Az astrahani görögdinnye termesztésének jellemzői, az egyszeri érés és a fajták megkülönböztetése

Konstantin Dyutin tenyésztő egy hatalmas, sima felületű, kerek gyümölcsöt tenyésztett. Az astrahani görögdinnye, e dinnyetermés más fajtáitól eltérően, szerény gondozásban van, ezért gazdaságokban ültetik őket, és nyaralókban termesztik. Az édes bogyó nemcsak kellemes ízű, hanem kiküszöböli a szomjúságot, vitaminokat és ásványi anyagokat szállít az emberi testhez, megtisztítja toxinoktól és enyhíti a puffadást.

A fajta jellemzői

Most nincs szükség görögdinnyere Astrakhanba menni, amelynek meleg és száraz éghajlata ideális dinnye és tök termesztésére. Bárhol megvásárolhat egy csodálatos bogyót, Oroszország különböző régióiban termesztik. Az Astrakhan görögdinnye különbözik:

Astrahani görögdinnye

 • sűrű és sima kéreg;
 • hosszúkás alakú;
 • sötétzöld szín;
 • világos csíkok a felületen.

A gyümölcsben lévő pép édes ízű, finom aromájú. Az elhúzódó szárazság esetén időnként üregek képződnek a bogyóban, ám az astrahani görögdinnye ebből nem veszíti el a lézettségét. 75–80 nappal a csírázás után érik. A dinnye kultúra imádja a meleget, a közvetlen napsugarat, nem szereti a felhős és hideg időjárást, a magas páratartalmat. Az astrakhani görögdinnyét ritkán érinti:

csíkok a felületen

 • fuzárium
 • szürke rothadás;
 • mozaikbetegség;
 • anthraknózis.

A fajta érdeklődő gazdálkodók jellemzői és leírása, mivel egy hektárból kedvező feltételek mellett 120 tonna görögdinnye gyűjthető, amelyek mindegyike több mint 8 kilogramm. A nyári lakosok, akik ezt a dinnyenövényt ültetvényeiken ültetik, azt állítják, hogy a legédesebb és legszélesebb gyümölcs kontrasztos színű - nagyon sötét bőrű és nagyon világos csíkokkal. Az érett bogyó, amikor megnyomják, alig hallható repedést bocsát ki.

kedvező feltételek

Az Astrahan görögdinnye termesztésének lehetőségei

A fajta nem csak a déli régiókban, hanem a középső sávban is termesztésre alkalmas. Ahol tavasszal késik, a palántákat először betakarítják; Ha áprilisban melegszik, a fertőtlenített magokat közvetlenül a kerti ágyra vagy a bastánra vetik. Az első módszer a moszkvai régióban, a Csernozem régióban alkalmazható. Az Asztrákhan régió mellett a görögdinnye termesztésének második lehetőségét az Észak-Kaukázus Krasnodar és Stavropol területein alkalmazzák.

középső sáv

Csírázó magvak

A kertészek és a gazdák egyaránt álmodnak arról, hogy az édes bogyók gyorsabban érnek. Egyesek gyümölcsökkel szeretnék kedvelni a családot, mások - hogy jövedelmet szerezzenek.

A csírázó magok elősegítik a betakarítás folyamatát. Először le kell bontani, és nagyobb szemeket kell kiválasztani. Annak érdekében, hogy a hajtások gyorsabban keljenek ki, a magot forró vízzel öntik és fél órán át hagyják, majd egy nap kálium-permanganát oldatában áztatják. Tapasztalt kertészek hozzá aloe juice hozzá.

gyorsabban érlelődik

A hajtások megjelenésekor a magokat tőzegcserépbe vagy humuszos műanyag edényekbe kell helyezni. Fontos, hogy a nap által megvilágított területen válassza ki a megfelelő időt a vetőmag csírázására és a bokrok újratelepítésére.

Az Astrakhan görögdinnye szereti a könnyű és laza talajt. Az ősszel elkészített talajra foszfor- és nitrogéntartalmú műtrágyákat kell felvinni. A palántákat május végén nyitott földre helyezik. Általában ebben az időben már nincs fagy, és a talaj jól felmelegszik. A görögdinnye esik az ősz előtt.

termékenyít

Palánták ültetése üvegházban

A középső szélességben a nyári lakosok inkább az Astrakhan fajtát nem nyílt talajon, hanem film alatt vetik el. Ezt március végétől április elejéig teszik, sokan a holdnaptár szerint vezetik. A bőr lágyabbá tétele érdekében a magokat negyed órán át forró vízbe merítik.

Megkeményedés céljából egyes nyári lakosok a görögdinnye szemeit nedves gézbe csomagolják, és egy hétig hideg helyre küldik, vagy 8 órával jégre helyezik a jégre.

