A Peking Joy görögdinnye fajtájának, fajtáinak és növekedési körülményeinek leírása és jellemzői

Minden kertész álma egy görögdinnye termesztéséről a parcelláján, amelyet vonzó forma, méret, felülmúlhatatlan gyümölcsíz jellemzi, és amely nem igényel sok időt az ültetéshez és az ápoláshoz. Ide tartoznak a Peking Joy görögdinnye. Már létrehozta magát és magas pontszámot kapott jellemzői és fő mutatói számára.

A fajta leírása és jellemzői

A Peking Joy görögdinnye sorozat vezető helyet foglal el a népszerű növényfajták rangsorolásában. A növény közepesen élénk. A bokrokat kerek csíkos bogyók díszítik, erős kéreggel, zöld színű, fekete csíkokkal. A pép vörös színű, szemcsés, kiváló édesség és sok cukor jellemzi. A nagy bogyók súlya legfeljebb 12 kg.

Különböző előnyök:

 • magas hozamok;
 • gyümölcsök univerzális célokra, fokozott ízértékeléssel:
 • a szabadban és az üvegházban történő termesztés lehetősége;
 • a kultúrában rejlő betegségekkel és kártevőkkel szembeni ellenálló képesség;
 • az íz és megőrzés megőrzése nagy távolságokon történő szállítás során;
 • a növény tárolásának időtartama bizonyos feltételek megteremtésekor.

Az egyetlen hátrány a hirtelen hőmérsékleti változások rossz toleranciája.

fajták

A görögdinnye fajta Beijing Joy fajtákra osztható, például:

 1. Finom pekingi öröm. A hajtások attól a pillanattól kezdve, amikor a hajtások megjelennek az érett gyümölcsig, csak 80-90 nap van. Gyümölcsök kör alakban, igazítva, zöld színű, sötét csíkokkal. A rugalmas kéreg alatt vörös-málna színű cukorpép található. A hibrid népszerű magas cukortartalma, rostos sűrűsége és jó hozama miatt.
 2. Paraszt pekingi öröm. Közepesen késő hibrid, a műszaki érési időszak az első hajtások kialakulását követően 95-105 nappal kezdődik. A gyümölcs ovális alakú, csíkos és vastag, erős bőrrel rendelkezik. A vörös pép édes, szemcsés és cukor. Egy bogyó súlya meghaladja a 8 kg-ot. Felhívja a kertészek érdeklődését magas színvonalú, jó terméshozamuk iránt.
 3. Nagy pekingi öröm. A fajta közepesen korai hibridekhez tartozik, amelyek érési ideje 80–85 nap. Kerek gyümölcs, nagy, csíkos. A pép élénkvörös, cukor- és lédús. Egy gyümölcs tömege 6-16 kg lehet. A növény rövid tárolásra alkalmas.
 4. Pekingi gazda öröm.A korai érésű hibridek széles választéka esetén a palánták nyílt talajban vagy üvegházban történő ültetésétől számított érési idő 85-90 nap. Kerek alakú gyümölcsök, zöld kéreggel, fekete csíkokkal. A vörös pép léhőségét, édességét, szemcsézettségét jellemzi, és 12% cukrot tartalmaz. Egy bogyó súlya 5-8 kg. A korai érés, a nagy gyümölcsös és a megnövekedett cukortartalom sikeres kombinációja révén érdemelte a figyelmét.

görögdinnye peking öröm

Milyen feltételek szükségesek a jó növekedéshez és a betakarításhoz

A görögdinnye Beijing Joy hőszerelő, hőálló növény. Ezért kedvező feltételeket kell teremteni neki, hogy a kultúra normálisan fejlődjön és fejlődjön.

Talajminőség

A görögdinnye nagyon szereti a meleget, ezért nem tolerálja a sötétedést, és homokos talajt igényel. A növény szárazságtűrő, érzékeny nitrogént, foszfort és káliumot tartalmazó műtrágyákra. Nem ajánlott görögdinnye felállítása éjszakai árnyék és tök után.

A fuzárium és más veszélyes kórokozók talajban történő felhalmozódásának elkerülése érdekében be kell tartania a vetésforgót, és 7-8 év után ugyanabban a helyen kell felállnia.

Öntözési gyakoriság

A jó minőségű és mennyiségi termés megszerzésének kulcsa az öntözési előírások betartása. Az öntözéshez használjon meleg vizet. Óvatosan vizesen, anélkül, hogy megnedvesítené a lombozatot és a sziklevelet térdét.

görögdinnye peking öröm

A görögdinnye Peking Joy-t erős gyökérzet jellemzi, és nagy szívóerővel rendelkezik, mivel elegendő vizet szállít a talajból a növénybe. És amikor a gyümölcs érni kezd, az öntözést el kell hagyni, hogy a bogyók több cukrot halmozzanak fel.

A kötszerek és a mikroelemek bemutatása

A Peking Joy görögdinnye bokrok növekedésének felgyorsítása érdekében biztosítani kell a szükséges mennyiségben az összes tápanyagot. E célra műtrágyákat használnak, amelyek szerves és ásványi termékekből állnak. Javítani fogja a fejlődést, aktiválja a virágzást és elősegíti a gyümölcsök gyors kialakulását. A hozamok elérése érdekében a nitrogént, foszfort és káliumot tartalmazó készítményeket kell előnyben részesíteni. A műtrágyázás adagja a talajtól, az éghajlattól, a vetési időtől függ.

Termesztési módszerek és technológia

A Peking Joy görögdinnye készítése érdekes folyamat, és megfelelő termesztés mellett ez a kultúra megszerezhető bármely régióban.

görögdinnye peking öröm

Üvegházi művelés

Kemény éghajlattal rendelkező területeken a Peking Joy fajta görögdinnyeinek szabadban nincs ideje érni. Jó minőségű növényt csak üvegházban történő termesztéssel lehet megszerezni, amely elősegíti az időjárási viszonyok javítását, és alkalmassá teszi őket az édes görögdinnye növekedéséhez.

A folyamat felgyorsítása érdekében először otthon felépítik a görögdinnye palántákat, majd az üvegházban kerti ágyra ültetik.

A palántákat üvegházban ültetjük egy bizonyos algoritmus szerint:

 1. Előkészítse elő a talajt, feltárva és tápanyagokat, például tőzeget, humuszt, káliumsó, szuperfoszfát.
 2. Formáljon ömlesztett ágyakat, helyezze az üvegház falai mentén, 30 cm magas, 50-80 cm széles, a sorok közötti távolságot 1 m-re tartva.
 3. Fúrjon lyukakat 10 cm mélyre.
 4. Óvatosan távolítsa el a csemetéket a cserepekből egy földhéjjal együtt, hogy elkerülje a gyökérzet károsodását.
 5. Helyezze a növényeket sakktábla mintázatba, 50-70 cm távolságra egymástól.
 6. Ültetéskor hagyja a gyökérgallért a felszínen, mivel az elmélyülése romlást válthat ki.
 7. Szitálás és talajtakarás fűrészporral.

görögdinnye peking öröm

A jövőben körültekintéssel és körültekintéssel veszi körül a Peking Joy fajtájának görögdinnyeit, minden olyan ápolási intézkedést elvégzve, amelytől a csemete túlélési aránya, a termés kezdete, életerő, a jövőbeni betakarítás mennyisége és minősége függ.

A görögdinnye üvegházban történő termesztése egy gondos folyamat, amelyet folyamatosan ellenőrizni kell a különféle mutatók felett. Egy ilyen struktúra elősegíti a jóképű dinnye növekedését mind a déli, mind az északi területeken.

A szabadban

Ültetés előtt áztassa a magokat meleg vízben, amíg el nem kelnek. Fúrjon lyukakat és vegye el az elkészített vetőmagot nyílt talajban, május elején 12-14 fokos talajhőmérsékleten. A vetési mélység 5-8 cm. A vetés után talajréteggel humuszosítsuk be, hogy ne kerüljön létre kéreg, amely megakadályozza a hajtások csírázását. A palánták nem fogják sokáig várakozni, és 8-10 napon belül kialakulnak. Ezt követően az ápolás az öntözésre, etetésre, meglazításra, a talaj gyomlálására és a gyomok elpusztítására korlátozódik.

görögdinnye peking öröm

Betegségek és kártevők. Harcmódok

A tenyészidőszak alatt a Beijing Joy görögdinnye védelmet kell nyújtani a betegségek és kártevők ellen. A növény levélének károsodása jelentősen csökkenti a termést, rontja a rép ízét, kérgi nekrózishoz és napégéshez vezethet.

A legveszélyesebb betegségek a fuzárium, antracnóz, lisztharmat. A károsítók közül a dinnye levéltetvek, drótférgek és medvék a legrosszabb ellenségek.

A betegség elleni küzdelem módjai:

 • tartsa be az illetékes vetésforgót;
 • csak az egészséges mezőktől és a gyümölcsöktől gyűjtsön vetőmagot;
 • végezzen kémiai permetezést: a vetést 2-3 hónappal a vetés előtt;
 • növények lisztharmat elleni kezelésére kolloid kén, antracnóz - 1% Bordeaux összetétel szuszpenzióval.

A rovarok elleni küzdelemben bizonyos technikákat kell alkalmaznia:

 • növényi bokrok permetezése vegyi anyagokkal;
 • összegyűjti és megsemmisíti a növényi maradványokat minden olyan területen, ahol a tök növényeket termesztették, majd ezt mély szántás követi;
 • távolítson el minden gyomnövényt 100 méteres sugarú körben a dinnye közelében.

A görögdinnye gondozása egyszerű, fontos ellenőrizni a növény állapotát és elvégezni az összes mezőgazdasági technikát. Figyelem és gondoskodás ellenében gazdag édes bogyós gyümölcsökkel köszönöm. A Peking Joy görögdinnye fajta egyforma alakú és színű, teljességű gyümölcsöt alkot, amely háztartási és kereskedelmi célokra egyaránt alkalmas.

Vélemények
 1. Remény
  1.01.2019 13:49

  Köszönöm, nagyon tetszett az a tanács, hogy palántákat 30 * 50cm nagyságú gerincekbe ültessenek. Nagyon hasznos tanács Szibéria számára!

  Válaszolni
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök