A New Jersey barackfajta ismertetése, termésjellemzők és az ovarium miért esik

A sárgabarack szereti a meleget és a napot, nem állhat hidegben. Ezt a kultúrát hosszú ideig délen termesztették, ahol a nyár hosszú ideig tart és nincs súlyos fagy. Sok ország nemesítői, a különböző fajták keresztezésével, növényi hibrideket hoztak létre, hogy kedvezőtlen éghajlati körülmények között lehessen őket ültetni, és ez nem befolyásolta a gyümölcsök ízét és súlyát. New Jersey fagyálló. A másik kontinensen nevelt sárgabarack Oroszország középső szélességén gyökerezik és stabil termést eredményez.

A fajta leírása

Az amerikai válogatásban szereplő vetőmagfa egy 3-4 méter magasra nő. A gyümölcs július elején érik és különböznek egymástól:

  • nagy méret;
  • lekerekített alak;
  • édes-savanyú íz.

A kajszibarack sárga bőrrel van borítva, az oldaluk fényes elpirulással festett. A szilárd hús arany színű. A csontot gond nélkül elválasztják. A fajta leírása szerint az egyes New Jersey-i gyümölcsök kb. 50 g tömegűek. A gyümölcsök kompótok készítésére, szárítására és lekvárok készítésére alkalmasak.

Amerikai válogatás

Jellegzetes

A fa gyökerei nagyon fejlett, a hajtások nem alakulnak ki. A barack 30 ° C-os fagyokon nem hal meg, ezért Oroszország számos régiójában termesztik. A növény gyökerezik, jó termést ad még alacsony hegyvidéken is, ahol a föld nehéz és a víz közel van a felszínhez. A gyökerek ritkán szenvednek a rothadástól, de az éretlen gyümölcsök gyakran morzsolódnak.

New Jersey-nek nincs immunitása a moniliosis ellen: ha ezt a betegséget befolyásolja, a szár kiszárad, a levelek esnek, a petefészek feketévé válik.

sárgabarack új mez

A fajta előnyei és hátrányai

A kajszibarack gyümölcsét kiváló ízlésük, gyönyörű elpirulásuk és nagyméretük miatt értékelik. A szállítás során a gyümölcs nem sérült, megőrzi megjelenését, ami vonzza azokat a kertészeket, akik nagy mennyiségben csontozatot termelnek eladó.

A fák megfelelő fagyokat viselnek, és még -30 ° C-on is, a gyökerek és a szár nem hal meg.

A sárgabarack előnyei a következők:

különféle hátrányok

  • stabil hozam;
  • korai érés;
  • betegségekkel szembeni rezisztencia.

A fajta mínusz. Az éretlen gyümölcsök leesnek a fáról, de ez a probléma nem merül fel, ha a mezőgazdasági technológia szabályait betartják.

stabil hozam

Növekvő tulajdonságok

Bár az amerikai válogatás barackja nehéz talajon gyökerezik, a fa jobban érzi magát termékeny és laza területeken. Ültesse olyan helyre, amelyet a nap megvilágít, és hideg szelektől lezár. Ha egy nőnek kajszibarack kőbőlés a gyümölcs kisebb lesz, nem örökli a fajta tulajdonságait. Meg kell vásárolni egy szilára vagy cseresznye szilvára oltott fákat egy speciális óvodában.

korai érés

A gyümölcs esésének okai

Néhány nyári lakos nem merte New Jersey-fát ültetni a helyére, mert hallották, hogy a petefészek morzsolódik, sőt kissé éretlen gyümölcsök is. Ez a probléma valójában előfordul:

  • tápanyagok hiánya miatt;
  • a mezőgazdasági technológiának való meg nem felelés esetén;
  • sűrű ültetvényekkel;
  • ascomycete gombákkal fertőzve.

A sárgabarack esésének elkerülése érdekében ne ültessen fákat egymáshoz közel; a szürke rothadás elkerülése érdekében a növényeket réztartalmú készítményekkel kell permeteznie, ne felejtse el az öntözést tartós hőn és az eső hiányában, ásványi anyagokkal és szerves műtrágyákkal történő megtermékenyítést.

gyümölcs esik

Gondoskodás

Ha ápolják a barackot, a fa édes és nagy terméssel reagál. Noha a tenyészet ellenálló a rák és más betegségek ellen, kora tavasszal a növényt réz-szulfát oldattal kell permetezni, hogy elkerüljék a monilialis égési sérüléseket vagy a szürke rothadást, ősszel távolítsa el a lehullott leveleket, a feketét, és levágja a szárított ágakat.

nagy gyümölcsök

Locsolás

New Jersey, akárcsak más kajszibarack, jól tolerálja az aszályt. Annak érdekében, hogy a palánták gyorsabban fejlődjenek, és ne tapasztalja meg a nedvesség hiányát szélsőséges hőmérsékleten, a fákat 2 hetente öntözik, csak meleg vízzel. A felnőtt növények egy hónapig megtehetik öntözés nélkül. Nedves időben, gyakran esik, a sárgabaracknak ​​nincs szüksége további nedvességre.

tolerálja az aszályt

Felső öltözködés

Annak érdekében, hogy a gyökerek felszívják a fa növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges anyagokat, műtrágyákat alkalmaznak a csomagtartó körére. A második lehetőség a folyékony készítmények porlasztása nyomelemekkel az egész koronára.

Tavasszal az sárgabarackot takarmányozzák csirkepálmával, karbamiddal, ammónium-nitráttal, ahol nitrogén van jelen. Nyáron a kultúrához összetett vegyületekre van szükség.

Ősszel foszfort, káliumot és kalciumot tartalmazó műtrágyákat alkalmaznak. Az ilyen komponensek megtalálhatók a hamuban és a krétában.

fa gyümölcs

fametszés

Annak érdekében, hogy a fa buja nőjön, és édes gyümölcs betakarításával tetszik, a koronát megfelelően kell formálni. A vékony és elágazó kajszi ágak gyorsan növekednek, és metszés hiányában elkezdik árnyékolni a fényszerető kultúrát, gyengítik a fát. Az egészségügyi eljárás ősszel kezdődik, amikor a szárított hajtásokat és ágakat eltávolítják, és évente helyreállító, fiatalító és szabályozó metszést is végeznek.

villás ágak

Nincs vélemény. Legyen Ön az első, aki elhagyja
Épp most nézni


uborka

paradicsom

Tök