Növekedést stimuláló szerrel történő kezelés után 3-4 magot helyezünk megtermékenyített talajjal töltött csészékbe, 4 centiméterrel elmélyítve. A tartályokat fóliába csomagolják és az üvegházba hagyják, ahol annak legalább 25 ° -nak kell lennie. Amikor a hajtások megjelennek, a polietilént eltávolítják, a hajtásokat elvágják. Amikor négy levél képződik, és ez 30-35 nap elteltével történik, az astrahani görögdinnyét átviszik a mezőre vagy a kertbe.

nyílt terep

Palánták a szabadban

Május végére a talaj jól felmelegszik, és a fagyok ritkán térnek vissza. Amikor a talaj hőmérséklete eléri a 14 ° -ot, lyukakat ásnak, humuszokat helyeznek mindegyikbe, több görögdinnye vetőt ültetnek, talajjal borítanak, amelynek rétegének legalább 10 centiméternek kell lennie. A sorok között másfél méter távolság van. A dinnye mezőgazdasági szálakkal van szigetelve.

A termesztett asztraháni görögdinnye jól fejlődik, miután

palánták az üvegházban

 • bab;
 • kukorica;
 • éjszakai növények.

A palántákat egy állandó helyre ültetik át, amely huzattal védett, amikor a nap folyamán legalább 18 ° -ban fél méterenként 90 cm-t hagy a sorok között. A műtrágyát az ásott lyukakba helyezzük, amelyet úgy készítünk, hogy 40 g szuperfoszfátot, 20 gramm káliumsót és 30 gramm ammónium-szulfátot feloldunk 2 liter vízben. Számos nyári lakos inkább a csirketrágyát és az mullein-t részesíti előnyben.

A műtrágyát talajjal borítva, hamut öntsünk, meleg vizet öntsünk. Vágja le az üveget, vegye ki az astrakhani görögdinnye palántáit és helyezze a földbe úgy, hogy a talaj elérje a leveleket. A nedvesség kevésbé elpárolog, ha a dinnyetermés alatti ágyat trágyával vagy homokkal takarják.

huzatmentes

Optimális feltételeket teremtünk a jó növekedéshez és a termelékenységhez

Az astrahani görögdinnye termesztése és az azok gondozása szinte nem tükrözi más fajták termesztését. A növények gyorsan fejlődnek, magas termést eredményeznek termékeny területeken, különösen a fekete talajon.

növekedés és hozam

Hőmérséklet és világítás

A görögdinnye imádja a napot, még ha az árnyékban is kihajt, a gyümölcsök nem fognak megállani. Ha felhős idő hosszabb ideig tart, a bogyó nem nyer édességet. A dinnye üvegházban történő termesztésekor további lámpákat kell felszerelni.

Az astrahani görögdinnye magas hőmérsékleten jól fejlődik, a hozam jelentősen növekszik, ha a növekedési időszakban a nap folyamán 30 és 40 ° között, éjszaka pedig legalább 18; 15-kor a növekedés megáll, alacsonyabb értékeknél a tenyészet meghalhat.

A görögdinnye jobban kötődik, ha a nap sugarai 12 óránál hosszabb ideig esnek rájuk, de a nyolcórás nappali fényben sem alakul ki a kultúra.

további lámpák

Páratartalom és öntözés

Az astrakhani görögdinnye erőteljes gyökerei nagy mélységbe esnek és szélességükben növekszik. Szárazság alatt nem szenvednek, sokáig esik az eső. A bogyó azonban nem lesz lédús és édes, ha a növényt nem öntözik. A fejlesztés során a görögdinnyét naponta meleg vízzel megnedvesítik. Amikor elkezdik tömegesen érni, az öntözés mennyisége csökken.

görögdinnye hidratálja

A talaj műtrágyázása

A dinnye és a tök nagyon igényes a talaj termékenységére. Az astrahani görögdinnyét 14-15 naponként egyszer kell etetni, még akkor is, ha fekete talajban nőnek. Használhat rothadt trágyából, csirke ürülékből származó oldatot, és még jobban kombinálhatja a szerves anyagot az ásványi műtrágyákkal.

ásványi műtrágyák

Az astrakhani görögdinnye betegségei és kártevői

Az esők és a hideg pattanások negatívan befolyásolják a dinnye kultúrájának állapotát. Az elkészített gyümölcsöknek nincs íze, gyümölcslevet nem gyűjtik. Noha az asztraháni görögdinnye ellenáll a fuzáriumnak és néhány egyéb betegségnek, kedvezőtlen körülmények között őket egy patogén gomba által okozott peronosporózis érinti. Hogy megbirkózzunk vele, a tenyészet leveleit szezononként háromszor kezeljük Bordeaux folyadékkal.

Az elhúzódó hidegcsípés, a magas páratartalom hozzájárul a gyökérrothadás megjelenéséhez, amikor a növény föld alatti része megvastagodik és repedik, elveszik. A permetezéshez használjon Fundazol oldatot, a hamut öntsük a földre.

 megvastagodik és repedések

A vetőmagokat az ültetés előtt javasolt feldolgozni, mivel a baktériumok átjutnak rajtuk keresztül, provokálva a szögképződés kialakulását, amelyben:

 1. A növény borított virágzik.
 2. Lyukak jelennek meg a leveleken.
 3. A szárak kiszáradnak.
 4. A gyümölcs lágy lesz.

Magas páratartalom mellett és alacsony hőmérsékleten a sárgadinnye és a tök ültetvényeket rövid idő alatt elpusztítják a fekete levéltetvek. Körülbelül 2 milliméter rovarok miatt a virágok leesnek, a petefészek leesik, a növény meghal. A növények dohánypor, fahamu és mosószeres keverék permetezése nem mindig segít megszabadulni a parazitáktól. Gyakran szükséges a sárgadinnye leveleinek rovarirtó szerekkel történő kezelése.

fekete levéltetű

Hogyan lehet meghatározni a bogyó érettségét

Többféle módon is megbizonyosodhat az astrakhani görögdinnye érettségéről. Először figyeljen a kéregére. Ha szilárd, nem körömmel átszúrta, akkor a bogyó nem táplálkozik a szárok nedvességéből. A növény leszakításával a gyümölcsök gyorsan érlelik. Az érett bogyóknak sötét héja háttérrel világos csíkok vannak.

A görögdinnye az egyik oldalon a földön fekszik, és a talajjal való érintkezéskor folt alakul ki. Az érett bogyó sárga vagy narancssárga színű. A gyümölcs levágható, ha a csengetés hangja egy kézből történő ütésből jól hallható, és megnyomva ropogó hang.

bogyók érettsége

Az érett görögdinnye nem süllyed a vízben. Az astrakhani fajta bogyóhúsa élénkvörös, a kő fekete. A "lányok" esetében, amelyeket ízletesebbnek tekintik, mint a "fiúkat", az alsó rész sík, nem keskeny, széles körrel kiemelkedik.

Mikor szüret és hogyan kell tárolni a termést

Az astrahani görögdinnye közelebb az őszhez érkezik. A késő fajták vastag héjjal rendelkeznek, ami megakadályozza a lédús pép károsodását. Néhány nappal az érés előtt néhány nappal tárolnia kell a saját parcelláján található gyümölcsöket.

elkezdenek érni

A munkadarabhoz görögdinnyeket kell választania, amelyek repedések, horpadások, karcolásoktól mentesek, és a felület süt a napfényben. Egy nagyon nagy bogyót nem szabad hűtőszekrényben hagyni, vagy pincébe vagy alagsorba helyezni. A korai fajták nem alkalmasak tárolásra. Annak érdekében, hogy az astrahani görögdinnye hosszú ideig ne romoljon el, ne veszítse el az ízét és a lézettségét, a szellőztetett helyiség hőmérséklete 2 és 4 ° között legyen, páratartalma - legfeljebb 85.

Ennek a fajtának a teljes gyümölcsje tökéletesen fekszik 3 hónapig, szobahőmérsékleten - 5 hétig, a vágott bogyókat legfeljebb 2 napig hűtőszekrényben tárolják.

nagy bogyó

Gyakori növekvő hibák

A kezdő kertészek néha úgy gondolják, hogy mivel az astrahani görögdinnye a déli régiókból származik, ahol forró és száraz, nincs szükség a növények öntözésére. Más helyszíni tulajdonosok a betakarítás előtt 10 nappal abbahagyják a hidratálást, ami:

 • az íz romlása;
 • alacsony cukortartalom;
 • nem kielégítő tartási minőség.

növekvő hibák

A nyári lakosok görögdinnye ültetésének súlyos hibája a megfelelő táplálás hiánya. A dinnye növényeknek ásványi műtrágyákra és szerves anyagokra is szükségük van, de mérsékelten.

Néhány kertésznek sikerül helyet takarítania meg az üvegházban, ha paradicsomot és görögdinnyét helyez mellé. A növények eltérő táplálkozást igényelnek, néhányat minden nap itatnak, másokat hetente egyszer. A hosszú dinnye- és tökszár gyorsan eldobja a paradicsomot.

helyes etetés

A piacon nem könnyű megvásárolni az astrahani görögdinnye magját, nem mindenki tudja, hogyan lehet megkülönböztetni, hogy ez nem hamis termék. Csak az eladók lelkiismeretére kell támaszkodnia, vagy a vetőmag vetését nem a bazárban, hanem a szaküzletekben kell vásárolnia.

szaküzletek

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök