merítik kálium-permanganát rózsaszínű oldatába, majd mosás után növekedés-stimulátorral kezelik. Ez biztosítja a korai barátságos hajtásokat és a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.A növények ültetésének talaját előre párolják.

magzati mérések

A talaj összetétele és szerkezete

A felső fegyver, mint bármely görögdinnye, semleges vagy enyhén lúgos könnyű talajt részesít előnyben. A homok, a gyep és a humusz keveréke optimális. Az ilyen talaj nem tartja meg a nedvességet és nagyon lélegző. Ősszel a területet trágyával megtermékenyítheti és mélyre áshatja, vagy a betakarítás után zöld trágyát (borsó, őszi búza, csillagfürt) ültethet be. Ebben az esetben az ágyat kiásják, várva a fiatal hajtásokat. A módszer hasznos elemekkel telíti a talajt és javítja annak szerkezetét. Tavasszal a dinnye alatti területet felborítják.

Hőmérséklet és fényviszonyok

A vetőmagokat vagy a palántákat +10 ° C-ra felmelegített talajba ültetik. A levegő hőmérsékletének +14 ° C felett kell lennie. A kertre a napfényes és jól elvezetött területet választják; ha a palántákat üvegházban ültetik, a nappali órákat további megvilágítás segítségével növelik. A görögdinnye palántáit nyílt terepen fóliával borítják, hogy megvédjék őket a hőmérsékleti szélsőségektől.

bogyó szerkezete

Időben történő öntözés és trágyázás

A görögdinnye rosszul reagál a felesleges nedvességre. A sárgadinnye megöntötte, miután a talaj megszáradt. A virágzás és a petefészek kialakulása során valamivel több öntözést biztosítanak, és a gyümölcsök aktív növekedésének ideje alatt a növényeket egyáltalán nem öntözik. Ha esős idő van, a növényeket fóliával kell befedni, amely megóvja őket a víztől.

A palántákat állandó helyen, nyílt talajon vagy üvegházban adaptálva, kb. 2 héttel az átültetés után, a kerti ágyat megtámadják egy negyedikötvövény-oldattal vagy komplex ásványi műtrágyával a sárgadinnye és a tök számára. A petefészek megjelenése után az ásványi táplálást másodszor is elvégezzük. A sósajt biztosítja a növények gyors növekedését, de feleslege jelentősen rontja a görögdinnye ízét.

Görögdinnye termesztési technológia

A görögdinnye Top Gan meglehetősen szerény, a betakarításhoz szükséges a nap, nincs magas páratartalom és szél.

üveg korsó

Az üvegházban

A növényeknek megfelelő területre és két méteres üvegházmagasságra van szükségük. A palántákat legalább 70-80 centiméter távolságra ültetik, hasonló sorközben. 2 hajtást helyezünk egy lyukba, majd a szempillákat óvatosan tenyésztjük. Ezenkívül egy rácsot építenek, amelyhez növekedésükkel kötik őket, ez helyet takarít meg, és a növények egyenletes megvilágítását biztosítják. Itt rögzítik az érlelő gyümölcsökkel ellátott hálókat. Az üvegházat rendszeresen szellőztetik.

Fontos: Ne felejtsük el az üvegházhatású növények manuális beporzását!

Az érlelő csíkos bogyóknak nem szabad megérinteniük a talajt, az alsó réteg görögdinnyeit egy hordozóra kell fektetni (használhat egy kis tömböt vagy deszkát), és rendszeresen megfordíthatják.

sűrű mezők

A növényeknek szisztematikus gyomlálásra és a talaj meglazítására van szükségük, naphiány esetén kiegészítő világítást kell felszerelni, mivel a görögdinnye cukortartalma a hő és a fény mennyiségétől függ.

Szabadban

A kerti ágyon a görögdinnye tágabb helyzetben van, a lyukak közötti távolság méter legyen, a sorok között pedig 110-120 centiméter. A növényeket gyakran gyomlálják, mert egyáltalán nem tolerálják a gyomnövényeket, lazítanak és védenek a kártevőkkel és betegségekkel szemben népi gyógyszerkészítmények (kálium-permanganát, mosó- vagy kátrányszappan, hagymahéj infúzió) vagy ipari készítmények felhasználásával.

gyümölcs egy vödörben

A görögdinnye intenzív növekedésének megkezdése után az öntözés és a lazítás megáll. - A kerti szerszámokkal nagyon könnyű károsítani a gyümölcsöt. A növényeket szükség esetén esőből és szélsőséges hőmérséklettől fóliával borítják. Ne hagyja hosszú ideig a fóliát - az alatta felhalmozódott kondenzátum károsítja a leszállást. A görögdinnye borsó, paradicsom után jól növekszik, nem ültetik azokat a növényeket, amelyek szeretik a nedvességet (uborka, cukkini, paprika).

Ugyanazon a helyen a görögdinnyét 5-6 évente egyszer nem ültetik.

Az érett görögdinnye különbözik a száraz faroktól, a fényes felülettől és a tompított hangtól, ha megcsapják. Hosszú távú (egy hónapnál hosszabb) tárolás céljából szabadon elrendezhetők a polcokon, nem engedve, hogy egymással érintkezésbe kerüljenek, vagy hálókban lógnak egy hűvös, száraz helyiségben.

gyümölcs show

Top Gan F1 hibrid: leírás és előnyei

A csomagoláson szereplő F1 jelzi, hogy a hibrid megkapta a keresztezett fajta növények legjobb tulajdonságait. A hibridek termelékenyebbek és rezisztensek a betegségekre, ráadásul önbeporzódnak. A hibridek bemutatása és a szállítás képessége az ilyen növények további előnye, gyümölcsük simább és szebb.

A hibrid magok természetesen drágábbak, de a terméshozam és az egyéb javított tulajdonságok meghaladják a költségeket. Az emberek gyakran félnek a hibridjektől, és úgy gondolják, hogy a külsőleg gyönyörű gyümölcs kevésbé ízletes - ez nem mindig igaz, de a választás a vásárló döntése.

Hibrid felső fegyver FAz 1-et megkülönbözteti a kiváló vetőképesség, a megfelelő alakú nagy gyümölcsök, a megnövekedett betegségekkel szembeni ellenálló képesség. Jól szállítható és problémamentesen 2-3 hónapig tárolható.

fajta növény

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök