Milyen könnyű meghatározni a görögdinnye érettségét a kertben, a legjobb módszer, hogyan kell ezt megtenni

A görögdinnye imádja édességét, mert ez a bogyó megszabadul a szomjúságtól, eltávolítja a mérgező anyagokat a testből. A görögdinnye érettségének meghatározása a kertben érdekli azokat a nyári lakosokat, akik először ültették ezt a kultúrát, mivel az éretlen gyümölcs íztelen.

Habár pép több mint 90% víz, vitaminokat, nyomelemeket, például foszfort, magnéziumot és kalciumot tartalmaz. A görögdinnyeben található folsav erősíti az immunrendszert, a likopin megakadályozza a sejtek degenerációját, a tokoferol pedig védi őket az öregedéstől. A riboflavin elősegíti a szénhidrátok energiává történő átalakulását.

Hogyan lehet tudni, hogy amikor egy görögdinnye érett - kiemeli

Megtudhatja, hogy a csíkos bogyó érett-e bizonyos jelekre való figyelemmel. Egyes dinnyefajták gyümölcse eléri a 20 kilogramm tömegét, de ha megállnak, 20 nap elteltével görögdinnye választható ki.

Érdemes figyelni:

 • héjszerű megjelenés;
 • az oldal színének színén;
 • a hang jelenlétére.

A bogyó érésekor a matt bőr ragyogni kezd, a csíkok ropogóssá válnak. Ne vágjon egy kocka a kertben lévő gyümölcsből, hogy ellenőrizze annak érettségét - a termék néhány nap múlva rothadni fog.

A görögdinnye farka kiszárad, ha száraz és meleg az idő, és a növénynek nincs nedvessége, így megjelenése nem függ attól, hogy a bogyó zöld vagy érett.

Ha a szár a levél egyik tengelyében található, egy farokkal száradni kezd, a csíkos gyümölcs már levágható. A görögdinnye átmérője a fajtától függ. Az érettséget csak a kertészek határozhatják meg, akik már régóta termesztik.

A kéreg megjelenése alapján

Annak megállapításához, hogy a gyümölcs érett-e, és édes-e - tele van, gondosan meg kell vizsgálni a héját. Amikor a bogyó nem vesz fel nedvességet a növényből, a héj keményedik. Egy érett görögdinnyeben rajta nem lehet horpadások és repedések, a bőrt nem borítja matt purine virág. A gyümölcs felső rétegét a körmével könnyen eltávolíthatjuk.

érett görögdinnye

A világos háttér szinte fekete csíkok jól láthatóak. A bogyó érésekor a klorofill szintézise leáll, amely zöld árnyalatot ad a görögdinnye héjának.

Amikor a dinnyetermesztés melegben és a napfényben növekszik, érett állapotban, a gyümölcsök kontrasztos színűvé válnak, ragyog, a folt oldalán sárga vagy narancsszínűvé válik. Az érett bogyó kissé hosszúkás alakú.

Száraz száron

A görögdinnye vágása előtt gondosan mérlegelnie kell a farkát. Ha száraz, akkor a bogyó valószínűleg rohadt vagy túlérett.A zöld szárú termék nem alkalmas fogyasztásra. Ahhoz, hogy egy ilyen görögdinnye érje, legalább 2 hétig a kertben kell növekednie.

érett görögdinnye

Hang szerint

Az éretlen bogyó nemcsak hiányzik az édességtől, hanem káros anyagokat is tartalmaz, könnyen megmérgezhető. Bár a paradicsom és a dinnye, amely szintén tartozik a sárgadinnyehez, érett otthon, néhány kertész úgy gondolja, hogy jobb, ha korábban válogat egy görögdinnye, ám véleményüket nem erősítik meg. Van egy másik mód a gyümölcs érettségének ellenőrzésére. A termék akkor használható, ha a tömörítés során enyhe repedés lép fel, és ha megérinti, akkor nem tompa hang, hanem egy hangos hang.

Milyen méretű és színű legyen a földelés?

A görögdinnye, amelyet a kertben termesztenek, nem kapcsolja be magát, ezért állandóan fekszik, és ugyanazt az oldalát érinti. Ezen a ponton egy folt jelenik meg. Érett gyümölcsben narancs vagy sárga. Ha ez az "arc" jelentős felületet foglal el, mérete meghaladja a 10 centimétert, egyenetlen vagy halvány színű, akkor jobb a termés megvárása. Amikor a bogyó érlelődik, az egész bőrt apró foltok borítják, amelyek sokkal könnyebbek, mint maga.

érett görögdinnye

Optimális súly

A tenyésztők különféle görögdinnyefajtákat tenyésztettek, amelyek jobban igazodnak egy adott helyhez, méretükben és súlyukban különböznek, és különböző időpontokban érlelik. A Skoryk először a kiskereskedelmi üzletek polcán jelenik meg. A gyümölcs felületén nincs csík, a héja sötétzöld színű. Az érett görögdinnye tömege ritkán eléri a 7 kg-ot.

A foton gyorsan érlelődik. A bogyó héja világosabb, csíkokkal festett.

A Crimson Gloria fajtát a következők jellemzik:

 • kiváló szállíthatóság;
 • nagyon vastag kéreg;
 • hatalmas méret.

Egy ilyen gyümölcs súlya 15-17 kilogramm. A Kherson görögdinnye tömege kissé kisebb. Világos csíkokkal, vékony bőrrel, hosszúkás alakkal lehet felismerni őket.

érett görögdinnye

A hibrid Holodok fajta, bár augusztus végére érlelődik, azért értékelik, hogy hosszú ideig nem romlik, és megőrzi jellemzőit.

Astrahani görögdinnye más:

 • sima felület;
 • sötét csíkok jelenléte;
 • fényes zöld bőr.

Az ilyen édes bogyó súlya akár 10 kilogramm lehet, és szállítás közben nem sérült. Ezt a hibridt a múlt század végén tenyésztették az orosz tenyésztők.

Milyen legyen a pép színe és szerkezete?

Nem ajánlott enni görögdinnye, ha a nitrátkoncentráció meghaladja a normát. Azok a kertészek, akik családjuk számára dinnyeket termelnek, és nem értékesítésre kerülnek, mint például a gazdák, nem töltsék meg a gyümölcsöket káros anyagokkal, hogy gyorsabban érjenek. A görögdinnye vásárlásakor a piacon el kell tanulnia néhány szabályt.

sok görögdinnye

Nagy mennyiségű nitrát jelenléte szerint:

 • a pép egyenetlen színe;
 • repedések és sárgás rostok jelenléte a darabolásban;
 • egyenetlen magszín.

Ha egy lédús gyümölcsdarabot egy pohár vízbe helyeznek, és az oldat zavaros lesz, akkor biztonságosan megvásárolható; jobb a görögdinnye elutasítása, ha a folyadék vöröses árnyalatot kapott.

Annak megállapításához, hogy a bogyó érett-e, nem szükséges a gyümölcs ízlése, csak alaposan vizsgálja meg a répát.

Ha rózsaszínű, porózus szerkezetű, akkor a gyümölcs már érett, megszerezte a cukortartalmat. A görögdinnye belső oldalának piros színe azt jelzi, hogy a bogyóban sok nitrát van, vagy hogy túlérett, és egy ilyen termék nem alkalmas gyermekek vagy felnőttek fogyasztására.

érett görögdinnye

Hogyan ne definiáljuk az érettséget

Néhány módszer annak megállapítására, hogy a görögdinnye levágható-e egy kertből, nem mindig hatékony. A fajta átlagos érési ideje alatt nem lehet pontosan meghatározni, hogy a gyümölcs érett-e, mivel a sárgadinnye és a tök mindig reagál az időjárásra. Ha a napok hűvösek, esik, esik a betakarítási idő, és nem tény, hogy a gyümölcsök édességet szereznek.

A dinnye és az tök fejlődését befolyásolja a talaj tulajdonságai, amelyen növekszik.

Nem lehet biztosan elmondani, hogy a görögdinnye érett-e, ha farka száraz. Ez gyakran szélsőséges hőn történik, a talaj nedvességének hiányában. Annak megértése érdekében, hogy milyen hang hallatszik kopogtatáskor, vagy hogy repedés jelentkezik-e a héj megnyomásakor, nagyon jól kell hallgatnia. A gyümölcs súlya és átmérője alapján nehéz meghatározni az érettségét. Az ilyen paraméterek ritkán felelnek meg a kommentároknak és a kifejezetten a táblázatoknak.

Ha a kertész már régóta ugyanazt az édes bogyófajtát termeli - a méretére összpontosítva, megkezdi a betakarítást. Az ilyen módszerek csak az esetek felében adnak helyes eredményeket. Sokan azt mondják, hogy a sűrű, nagy folttal rendelkező "lányok" görögdinnye ízletesebb, ám a jó választás mellett a "fiúk" ugyancsak kedvelik az édességet és a lédússágot.

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök